<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Szellemi dolgozó
Személyes pénzügyek 11 vonzó passzív jövedelem a koronavírus idején
Eidenpenz József | 2020. április 14. 06:06
Mi az a passzív jövedelem? Nem mindig csalás, de sokszor csak ámítás – tapasztalhatja, aki a dolog mélyére ás. A koronavírus-járvány miatt sokaknak jobban van ideje vagy igénye arra, hogy új jövedelemforrások után nézzen. Mások lehet, hogy teljesen erre lesznek utalva a bekövetkezett mély válságban. Összefoglaltuk a passzív jövedelem legfontosabb fajtáit és tudnivalóit.
Makro / Külgazdaság Trump betesz a legjobb amerikai üzletnek, az agyelszívásnak?
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 15:00
Az USA-ban folyik a bírósági huzavona Donald Trump beutazási korlátozás körül, ma is születhet egy döntés, de a végső szót a Legfelsőbb Bíróság mondhatja ki. Akiket érint, azok most lázasan igyekeznek beutazni az országba. Az üzleti élet nagyjai azonban mintha egységfrontba tömörülnének a jól kvalifikált munkavállalóikat is érintő rendelet ellen.
Személyes pénzügyek Eloszlatták a mítoszt, az alvás rovására te sem tudsz időt spórolni
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 20:03
Átszoktathatod-e magad a kevesebb alvásra? A kutatók szerint nem, aki kevesebbet alszik, annak a szellemi teljesítőképessége mindenképpen csökken. Hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, az egyénfüggő, a legjobb, ha magunk kísérletezzük ki magunknak. Erre most van talán a legjobb alkalom.
Karrier Címeres ökör vagy, ha nem taníttatod a gyermekedet
Eidenpenz József | 2016. szeptember 7. 19:15
Akár az USA-t nézzük, akár Magyarországot, akik magasabb végzettséggel rendelkeznek, sokkal többet kereshetnek. Következésképpen nagyon fontos, hogy taníttassuk gyermekeinket, vagy akár magunk is tovább képezzük magunkat valahogyan.
Karrier Robotok vagy ázsiaiak? Elszakad egymástól a fizikai és a szellemi dolgozó bére
Eidenpenz József | 2014. november 21. 16:03
Az évek során a szellemi dolgozók átlagbére lényegesen jobban emelkedik Magyarországon, mint a fizikai dolgozóké, a különbség már majdnem kétszeres. Hasonlóan lehet ez másutt is. Ez is arra utal, hogy a felsőfokú oktatást nem visszafejleszteni kéne, hanem épp ellenkezőleg.
Karrier Ezért kell tanulni – duplaannyit keresnek a szellemi foglalkozásúak
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 09:54
A családi kedvezmény nélkül számított nettó átlagkereset 153 600 forint volt az első öt hónapban, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 103 800, a szellemi foglalkozásúaké 209 000 forint. Ez 2,9 százalékkal magasabb, mint 2013 hasonló időszakában. A családi kedvezmény kissé tovább javítja a képet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG