Papandreu
Makro / Külgazdaság Kanada: az újabb dinasztikus demokrácia
Fellegi Tamás | 2015. október 27. 06:09
Az utóbbi pár évtizedben egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy demokratikusan választott politikus egy előző, hasonlóképp választott vezető rokona, többnyire fia. Érdekes folyamat, hisz az örökletes hatalom rendszerétől nagy eredmény volt megszabadulni, igaz, akkor nem választás útján jött az utód.
Makro / Külgazdaság Csalások, dráma, válság - mindent elmesélt Budapesten a volt görög miniszterelnök
Nagy László Nándor | 2015. június 11. 11:32
A görögöknek érdemi lépésekre, a hitezőknek nagyobb türelemre lenne szükségük a volt görög miniszterelnök szerint. Jorgosz Papandreu szerint csak az egységes EU az erős, a Grexit ezért katasztrófális lenne. A politikus ugyanakkor hitet tett a migráció szükségessége mellett. Adott egy jó tanácsot Magyarországnak az euróbevezetéshez.
Makro / Külgazdaság A volt görög miniszterelnök Budapesten vonja le a válság következtetéseit
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 13:06
A válság első éveit levezénylő görög miniszterelnök megnyitójával indul a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) regionális konferenciája a jövő héten. A statisztikák arról szólnak, hogy a kockázati tőke piacok már kilábalóban vannak a válságból.
Makro / Külgazdaság Célkeresztben Görögország: ismét Athénban tárgyal a trojka
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 11:51
Péntektől ismét Athénban tárgyalnak a nemzetközi hitelezők képviselői, miközben a pénzügyminiszter éppen pénteken délután ismerteti a parlamentben a jövő évi költségvetés tervezetét. Görögország közben megkezdte a tárgyalásokat a magánszféra hitelezőivel egy kötvénycsere programról, amely az adósságának közel 100 milliárd eurós leírását tenné lehetővé.
Deviza / Áru La dolce vita: forintban újabb csúcsra ért az arany ára
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 08:53
Athéntól Rómán át egészen Brüsszelig ér már a rendszerszintű válság, amely hovatovább az Európai Unió egységét veszélyezteti. Az arany árfolyama a politika forgatagában ismét belehúzott, dollárban számolva a korábbi rekordok felé közelít, forintban pedig pénteken már meg is érkezett oda.
Friss
hírlevél
depositphotos