Revizor
Adó Best of adóhatóság: ezt csinálta a NAV, amíg te nyaraltál 
Privátbankár.hu | 2014. október 13. 08:59
Júliusban és augusztusban országos ellenőrzési sorozatot tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Több mint 15 ezer ellenőrzést végeztek, amelyből csaknem minden negyediknél találtak valamilyen hiányosságot. Volt olyan gyümölcsös, ahol hemzsegtek a feketemunkások, és volt egy fagyis, aki miután bezárták az üzletét, átcuccolt a szomszédba - de hiába.
Adó A te céged merre van? Rászáll az adóhatóság egy régióra 
Privátbankár.hu | 2014. július 10. 11:29
A nyári idegenforgalmi szezonban összehangolt ellenőrzéssorozatba kezd a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-Magyarországon.
Adó Ki van a célkeresztben? Kiderült, mire ugrik idén az adóhatóság 
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 16:33
A revizorok tavaly fejenként átlagosan 182 millió forintot találtak az államnak, idén már az online kasszák is segítik a dolgukat. Egyebek mellett az újak, a rovott múltúak, a jövedelmüket eltitkolók, a minimálbéres vállalkozók, a húsosok, a szervizesek,
Adó Egy vizsgálat, egy revizor! Így növelné a hatékonyságot az NGM 
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 17:52
A tárca már el is készítette a szükséges rendelettervezetet.
Adó A revizor nagyon udvarias volt, de... 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 24. 14:51
Javult a vállalkozások véleménye a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) az elmúlt másfél évben - derült ki a PwC Magyarország második alkalommal készített felméréséből, amelyet az adóhatósággal és a jogszabályváltozásokkal kapcsolatos adózói véleményekről készített.
Adó Ezt benézted, Sherlock: magánnyomozót fogtak az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 10:52
Nem adott számlát, így lebukott az a Pest megyei magánnyomozó, akit egy kitalált személy megfigyelésével bíztak meg a NAV inkognitóban lévő adóellenőrei.
Adó Jól sikerült az álca! Turistának nézték az adóellenőrt 
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:09
Nagyjából minden második ajándékárus lebukott az ellenőrzésen. Elfelejtettek, vagy hibás számlát adtak. Emellett sok szabálytalanságot találtak a parkolókban is az ellenőrök.
Adó Az építkezés után a kocsmába is benéznek az ellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 10:37
Kockázatelemzés alapján dől el, mikor, hová mennek a revizorok.
Adó Félmillió ember is tévedhet - így rontottuk el az adóbevallásunkat 
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 18:07
Bőven talált hibákat a NAV a 2012. évi szja-bevallásokban: akadt, akinél a bevallott jövedelem sem stimmelt, mások jogosulatlanul akartak kedvezményt igénybe venni, sőt fiktív adóbevallással is találkoztak a revizorok.
Adó Bejött a bulijárat: százmilliókat hoztak össze az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 09:39
Az adóellenőrök és a pénzügyőrök több mint tízezer ellenőrzésből minden negyedik esetben szabálytalanságot találtak.
Adó Elárulták, kire és mire utazik idén az adóhatóság - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 15:12
Az adóbeszedés szempontjából az idei évet "borzasztóan" nehéznek nevezte a NAV elnökhelyettese, de jelezte: az adóhatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a költségvetési bevételek teljesüljenek, amihez az adózói kör szélesítése szükséges. Elárulták, mik lesznek az idei ellenőrzési irányok.
KKV Háromszor is elmentek zumbázni az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:23
Zumbaoktatót ellenőriztek a dél-alföldi adórevizorok, a tréner azonban nem adott bizonylatot az óradíjról. Az első kettő még ingyen volt, így háromszor is tornáztak az ellenőrök.
Adó Két pénztárgéppel verik át a revizorokat a kereskedők 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 10:11
Csaknem 3000 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva. A jogsértések számát tekintve szinte kettészakadt az ország. Az ellenőrök találkoztak olyan aszalt gyümölcsöt árusítóval, aki német nyelvű számlatömböt mutatott nekik, de azt sem használta.
Adó Csalnak a vállalkozók? Így segíthet az adóhatóságnak 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 09:13
Az állampolgárok segítségét kéri az adóhatóság a csalások és visszaélések visszaszorításának érdekében. A NAV tapasztalatai szerint lépten-nyomon szabálytalanságokba lehet botlani, így arra kérnek mindenkit, hogy mindenhol kérjünk számlát.
Adó Fiktív számlákkal milliárdokat csaltak el a fémkereskedők 
Privátbankár.hu | 2012. július 25. 09:58
Milliárdos tételben állított ki hamis számlákat fémkereskedő társaságoknak 14 cég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint. A fiktív számlák nem csak az adóminimalizáláshoz kellettek, hanem ahhoz is, hogy így legalizálják a fémhulladékok beszerzését.
Adó Hiába figyelmeztetett a NAV: 15 milliós bírság a szépségiparban 
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 08:40
Minden második cégnél hiányosságot állapított meg a NAV a májusi ellenőrzéssorozatában. A tapasztalatok és a kiszabott több mint 15 milliós bírság alapján úgy tűnik: hiába figyelmeztetett előre az adóhatóság a várható vizsgálatokra, a szépségipari vállalkozásokat „felkészületlenül” érte az ellenőrzés.
Adó Bármikor beugorhat az adóellenőr egy gyantázásra 
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 10:59
Rendhagyó vállalkozói fórumot tartott a fővárosban a NAV: segítenek a vállalkozóknak abban, hogyan teljesíthetik törvényi kötelezettségeit a nyugtaadás, a megfelelő adóbevallás terén. Májustól erre leginkább a szépségiparban tevékenykedőknek lehet szüksége: a szokásosnál nagyobb az esélye, hogy egy revizor ugrik be egy új frizurára, műkörömre vagy brazil gyantára.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG