1p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Még mindig Csányi Sándor vezeti a leggazdagabb magyarok listáját. Az OTP Bank elnökének 135 milliárd forintja van, ez 20 milliárddal kevesebb, mint tavaly. Demján Sándor viszont elvesztette a dobogós helyét. A listára továbbra is 5 milliárd a belépő, magyar állampolgárság és átlátható tevékenység.

Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar. A bankvezér 135 milliárd forinttal rendelkezik, ez ugyanakkor 20 milliárd forinttal kevesebb, mint tavaly. A második helyezett Várszegi Gábor, 125 milliárddal, a harmadik pedig Bige László lett 110 milliárd forinttal. Az eddigi örök dobogós Demján Sándor a negyedik helyre csúszott vissza, 105 milliárdos vagyonával, viszont az örök rekord továbbra is az övé, miután 2008-ban 300 milliárd forint fölött rendelkezett – áll a Napi Gazdaság által rendszeresen megjelentetett A 100 Leggazdagabb című kiadványban.

A 10 leggazdagabb magyar
Helyezés Név 2011 2012 Változás
1 Csányi Sándor 135 155 -20
2 Várszegi Gábor 125 120 5
3 Bige László 110 76 34
4 Demján Sándor 105 140 -35
5 Gattyán György 98 33 65
6 Anka Márton 90 62 28
7 Leisztinger Tamás 81 85 -4
8 Veres Tibor 79,5 73 6,5
9 Széles Gábor 79 75 4
10 Wáberer György 66 60 6

A listára az kerülhet fel, aki magyar állampolgár, tiszta eredetű a vagyona és transzparensen működteti a vállalkozásait. A száz leggazdagabb magyar összvagyona 108 milliárd forinttal 2224 milliárdra gyarapodott egy év alatt, ennek megfelelően az átlag is több mint egymilliárddal, 22,2 milliárdra emelkedett. A listára 10 új ember került fel és ugyanennyi került le róla. Az átrendeződést mutatja, hogy az ötödik és hatodik helyen az új generáció tagjai vannak, az informatikai iparban is tevékenykedő Docler Holdingot vezető Gattyán György és az ugyancsak az információs technológia területén működő LogMeint sikerre vivő Anka Márton. Utóbbiak vagyona megháromszorozódott.

A Napi Gazdaság összeállítása szerint az évek óta stratégiai ágazatnak minősülő információs technológia mellett jól megfigyelhető az agrárium felértékelődése is, de az új szereplők között vannak a gépjárműalkatrész-kereskedelem két vezető cégének tulajdonosai: a Bárdi testvérek és az Unix céget ellenőrző Zombori Antal is. Az összeállítás készítője megállapítja, hogy a külpiacra termelők helyzete idén is erősödik. Bevételeik és profitjuk gyarapodásában nem csupán a gyenge forint, de a külhoni vásárlóerő növekedése is szerepet játszik majd − ez utóbbira idehaza még éveket kell várniuk a gazdagoknak is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG