<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Revizor
Adó Best of adóhatóság: ezt csinálta a NAV, amíg te nyaraltál
Privátbankár.hu | 2014. október 13. 08:59
Júliusban és augusztusban országos ellenőrzési sorozatot tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Több mint 15 ezer ellenőrzést végeztek, amelyből csaknem minden negyediknél találtak valamilyen hiányosságot. Volt olyan gyümölcsös, ahol hemzsegtek a feketemunkások, és volt egy fagyis, aki miután bezárták az üzletét, átcuccolt a szomszédba - de hiába.
Adó A te céged merre van? Rászáll az adóhatóság egy régióra
Privátbankár.hu | 2014. július 10. 11:29
A nyári idegenforgalmi szezonban összehangolt ellenőrzéssorozatba kezd a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-Magyarországon.
Adó Ki van a célkeresztben? Kiderült, mire ugrik idén az adóhatóság
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 16:33
A revizorok tavaly fejenként átlagosan 182 millió forintot találtak az államnak, idén már az online kasszák is segítik a dolgukat. Egyebek mellett az újak, a rovott múltúak, a jövedelmüket eltitkolók, a minimálbéres vállalkozók, a húsosok, a szervizesek,
Adó Egy vizsgálat, egy revizor! Így növelné a hatékonyságot az NGM
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 17:52
A tárca már el is készítette a szükséges rendelettervezetet.
Adó A revizor nagyon udvarias volt, de...
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 24. 14:51
Javult a vállalkozások véleménye a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) az elmúlt másfél évben - derült ki a PwC Magyarország második alkalommal készített felméréséből, amelyet az adóhatósággal és a jogszabályváltozásokkal kapcsolatos adózói véleményekről készített.
Adó Ezt benézted, Sherlock: magánnyomozót fogtak az adóellenőrök
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 10:52
Nem adott számlát, így lebukott az a Pest megyei magánnyomozó, akit egy kitalált személy megfigyelésével bíztak meg a NAV inkognitóban lévő adóellenőrei.
Adó Jól sikerült az álca! Turistának nézték az adóellenőrt
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:09
Nagyjából minden második ajándékárus lebukott az ellenőrzésen. Elfelejtettek, vagy hibás számlát adtak. Emellett sok szabálytalanságot találtak a parkolókban is az ellenőrök.
Adó Az építkezés után a kocsmába is benéznek az ellenőrök
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 10:37
Kockázatelemzés alapján dől el, mikor, hová mennek a revizorok.
Adó Félmillió ember is tévedhet - így rontottuk el az adóbevallásunkat
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 18:07
Bőven talált hibákat a NAV a 2012. évi szja-bevallásokban: akadt, akinél a bevallott jövedelem sem stimmelt, mások jogosulatlanul akartak kedvezményt igénybe venni, sőt fiktív adóbevallással is találkoztak a revizorok.
Adó Bejött a bulijárat: százmilliókat hoztak össze az adóellenőrök
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 09:39
Az adóellenőrök és a pénzügyőrök több mint tízezer ellenőrzésből minden negyedik esetben szabálytalanságot találtak.
Adó Elárulták, kire és mire utazik idén az adóhatóság - itt a lista
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 15:12
Az adóbeszedés szempontjából az idei évet "borzasztóan" nehéznek nevezte a NAV elnökhelyettese, de jelezte: az adóhatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a költségvetési bevételek teljesüljenek, amihez az adózói kör szélesítése szükséges. Elárulták, mik lesznek az idei ellenőrzési irányok.
KKV Háromszor is elmentek zumbázni az adóellenőrök
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:23
Zumbaoktatót ellenőriztek a dél-alföldi adórevizorok, a tréner azonban nem adott bizonylatot az óradíjról. Az első kettő még ingyen volt, így háromszor is tornáztak az ellenőrök.
Adó Két pénztárgéppel verik át a revizorokat a kereskedők
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 10:11
Csaknem 3000 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva. A jogsértések számát tekintve szinte kettészakadt az ország. Az ellenőrök találkoztak olyan aszalt gyümölcsöt árusítóval, aki német nyelvű számlatömböt mutatott nekik, de azt sem használta.
Adó Csalnak a vállalkozók? Így segíthet az adóhatóságnak
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 09:13
Az állampolgárok segítségét kéri az adóhatóság a csalások és visszaélések visszaszorításának érdekében. A NAV tapasztalatai szerint lépten-nyomon szabálytalanságokba lehet botlani, így arra kérnek mindenkit, hogy mindenhol kérjünk számlát.
Adó Fiktív számlákkal milliárdokat csaltak el a fémkereskedők
Privátbankár.hu | 2012. július 25. 09:58
Milliárdos tételben állított ki hamis számlákat fémkereskedő társaságoknak 14 cég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint. A fiktív számlák nem csak az adóminimalizáláshoz kellettek, hanem ahhoz is, hogy így legalizálják a fémhulladékok beszerzését.
Adó Hiába figyelmeztetett a NAV: 15 milliós bírság a szépségiparban
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 08:40
Minden második cégnél hiányosságot állapított meg a NAV a májusi ellenőrzéssorozatában. A tapasztalatok és a kiszabott több mint 15 milliós bírság alapján úgy tűnik: hiába figyelmeztetett előre az adóhatóság a várható vizsgálatokra, a szépségipari vállalkozásokat „felkészületlenül” érte az ellenőrzés.
Adó Bármikor beugorhat az adóellenőr egy gyantázásra
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 10:59
Rendhagyó vállalkozói fórumot tartott a fővárosban a NAV: segítenek a vállalkozóknak abban, hogyan teljesíthetik törvényi kötelezettségeit a nyugtaadás, a megfelelő adóbevallás terén. Májustól erre leginkább a szépségiparban tevékenykedőknek lehet szüksége: a szokásosnál nagyobb az esélye, hogy egy revizor ugrik be egy új frizurára, műkörömre vagy brazil gyantára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG