Otthonteremtési kamattámogatás
Makro / Külgazdaság Lesz otthonteremtési támogatás a közszolgáknak
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 17:00
Rétvári Bence államtitkár erősítette meg a Népszabadság információját. A kabinet előtt több olvasatban több javaslat is van.
Ingatlan Nagyon ráfázhat, aki nem figyel, ha kamattámogatással vesz használtlakást
Privátbankár.hu | 2012. október 4. 13:22
Nemrégiben ténylegesen újraindult a kamattámogatott lakáshitelezés a használtlakás vásárlásnál, ám az egyik feltétel máris sok potenciális vásárlót elrettent.
Ingatlan Mire lesz elég a támogatott lakáshitel? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 14:44
Egyelőre három bank hirdetett meg állami kamatátmogatással elérhető lakáshitelt, a közeljövőben azonban várhatóan több versenytársuk is piacra lép termékével.
Pénzügyi szektor Az első fecske: itt az új államilag támogatott lakáshitel
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 13:07
A hazai bankok közül augusztus 6-tól elsőként az OTP-nél igényelhetőek az új kamattámogatott lakáshitelek új lakás vásárlására, használt lakás vásárlására vagy akár késedelmes devizahitel kiváltására is.
Pénzügyi szektor Zöld lámpa a magasabb kamatoknak: végre tényleg lesznek támogatott lakáshitelek?
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 08:40
Az otthonteremtésre felvehető hitel kamatlába a szerdától beadott kölcsönkérelmeknél megemelkedik - a módosító kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. Az intézkedésnek köszönhetően ténylegesen megindulhat a kamattámogatott hitelek folyósítása - eddig ugyanis gyakorlatilag egyetlen szerződést sem kötöttek a bankok.
Ingatlan Évtizedes mélypont a lakáspiacon - több munka és jobb fizetés kellene
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 09:13
Évtizedes mélyponton volt az ingatlanpiaci adásvételek száma 2011-ben. A várt gazdasági növekedés elmaradt, ez a végtörlesztéssel együtt lenyomta az árakat a piacon. Az FHB Lakásárindex tavaly nominálisan 1,9 százalékkal, az utóbbi két évben 3,3 százalékkal csökkent, idén a lakásárak stagnálása várható. A foglalkoztatás és a jövedelmek bővülése élénkíthetné a keresletet.
Ingatlan Félszocpol és magasabb állami kamattámogatás menthetné meg a lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:07
Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület azt javasolja a nemzetgazdasági miniszternek, hogy használt lakásra ismét járjon félszocpol támogatás, az állami kamattámogatás ne 3, hanem 4-5 százalék legyen, illetve az energetikai felújításokhoz 20-50 milliárd forinttal járuljon hozzá az állam - mondta Gergely Károly, a testület vezetője.
Pénzügyi szektor Változott a terv: itt vannak az új állami kamattámogatású hitelek!
Gáspár András | 2012. március 7. 10:54
Habár úgy volt, hogy a kormány megvárja az Európai Bizottság jóváhagyó határozatát a teljes otthonteremtési kamattámogatásról szóló rendelet életbe léptetésével, a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent módosítás a jogszabály bizonyos részeit kedden este 6 órától életbe léptette: építésre, új és használt lakás vásárlására, korszerűsítésre már igényelhető állami kamattámogatás.
hírlevél
depositphotos