Utódlás
Vállalat 2021 nagy kérdése: Apa kinek adja tovább a cég vezetését?
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 06:04
A kkv-k fele családi vállalkozás, amelyek jelentős része számára a következő év és évek legnagyobb kihívása a generációváltás lehet. A többség nincs felkészülve az átadásra sem stratégiával, sem a céges- és lelki ügyek tekintetében.
Makro / Külgazdaság Menni vagy nem menni? Ha Merkel interjút vállal, baj szokott lenni
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 17:08
Angela Merkelnek szándékában áll kitöltenie a 2021-ig tartó kormányzási ciklust, sőt ha meghiúsulna az új koalíció, újra megpróbálna ő maga kormányt alakítani. Ugyanakkor az interjúban elmondta, hogy fiatalítás várható a kormányban. Az interjút még a CDU-n belül is vegyesen fogadták.
KKV Apáról a gyerekekre: valami készülődik a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2014. május 11. 12:54
Vasárnap szívpanaszokkal kórházba szállították a Samsung Electronics Co. 72 éves elnökét. A konszernnél már egy jó ideje zajló egyesülési és szerkezetátalakítási folyamatot szakmai megfigyelők az utódlás előkészítésének tartják.
KKV Ki vigye tovább a családi bizniszt, vagy nem az a fontos?
Privátbankár.hu | 2014. január 6. 10:13
A cégek többsége inkább a forrásbevonással és a növekedéssel foglalkozik. Ugyanakkor optimistán tekintenek a jövőbe, beruházásokat terveznek, többségében növekvő vagy stagnáló forgalomról számolnak be az európai családi tulajdonú vállalkozások.
KKV Kifut egy generáció: ki viszi tovább a magyar családi cégeket?
Zsiborás Gergő | 2012. december 11. 13:52
A fiatal vállalkozói generáció figyelme manapság leginkább a startupok felé irányul, pedig működnek ebben az országban sikeres vállalkozások 10-20 éve is, melyek most szembesülnek a generációváltás problémájával. "Röghöz kötöttségek" és a jogszabályi háttér is akadályozza, hogy a nagy családi cégek gyorsan és hatékonyan tudják le az utódlást.
hírlevél
depositphotos