Országjelentés
Makro / Külgazdaság Véleményt mondott Magyarországról az EU 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 15:06
Az Európai Bizottság igazgatója szerint a tagállamok „egészségesebbjeihez” tartozunk.
Makro / Külgazdaság Szegénység, közmunka – kiderült, mivel van a legnagyobb baj Magyarországon  
Privátbankár.hu | 2016. április 4. 17:44
Megjelent az Európai Bizottság országjelentése.
Makro / Külgazdaság Ezért tartunk itt? A kormányt ostorozza az IMF 
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 15:42
Magyarországon kockázatokat jelent a magas külső és állami eladósodottság és a várhatóan lassú növekedés - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap éves országjelentésében. Nem hisznek a kormány intézkedéseiben, a hiánycélhoz további intézkedésekre lesz szükség.
Makro / Külgazdaság Ma Budapesten beszélget a kormány az IMF-fel 
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 07:45
Bár leülnek tárgyalni a magyar kormány és az IMF, de ezeken csak a legutóbbi megbeszélések óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit tekintik át és értékelik a költségvetési folyamatokat.
Makro / Külgazdaság Jön az IMF, csak nem tárgyalni 
Privátbankár.hu | 2013. január 13. 09:49
Jövő héten Magyarországra érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége: az IMF és a magyar kormány képviselői a megbeszéléseken áttekintik majd a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal mindkét fél bemutatja, hogyan értékeli a magyarországi reálgazdaság teljesítményét, a költségvetési folyamatokat.
Makro / Külgazdaság Ami miatt 2004 óta nem hagy békén minket Brüsszel  
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 10:55
2004 óta képtelenek vagyunk teljesíteni az EU által elvárt deficitcélt, év elején már szamárpadba ültetett minket a Bizottság, most a szégyenpad juthat nekünk. De miért lett hirtelen ilyen fontos a túlzottdeficit-eljárás, miért vacakol Brüsszel a tizedekkel? Van-e kettős mérce?
Makro / Külgazdaság Ma kiderül, okoz-e újabb meglepetést Matolcsy György 
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 07:40
Meglepő módon szeptember többlet halmozódott fel az államháztartásban, ma Matolcsy György minisztériuma közli, hogy alakult a mérleg októberben. Brüsszel is ma adja ki országjelentését.
Makro / Külgazdaság Szijjártó: a gazdaságpolitika és Matolcsy is "rendkívül sikeres" 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 07:24
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint a Nemzetközi Valutaalap számításai - mondta Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerint "a kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres".
Makro / Külgazdaság IMF országjelentés: bizalomerősítő gazdaságpolitika kell Magyarországnak 
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 15:33
A Nemzetközi Valutaalap közzétette a Magyarországról szóló rendes éves jelentését. Erre nincs rendkívüli ok, az IMF valamennyi tagországról legalább évenkénti gyakorisággal készít gazdaságpolitikai értékelést. Az IMF csökkenő GDP-vel és államadóssággal számol. A Valutaalap továbbra is nagyon sebezhetőnek tartja Magyarországot, ahol szerintük most első a bizalom erősítése.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG