Nyugdíjas munka
Személyes pénzügyek Egyre több idős dolgozik – nyugdíjkiegészítés rászorultsági alapon? 
Privátbankár.hu | 2019. november 7. 06:06
Megint elhalasztották a döntést az alapnyugdíj bevezetéséről Németországban, pedig a kormánykoalíció idejének fele már letelt. Az eddigi javaslatok vagy azért igazságtalanok, mert a rá nem szorulóknak is adnának magasabb juttatást. Vagy azért, mert az igazán rászorulóknak nem jutna belőle.
Személyes pénzügyek Bruttó 400 ezret is megkereshetnek a diákmunkások idén nyáron a Balatonon 
Privátbankár.hu | 2019. június 6. 08:03
A vendéglátást is sújtó munkaerőhiány nyomja a béreket. A munkaadók a nyugdíjasokra is számítanak.
Személyes pénzügyek Sem túl korán, sem túl későn nem érdemes nyugdíjba vonulni? 
Privátbankár.hu | 2019. április 29. 18:43
Vannak, akik legszívesebben soha sem mennének nyugdíjba. Mások viszont, ha tudnák, már 40-50 éves korukban megtennék ezt. Egyik sem igazán egészséges – mondja egy szakértő.
Személyes pénzügyek Egészen elkeserítőek a magyar nyugdíjkilátások: ebből katasztrófa lesz 
Gáspár András | 2018. október 1. 20:01
Az elmúlt időszakban záporoztak azok a kutatási eredmények, amelyek a lakosság körében vizsgálták a nyugdíjjal kapcsolatos várakozásokat. Az eredményekből kirajzolódó kép nem elsősorban azért elkeserítő, mert semmi jóra nem számítanak a magyarok, hanem azért, mert ennek ellenére nem igazán tesznek semmit. Ha nem lesz megtakarításunk a nyugdíj kiegészítésére, az egészségünk pedig nem engedi majd meg, hogy dolgozzunk 65 év felett is, az katasztrófával fenyeget.
Karrier Az idősebbek tényleg kevésbé tudnak jól dolgozni? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 12:40
Két német kutatóintézet szerint az idősebbek munkateljesítménye a nyugdíjkorhatár felé közeledve nem romlik, inkább átalakul. A szakmai és élettapasztalat alkalmasabbá teszi őket csoportmunkára és bonyolultabb feladatok megoldására, míg a fiatalok gyorsaságban tarolnak. Senkit sem kellene leírni, csak oda kell figyelni, kinek milyen munkát érdemes végeznie.
Makro / Külgazdaság Képesek lennének megmenteni Magyarországot a nyugdíjasok? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 14. 06:05
Tízből nyolc nyugdíjas úgy érzi, már eleget dolgozott életében, és nem tud vagy nem akar semmilyen kiegészítő jövedelemszerző tevékenységet folytatni. Ez soknak hangzik, de még így is van több százezer ember, aki szívesen elhelyezkedne a munkaerőhiánnyal küzdő magyar gazdasági szereplőknél - kérdés, hogy sikerül-e megtalálni a számukra kedvező foglalkoztatási formát.
Személyes pénzügyek Nagyon bejött a kormány terve: siker a nyugdíjasok között 
Privátbankár.hu | 2018. március 29. 08:23
Rengeteg nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG