<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Spanyol válság
Makro / Külgazdaság Széthúznak a pártok – hogy lesz ebből függetlenség?
Privátbankár.hu | 2017. november 8. 14:23
Nem újította meg együttműködését a Katalóniát kormányzó pártszövetség, így pedig nehezen alakulhat ki kormányzóképes többség.
Makro / Külgazdaság Figyelmeztetést adott ki az egyik hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 17:33
Képtelenek dűlőre jutni a politikai ügyekben a spanyolok, ez árthat az ország adósosztályzatának.
Makro / Külgazdaság Figyelmeztetést adott ki az egyik hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 16:39
Képtelenek dűlőre jutni a politikai ügyekben a spanyolok, ez árthat az ország adósosztályzatának.
Karrier Még mindig lehet rosszabb: tovább nőtt a spanyol munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 11:20
Spanyolországban a munkanélküliség rekordszintű, 27 százalék fölötti volt az idei első negyedévben, ami az 1970-es évek közepe, a Franco-rezsim vége óta a legmagasabb.
Makro / Külgazdaság A válság áldásos hatása
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 06:00
Az államadósság-válság miatt bevezetett megszorítások révén csökkent a korrupció az euróövezet déli perifériáján egy német kutatás szerint. Ez különösen Portugáliában, Spanyolországban és Olaszországban igaz, Görögországban nem érvényesült ez a hatás.
Állampapír / Kötvény Spanyolország: nem kérünk mentőcsomagot, vásároljon kötvényt az EKB
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 08:11
Spanyolország nem siet nemzetközi pénzügyi támogatást kérni adósságának a finanszírozásához, inkább az EKB kötvényvásárlási programját venné igénybe - jelentette ki a hétvégén a spanyol pénzügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Tovább növekedett a spanyol államadósság
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 13:40
A második negyedévhez képest 3,8 százalékkal, az egy évvel ezelőtti adathoz képest 14 százalékkal nőtt. A 2012-es államadósság a mindenkori legmagasabb: a GDP 75,9 százaléka.
Makro / Külgazdaság A spanyol dráma újabb fordulata: kemény beavatkozást sürget a pénzügyminiszter
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 12:22
A spanyol pénzügyminiszter egy összegben és időben is korlátozás nélküli euróövezeti állampapír-vásárlási program újraindítását szorgalmazza az Európai Központi Bank részéről. Az EKB már huszonkettedik hete nem vásárol a másodpiacon, ami miatt egyre többen vádolják tétlenséggel az eurójegybankot.
Részvény / Deviza / Áru Kifulladtak a tőzsdék, a BUX viszont felülteljesít
Borbély Péter | 2012. június 18. 13:45
Hamar véget ért a görög választás utáni kezdeti jó hangulat a részvénypiacokon, az európai indexek többnyire stagnálnak, az amerikai határidős mutatók gyengülő nyitást jeleznek. A görögök után ismét a spanyol gondok kerültek a fókuszba. A budapesti piac viszont felülteljesítő, igaz a forgalom meglehetősen alacsony.
Makro / Külgazdaság Telefonon játsszák le a meccset a spanyolokkal
Privátbankár.hu | 2012. június 9. 13:41
Távhívásos megbeszélést tartanak délután az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a spanyol gazdasági helyzetről - közölték brüsszeli források. Várakozások szerint az értekezleten a spanyol kormány nemzetközi támogatást kér bankágazatának feltőkésítéséhez. Ugyanakkor a madridi gazdasági minisztérium szóvivője azt közölte az AFP hírügynökséggel, hogy a spanyol álláspontban nincs változás, jelenleg nem aktuális a segítségkérés.
Részvény / Deviza / Áru Amerika is mínuszban kezdett (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 11:18
Felerősödött a piacokon a tegnap estefelé kezdődő lejtmenet. Erős mínuszban a tőzsdék, jelentősen gyengült az euró. Az erősödő dollár és az ismét romló kilátások lerántották a kőolaj árát az elmúlt napok erősödése után. Gyengén indult a kereskedés New Yorkban is.
Deviza / Áru Csalódást okozott az Európai Központi Bank, esett az euró, gyengült a forint
Borbély Péter | 2012. június 6. 15:30
Hamar odalett a délelőtti bizakodó hangulat a tőzsdéken és a devizapiacon, miután az EKB változatlanul hagyta az irányadó kamatot és nem jelentett be újabb gazdaságösztönző intézkedést. Az euróövezeti jegybank ráadásul meglehetősen komor jövőképet vázolt fel legújabb előrejelzésében a következő évre is. Az euró megint esik és megérezte a hangulat romlását a forint is.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG