1p
Már holnap bejelenthetik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén. Az Index hírportál értesülései szerint Balog Zoltán kinevezése május 15-én történhet meg. A korábban lelkészként tevékenykedő politikus társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát vezető pozíciójából kerület a Nefmi élére.
Balog Zoltán

Az Index értesülései szerint már szerdán bejelentik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén, Balog miniszteri meghallgatása a jövő héten elkezdődhet a parlamenti bizottságok előtt, a kinevezése pedig május 15-én történhet meg. Kormánypárti képviselők szerint egyelőre csak Balog kinevezése tekinthető biztosnak, a további személycserékről szerintük még nem születtek meg a végleges döntések.

Az értesülések szerint a kormányátalakítás azért nem egyetlen fordulóban történik, mert a személyi döntéseket befolyásolja, hogy Orbán Viktor kormányfő az ehhez szükséges egyeztetéseket hogyan tudja az érintettekkel lefolytatni. Egy magas beosztású kormányzati tisztviselő szerint Balog kinevezése mellett május 15-ére lezárulhat a teljes átalakítás, vagyis ekkortól hivatalba léphet az összes az új miniszter és államtitkár is.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint heteken belül átalakulhat a kormány, az átalakulás jegyében Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár veheti majd át április végétől Fellegi Tamás helyét, aki az IMF-fel folytatott tárgyalásokért felelős. Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt Lázár János válthatja majd fel. Korábbi értesülések is szóltak arról, hogy a közigazgatási és igazságügyi minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát vezető Balog Zoltán Réthelyi Miklóst váltja majd a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén.

Ki is Balog Zoltán?

Balog Zoltán 1958. január 7-én született Ózdon. 1976-ban érettségizett a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában. 1978 és 83 között Debrecenben, Budapesten, Berlinben és Halléban (NDK) tanult teológiát. Lelkészi diplomát a Budapesti Református Teológiai Akadémián szerzett 1983-ban.

1983 és 87 között református lelkész volt Maglódon és 5 szórványgyülekezetben. Két évet töltött posztgraduális egyetemi ösztöndíjjal Tübingenben. Teológiai tanácsadója volt az Európai Egyházak Konferenciájának, 1991 és 1994 között pedig a Fidesz parlamenti frakciójának. 1993-tól 1996-ig a Bonni Egyetem Ökumenikus Intézetének tudományos munkatársaként dolgozott. 1996-óta a Budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkésze, jelenleg szünetelteti lelkészi tevékenységét. 1998-2002 a Magyar Köztársaság miniszterelnökének főtanácsadója, 2002 és 2003 között a Köztársasági Elnök Hivatalában a Társadalompolitikai Főosztály vezetője volt.

2003. december 1-től a "Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány" kurátora és főigazgatója, mely megbízatása 2007. április 16-ával megszűnt. Azóta az Alapítvány kuratóriumi elnöke. Nős, 5 gyermek édesapja.

A 2006-os országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság elnöke. A 2010-es országgyűlési választásokon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi lista 3. helyéről jutott be az Országgyűlésbe. Jelenleg a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság  államtitkári feladatait látja el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG