OTP Ingatlan
Ingatlan A járvány után egészségesebb viszonyok lehetnek a fővárosi albérletpiacon
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:30
A koronavírus megbolygatta a budapesti ingatlan és bérlakás piacot is. Az utóbbi idők extrém áremelkedése megállhat és reálisabb árviszonyok alakulhatnak ki.
Ingatlan Új korszak kezdődik: felforgatja a lakáspiacot a kedvezményes áfa eltörlése
Privátbankár.hu | 2018. július 4. 20:04
Varga Mihály pénzügyminiszter tegnapi nyilatkozata szerint nem tervezi a kormány az 5 százalékos újlakás áfa meghosszabbítását az eredeti határidő, 2019 után. Az OTP Ingatlanpont összegyűjtötte a döntés várható hatásait.
Ingatlan Durva drágulás: kösse fel a gatyáját, aki lakást akar venni!
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 14:41
Bár lassuló ütemben, de tovább drágulnak a hazai lakóingatlanok.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a bejelentés: komoly tulajdonostársa akadt Mészáros Lőrincéknek
Privátbankár.hu | 2018. március 12. 14:18
Az ingatlanbefektető Appeninn Holdingban patinás szereplő jelent meg nagytulajdonosként.
Ingatlan Túlpezsgett a lakáspiac – idén jöhet a robbanás?
Privátbankár.hu | 2018. február 2. 14:31
A hazai ingatlanárak immár ötödik éve folyamatosan nőnek, az építkezési kedv és az új beruházások sorra döntik a rekordokat. 2017 egyértelműen az újlakás építések éve volt, és az árak is dinamikusan emelkedtek - a legdrágább területen, a főváros V. kerületében megközelítették a 700 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagárat. A tendencia folytatódni látszik, de mégis mit hozhat 2018 az ingatlanpiac számára?
Ingatlan Dulakodnak az ingatlanokért a magyar Provence-ban
Privátbankár.hu | 2017. június 22. 13:02
A Káli-medence napjaink egyik legfelkapottabb belföldi turista célpontja.
Ingatlan Rengeteg az üres lakás, mégis miért lehetetlen találni egyet?
Privátbankár.hu | 2017. június 17. 15:50
Több mint félmillió lakatlan ingatlan van Magyarországon, közülük minden ötödik a fővárosban – derül ki a KSH mikrocenzus felméréséből. Számos papíron üres lakásnak azonban igazából van lakója, mondja az ingatlanpiaci szakértő, aki az ilyen ingatlanok számának további növekedését jelzi előre. Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint az év végéig töretlen árnövekedés várható, de van, ami miatt érdemes megfontolni a lakáseladást.
Ingatlan Újbudától Ózdig: itt a nagy panelkörkép
Privátbankár.hu | 2014. november 11. 19:31
Az országos lakóingatlan-áresésnél jobban csökkent az eladott lakótelepi lakások átlagára Magyarországon 2008 óta. Több nyugat-magyarországi városban ugyanakkor még most is a válság előttinél magasabb árakkal találkozhatunk. A legolcsóbb és legdrágább lakótelepek átlagárai közötti olló tovább nyílt, így jelenleg már ötszörös a különbség.
Ingatlan Mi hajtja fel az ingatlanárakat? Ezek a nagyberuházások
Privátbankár.hu | 2014. április 9. 17:20
Budapesten inkább a közlekedésfejlesztési projekteknek és a térfelújításoknak, míg vidéken főleg a munkahelyeket teremtő nagyberuházásoknak lehet árnövelő hatásuk az ingatlanpiacon – derül ki az OTP Ingatlanpont körképéből.
Ingatlan Ha egyszer beindul az ingatlanpiac, beindul a lízing is
Privátbankár.hu | 2014. március 21. 16:36
Új lendületet kaphat az idén az ingatlan- és lakáslízing piac, a többi között az új lakások iránt éledező keresletnek és a növekvő ingatlanigénnyel bíró mikro- és kisvállalatoknak köszönhetően – állítja az OTP Ingatlanlízing Zrt. A cég különösen a kereskedelmi célú kis ingatlanok lízingjének felfutására számít 2014-ben.
Ingatlan Már közel van a fordulat: újra lesznek árak az irodapiacon?
Privátbankár.hu | 2014. március 19. 20:00
Az idei év a stabilizálódásé lesz a kereskedelmi ingatlanpiacon, az ingatlanárak, bérleti díjak és hozamok évek óta tartó csökkenése megállhat, az év második felében pedig már emelkedésre lehet számítani – derül ki az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Magyar Ingatlanszövetség közös piaci helyzetértékeléséből. A trendfordulót a lakossági fogyasztás növekedése idézheti elő.
Ingatlan A jövő ingatlanjai: ami most extra, az hamarosan elvárás lesz
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 09:20
Korábban különlegességnek számított egy fenntartható módon, „zöld” értékek mentén fejlesztett ingatlan, a jövőben ez elvárás lesz. A bérlők körében is egyre több a környezettudatos fejlesztéseket keresők aránya az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlan-tanácsadó közös elemzése szerint.
Ingatlan A pénzpiacról leforduló befektetők most már az ingatlanokat keresik
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 13:22
Biztató volt az első negyedév a globális ingatlanpiacon, egyre szívesebben vállalják a kockázatot a pénzpiactól elforduló befektetők.
Ingatlan A felújított régi plázák most a menők
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 10:50
Az első generációs bevásárlóközpontok modernizálása, a változó vásárlói igényekhez való alkalmazkodás vált az elmúlt időszak egyik meghatározó trendjévé a kiskereskedelmi ingatlanok szektorában.
Ingatlan Az áfacsökkentés menthetné meg a döglődő lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:58
Egy friss elemzés szerint Budapesten tavaly közel 3000 új lakást adtak el, míg értékesítési céllal mintegy 2500 társasházi ingatlan épült. A piaci kereslet volumene 2006 óta először haladta meg az új kínálatot, s a két, ellentétes tendenciájú mutató eredőjeként tovább csökkent az eladatlan lakáskészlet a fővárosban. A szocpol és a támogatott hitel idei bevezetése által is generált optimistább várakozásokat ugyanakkor az általános piaci bizonytalanság mellett az európai szinten rekord magas áfa árnyékolja be.
hírlevél
depositphotos