<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pénzügyi stabilitás
Makro / Külgazdaság Időzített bomba lett a kontinens, ahonnan a legtöbben jönnek Európába
Káncz Csaba | 2018. február 22. 12:34
A nyugati sajtó még mindig a jövő gazdasági reménységeként áradozik Afrikáról, holott a kontinens egyre több országa egyre mélyebbre süllyed az adósság-örvényben. Tavaly abból a Nigériából jöttek a legtöbben Európába, ahol a kamat-kiadások már megegyeznek az olajbevételekkel. Az afrikai állampapírok már időzített bombának tekinthetők?
Makro / Külgazdaság Nem is szálltak el a lakásárak?
Privátbankár.hu | 2017. november 29. 13:02
Az MNB szerint erős maradt a hazai bankrendszer sokkellenálló képessége, de a külső kockázatok nem szűntek meg. Mi történik a lakásárakkal?
Makro / Külgazdaság EKB: oldódik a görcs, de még nem múlt el a feszültség
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 17:28
Több bizonytalansági tényező is van, de a jelek már biztatóak.
Makro / Külgazdaság Adósságszabály: alkotmányt sérthet a kormány
Tóth G. Csaba | 2013. július 19. 10:04
A csökkenő infláció miatt (is) „centiken” múlhat, hogy sikerül-e csökkenteni az államadósságot. Ha biztosan el akarja kerülni a kormány az alkotmánysértést és az ezzel járó bizonytalanságot, akkor vagy újabb megszorításra lesz szükség, vagy a meglévő vagyonból kell adósságot törleszteni.
Pénzügyi szektor Már jövő januárban beszippantaná a PSZÁF-et a Nemzeti Bank
Privátbankár.hu | 2013. május 2. 14:59
A jegybank honlapján olvasható vitaanyag a PSZÁF MNB-be integrálását javasolja és a rendszerszintű kockázatkezelés keretrendszerének megerősítését.
Makro / Külgazdaság Az IMF-nek tetszik a pénzpumpa
Privátbankár.hu | 2013. április 17. 16:05
Az elmúlt hat hónapban világszerte javult a pénzügyi és piaci helyzet, de a reálgazdasági aktivitás továbbra is gyenge. Növekedni csak kockázatcsökkentéssel lehet.
Pénzügyi szektor Hatalmas pénzeket szívnak ki a bankok Magyarországról
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 09:25
A Magyar Nemzeti Bank várakozásai szerint 2014-ig további jelentős, mintegy 5-10 milliárd eurót kitevő külföldi forráskivonás várható a hazai pénzpiacról. A bankok alig merik hitelezni a magyar vállalatokat, így a gazdaság növekedése sem tud beindulni. 2-3 év alatt 3000 embert bocsátottak el a hazai bankszektorból.
Pénzügyi szektor Alkotmányos kötelezettség a jegybanktörvény
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 09:20
Győri Enikő, EU-s ügyekért felelős államtitkár bízik abban, hogy Orbán Viktor válaszlevele megnyugtatja majd a Bizottság elnökét és eloszlatja majd az aggodalmakat. Az államtitkár nem tartja annyira meglepőnek, hogy Barroso személyes hangvételű levélben figyelmeztette Orbán Viktort.
Pénzügyi szektor A német bankoknak el kell fogadnia az állam segítségét
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 15:55
Németországban felélesztik és kibővítik a pénzügyi rendszer stabilitását szolgáló alapot, amelynek hatóereje a tervek szerint 400 milliárd euró lesz, segítségét pedig kötelező lesz elfogadni. A pénzzel együtt kötelezettségek is járnak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG