OTP Lakástakarék
Személyes pénzügyek A nap kérdése: az OTP üti ki a Fundamentát vagy fordítva?  
Privátbankár.hu | 2023. március 10. 13:50
Párbaj indult a hazai lakástakarékpénztári szolgáltatásoknál.
Személyes pénzügyek Újraéled a lakástakarék: akár 30 százalékos prémiumot is kaphatunk 
Privátbankár.hu | 2023. március 1. 11:54
Nagy sokk volt a lakástakarékpénztári szerződések támogatásának megszüntetése, most a korábbi előnyökhöz hasonlókat kínáló konstrukció jelenik meg a piacon.
Személyes pénzügyek Nem is gondolnád, de még erre is jó a lakástakarék  
Privátbankár.hu | 2018. július 10. 11:53
Az egyszeri, kezdő hozzájárulást az idősek otthonába akár lakástakarék pénztári megtakarítással is ki lehet gazdálkodni.
Ingatlan Tudtad? Óriási, kihasználatlan lehetőségek rejtőzködnek az otthonodban 
Privátbankár.hu | 2018. március 25. 13:05
Számos családiház-tulajdonos életében eljön az az idő, amikor különböző okok miatt komolyabban el kell gondolkodnia az épület bővítésén. Kézenfekvő olyan helyiségeket lakótérré vagy kiszolgáló egységgé alakítani, amelyek már amúgy is a ház részét képezik, csak funkciójuk más.
Ingatlan Lecserélted a kazánt? Reméljük, van pár plusz milliód 
Privátbankár.hu | 2017. május 29. 12:26
Tavaly ősz óta csak kondenzációs kazánokat lehet üzembe helyezni, ami bár jót tesz a környezetnek és a rezsin is spórolunk, cserébe egyszer több milliót kell fizetni a fűtés cseréjére. Az új kazánok ugyanis csak speciális kéményekkel működtethetők. Az állam ugyan ad rá valamennyi támogatást, kérdés azonban, hogy a társasházak tudják-e még így is finanszírozni a cserét.
Ingatlan A lehetetlent kéne teljesíteni a diákoknak – marad a mama-hotel? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 12. 10:53
A jelenlegi ingatlanárak mellett gyakorlatilag egy évtizeden át kéne krumplit sütnie a fiataloknak, ha el akarnak költözni otthonról.
Ingatlan Magas hozam - alacsony kockázat: mi is az a lakástakarék? 
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 11:16
Tavaly ősz óta folyamatosan nő lakástakarékok iránt érdeklődők száma, két-három éven belül egymillió családnak lehet ilyen megtakarítása.
Ingatlan Ilyen még van Magyarországon? Falvak, ahol minden út porol 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 10:53
Vannak települések, ahol egyetlen méter aszfaltozott út sincs. Ahol meg van, ott se valami jó a helyzet. Az önkormányzati tulajdonban lévő utak jelentős része kiépítetlen. De a fővárosból sem kell kimenni, hogy szép számban láthassunk földutat. A budapesti önkormányzati utak több mint tizede kiépítetlen.
Személyes pénzügyek Ezt tervezik a fiatalok - örülhetnek a kőművesek, ha összejön 
Privátbankár.hu | 2013. június 7. 15:35
Néhány éven belül minden harmadik fiatal elköltözik anyucitól, legalábbis a tervek szerint. A gond csak az, hogy sokuknak, bár van munkája, megtakarítása nincs. Csak kevesek engedhetik meg maguknak, hogy zsebből finanszírozzák terveiket. Akik már korábban elköltöztek, azok pedig mást terveznek a következő években.
Vásárló Akár öt év alatt megtérülhet az ingatlanfelújítás - itt vannak a számok 
Privátbankár.hu | 2013. május 3. 17:00
Évente akár több százezer forintot is lehet spórolni a ház felújításával - igaz, ehhez előtte költeni és adott esetben dolgozni is kell. Viszont már néhány százezer forintos ráfordítással ezreket is spórolhat havonta, így már néhány év alatt is tiszta haszon lehet a felújítás. Ráadásul a kiadások egy részét az állammal is fizettetheti.
Ingatlan Mindenki másért csinálja: így használjuk a lakástakarékot 
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 11:06
Vannak, akik hitel nélkül újítanák fel a lakásukat, sokaknak azonban nem megy hitel nélkül. A legtöbben pedig maximum egymilliót költenek felújításra.
Személyes pénzügyek Lesz miből lakást vennünk, ha fellendül az ingatlanpiac? 
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 16:12
Hatalmas potenciál van még a lakástakarék-piacban: az egyik legnagyobb kassza szerint hamarosan fellendül a lakáspiac, ehhez viszont forrás is kell. Lesz.
Ingatlan Megérheti az ajtó-és ablakcsere hitelből  
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 09:05
Már évi 2 százalékos energiaár-emelkedés esetén megéri hitelből felújítani a lakást, ha nagyobb lesz az áremelkedés, akkor pedig már jelentősebb haszonhoz juthat a tulajdonos - közölte az OTP Lakástakarék.
Pénzügyi szektor Jövőre jöhet a lakástakarék-boom 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 08:43
A végtörlesztés érdemben nem növelte a lakás-takarékpénztári szerződések számát. A két pénztár az árfolyamgáttól vár élénkülést, de csak 2013-tól, amikor a hitelesek már érzékelik a megtakarítást.
Vásárló Káromkodunk a számlák miatt, de azt sem tudjuk, mire fizetünk  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 10:50
Egy felmérés szerint annak ellenére keveset tudunk az energiafogyasztásunkról, hogy folyamatosan emelkednek a rezsiköltségek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG