Rakka
Makro / Külgazdaság Egyre biztosabb: a végét járja az Iszlám Állam 
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 08:31
Moszul visszafoglalásával kulcspozíciót veszített el a terrorszervezet, amelynek népszerűsége és területe a kalifátus három éve alatt folyamatosan csökkent. Az IHS Markit szakértői szerint az Iszlám Állam bár heves csatákat vív, a negyedik évfordulót már jó eséllyel nem éli meg.
Makro / Külgazdaság Zsugorodik az Iszlám Állam, de hol a kalifa? 
Fellegi Tamás | 2017. június 16. 06:07
Az Iszlám Állam létrehozása egy ember nevéhez követhető, ugyanúgy, ahogy a náci Harmadik Birodalomé Hitleréhez. Abu Bakr al-Bagdadiról van szó, aki Szíria és Irak nagy területeinek elfoglalása után kalifának minősítette magát. Most azonban kalifátusa zsugorodik, ő maga menekül, fején vérdíj. Hol lehet, túlélheti-e államát?
Makro / Külgazdaság Egy dolog, amit Trump jól csinál – végre megindult az ostrom 
Fellegi Tamás | 2017. június 7. 06:07
Napok óta ütik-vágják az Iszlám Államot minden irányból, így nap mint nap óriási területeket veszít. Tegnap azonban a kurd-arab koalíció erős amerikai támogatással megkezdte Rakka, a kalifátus szíriai kvázi fővárosának visszafoglalását. Reményeik szerint ez sétagalopp lesz Moszul nyolc hónapos ostromához képest.
Makro / Külgazdaság Az orosz légierő csapást mért az Iszlám Állam konvojára  
Privátbankár.hu | 2017. május 27. 12:09
A terrorszervezet konvoja Rakkából tartott Palmyra irányába. A légicsapás végzett több mint 120 szélsőségessel és megsemmisített 32, nehéz géppuskákkal felszerelt járművüket. A konvoj a Palmyra körüli frontok felé igyekezett, ahol az orosz támogatású szír erők az elmúlt napokban nagy támadást indítottak.
Makro / Külgazdaság Látványosan fogynak el az Iszlám Állam utolsó használható területei 
Fellegi Tamás | 2017. május 24. 06:06
Mostanában kevesebb szó esik az Iszlám Állam elleni harcról, pedig az a lényeges területeken meglepően jól halad. Moszulban már csak egy zsebkendőnyi területük van, Rakka körül a kurd vezetésű ostromgyűrű szorul köréjük, ezen túl már csak a sivatag marad nekik. Mindezt most térképen is megmutatjuk.
Makro / Külgazdaság Menekülnek a süllyedő hajóról az Iszlám Állam nyugati zsoldosai 
Fellegi Tamás | 2017. április 28. 06:06
Az utóbbi időben megnövekedett azoknak a külföldi, köztük brit és amerikai állampolgároknak a száma, akik most próbálják maguk mögött hagyni az összeomló kalifátust. Sokukat már a török határon elfogják: szó sincs róla, hogy az egy-két éves randalírozás után csak úgy haza lehetne menni, jobb esetben békés polgárnak, rossz esetben hazai terroristának.
Makro / Külgazdaság A terroristák egymás karjába terelték Oroszországot és Franciaországot 
Fellegi Tamás | 2015. november 18. 06:07
Most már egyértelműen az Iszlám Állam terrorszervezet okolható közvetve vagy közvetlenül mind a párizsi vérengzésért, mind az orosz repülő felrobbantásáért. Ezt büszkén vállalják is, kérdés, mi volt vele a céljuk. Talán csak sokat képzelnek magukról, mint egykor Oszama bin Laden, remélhetőleg úgy is végzik.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG