Fellegi Tamás
Vásárló Olcsón utaznál fapadossal? Itt van, hogyan találhatod meg a legjobb jegyeket! 
Izsó Márton | 2017. május 5. 20:20
Nagyot fordult a világ a légi közlekedés körül mióta megjelentek a fapados repülők. De hogyan találhatjuk meg a legolcsóbb ajánlatokat? Tényleg igaz, hogy szerdánként kell jegyet venni, vagy hogy nem szabad a légitársaságok honlapját túlságosan gyakran megnézni? Fellegi Tamást, a Privátbankár.hu szakértőjét kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Te jó ég, eltűnik a részvényem! Most mit csináljak? 
Privátbankár.hu | 2017. január 12. 20:31
Elhagyja a Budapesti Értéktőzsdét a Plotinust, így a papírt birtokló kisbefektetők döntés előtt állnak: megtartják, vagy eladják a meglévő részvényeiket? A döntés nem egyszerű, hiszen ezzel a lépéssel komoly változások állnak be a cég életében, a befektetőknek pedig nehezebb dolguk lehet, ha később szeretnének megválni részvényeiktől. Fellegi Tamást kérdeztük, hogy mi ilyenkor a teendő.
Makro / Külgazdaság Vég nélkül zuhan a font - hol lehet az alja? 
Fellegi Tamás | 2016. október 10. 20:10
Hónapok óta esik az angol font, mostanra az év második legnagyobbat zuhanó devizája lett. Ez azonban teljesen érthető is, mivel a népszavazás óta brit részről csak bizonytalankodás látszik, a font pedig eddig menekülővaluta volt, ami most kiárazódik belőle. Fellegi Tamás szerint most sem olcsó, viszont nagyot lehet bukni vele.
Makro / Külgazdaság Ki szakad ki legközelebb? Semmi jót nem tartogat az európai szeparatisták ébredése 
Privátbankár.hu | 2016. július 29. 14:47
Fellegi Tamást a Brexit kapcsán kérdeztük arról, hogyan állnak az autonómiát követelő mozgalmak Európa-szerte, miután a skótok az EU-tagságért újra napirendre tűzték a függetlenedést Nagy-Britanniától. De mit szól egy ilyen lépéshez a spanyol kormány, amelynek a katalánok miatt egyáltalán nem érdeke ennek támogatása?
Makro / Külgazdaság Gorbacsov: hős, vagy egy birodalmat döntött romba?  
- | 2016. április 6. 17:32
Nemrég lett 85 éves Mihail Szergejevics Gorbacsov, így most az ő pályáját tekintjük át Fellegi Tamással, aki időről időre mutatja be politikusok portréit a Napi Kommentárban. Az SZKP főtitkárának és a Szovjetunió első elnökének megosztó munkássága nagyban formálta a modern kor történelmét.
Vásárló Ezért ünnepeljük a nőket ezen a napon 
Privátbankár.hu | 2016. március 8. 20:10
A méltóságért és az egyenlőségért való küzdelemre emlékezünk világszerte a nemzetközi nőnapon. Nagyon hosszú út vezetett idáig, de még messze nem értünk a végére. Fellegi Tamással röviden visszatekintettünk az elmúlt évtizedekre és megvizsgáltuk, miként ünnepelnek a világ más tájain.
Makro / Külgazdaság Mégis közös Európa lesz a jövő? Cameron már menekülne, ha tudna 
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 16:02
Sorsdöntő lehet az Egyesült Királyság számára, hogy érzi-e a helyét az egységes Európában. David Cameron miniszterelnök hallgató fülekre és szövetségesekre talált, amikor ultimátumokat szabott Brüsszelnek, de egyre többször merül fel a kérdés: vajon nem számította el magát túlságosan a kormányfő? A politikai csatározások mentén a görög példa sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Mi lesz abból, ha összeül világelit? Ezek voltak a legnagyobb mondások 
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 18:01
Mindenki ott volt a Világgazdasági Fórumon, aki számított (kivéve Merkel), úgyhogy puffogtak is a nagyobbnál nagyobb szavak. Kiválogattunk néhányat, amelyek valóban fontosabbak voltak, Fellegi Tamás kollégánk pedig kapott az alkalmon, és kommentálta őket. Videó.
Makro / Külgazdaság Az Európai Unió végét jelenti a schengeni övezet felbomlása 
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 19:29
Több uniós tagország is visszaállítaná a szigorúbb határellenőrzést a továbbra sem enyhülő menekültválság miatt. Németország, Dánia és Svédország szakpolitikusai a mai napon tárgyalnak az Európai Bizottsággal a napokban bevezetett keményebb intézkedések miatt. Fellegi Tamást arról kérdeztük, hogy mit hozhat magával a schengeni zóna megszűnése.
Makro / Külgazdaság Belobbantja a térséget Irán és Szaúd-Arábia harca? 
Privátbankár.hu | 2016. január 4. 18:59
A két ország egymás torkának esett, miután Rijádban kivégezték Nimr al-Nimr síita főpapot. Teheránban folyamatosak a tüntetések a szaúdi nagykövetség előtt, sokan fegyveres konfliktustól tartanak. Fellegi Tamást arról kérdeztük, hogy a valláson túl milyen okok állnak a háttérben és mi lehet a megoldás.
Makro / Külgazdaság Az orosz méltóság: Putyin a cárok babérjaira tör? 
Privátbankár.hu | 2015. október 22. 20:02
Fellegi Tamást arról kérdeztük, hogy mi lehet az oka Oroszország közelmúltban tett külpolitikai lépéseinek, Ukrajnától egészen Szíriáig. Miért imádják az oroszok a korrupt és demagóg rendszert működtető Vlagyimir Putyint? Mi jöhet Szíria után?
Részvény / Deviza / Áru Itt az évtized tőzsdebotránya - semmi és senki sincs biztonságban? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 13. 14:01
Ukrán adattolvajok vállalati rendszerekbe behatolva loptak el több ezer fontos közleményt és negyedéves jelentéseket még publikálás előtt, majd ezeket kereskedőknek adták el, akik az illegálisan szerzett információnak köszönhetően óriási pénzeket harácsolhattak össze. Fellegi Tamást, a Privátbankár.hu szakértőjét a Napi Kommentárban kérdeztük arról, hogy mennyire biztonságos manapság tőzsdézni.
Makro / Külgazdaság A kerítés nem lehet megoldás a menekültválságra 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 10. 17:30
Egyszerűen képtelenség bejutni Európába, olyan szigorú jogszabályok alapján járnak el egy vízumkérelem esetén. Végső megoldásként csak az illegális bevándorlás marad - erről Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke mesélt a Napi Kommentárban. Fellegi Tamás, a lap munkatársa ugyanakkor úgy véli, a szabályokat mindenképp be kell tartani, de globális feladatmegosztásra van szükség.
Részvény / Deviza / Áru Roger nyúl a pácban: mekkorát zuhan végül az olajár? 
Privátbankár.hu | 2015. július 28. 15:03
Pont, mint a rajzfilmfigura, sokáig kalimpált a szakadék szélén az olaj árfolyama - véli Fellegi Tamás, a Privátbankár.hu elemzője. Tavaly még úgy tűnt, a nagy zuhanás elől még vissza lehet mászni, és ez részben sikerült is: 60-70 dollárig korrigált az árfolyam. Azonban a napokban újra esésnek indult a kurzus és benézett a lélektani 50 dolláros határ alá is. Van még fogás a szakadék szélén?
Makro / Külgazdaság Mit értek el a görögök és mire lettek volna képesek? Vita 
Privátbankár.hu | 2015. július 21. 16:32
Görögország belement abba a játszmába, amiben csak a legbátrabbak - vagy a legvakmerőbbek - nem húzzák el a kormányt az ütközés előtt. Az egyik volánnál Ciprasz, akinek az anyósülésen Janisz Varufakisz játékmester súgott, a másik oldalon pedig a trojka ült egy kamionban. A görögök végül falba csapódtak, de ez nem feltétlenül jelenti a totális bukást. Két piaci szakértőt ültettünk le az események összegzéséhez.
Részvény / Deviza / Áru Miért kezdett el zuhanni az arany? Elmagyarázzuk! 
Privátbankár.hu | 2015. július 20. 18:20
Fellegi Tamással megnéztük, mi történt a nemesfémek piacán és mire érdemes most a befektetőknek figyelniük.
Makro / Külgazdaság Megvan a görög megállapodás, most mi lesz? Elmagyarázzuk! 
KD | 2015. július 13. 18:38
Dráma, szenvedés, a siker illúziója - szinte minden megtörtént a görögökkel és egész Európával az elmúlt néhány hónapban, mire elérkeztek a közös megállapodáshoz. A felek huzavonája sokat ártott az Európai Uniónak és komoly bizalmi válságba sodorta a döntéshozókat az egymással és választóikkal folytatott kommunikáció során. Visszaállhat még az unió kikezdhetetlennek vélt nagysága?
Részvény / Deviza / Áru Kipukkant a kínai lufi - elmagyarázzuk, hogy fújták fel 
Veres Patrik | 2015. július 9. 18:04
Gyakorlatilag pánikhangulat uralkodik a sanghaji tőzsdén. Az index 30 százalékot esett június közepe óta. A kínai kormány kénytelen stabilizáló intézkedéseket bevezetni, hogy megálljt szabjon a zuhanásnak, ugyanakkor már vajmi keveset lehet tenni egy lefelé tartó szakaszon.
Makro / Külgazdaság Miért jó az előtörlesztés? Így látják az elemzők 
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 18:17
Az MTI által megkérdezett elemzők úgy vélik: inkább szimbolikus, illetve demonstratív jelentősége van az IMF-hitel végtörlesztésének, gazdaságpolitikailag kevés előny származik belőle.
Makro / Külgazdaság Június végén kezdődhet a hivatalos IMF-tárgyalás  
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 11:40
Londoni elemzői értesülés szerint a magyar kormány arra számít, hogy az uniós pénzügy- és gazdasági miniszterek tanácsának (Ecofin) június végi - a konvergenciaprogramot magyar várakozások szerint jóváhagyó - ülése után kezdődhetnek meg a hivatalos tárgyalások az új IMF/EU-programról. Magyar illetékesek korábbi nyilatkozatai szerint ősszel lehet meg a végső megállapodás.
Makro / Külgazdaság Az IMF elárulta, mi az egyik feltétele  
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 13:10
Az IMF nem alkalmaz kettős mércét a hozzá forduló országokkal szemben - mondta a Nemzetközi Valutaalap budapesti képviseletének vezetője egy csütörtöki konferencián, hozzátéve: akkor kezdődhetnek meg a tárgyalások a magyar kormánnyal, ha az MNB függetlenségével kapcsolatos aggályok megoldódnak.
Makro / Külgazdaság Fellegi: feltételek nélkül ülünk le tárgyalni 
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 10:55
Fellegi Tamás őszi IMF-megállapodást tart reális időpontnak. Hozzátette, hogy feltételek nélkül ülnek le a tárgyalóasztalhoz, és mindenről hajlandóak egyeztetni. Fellegi szerint nem az a fő kérdés, hogy mikor lesz megállapodás, hanem az, hogy mit üzennek a piacnak.
Makro / Külgazdaság Ősszel jöhet a 15 milliárd eurós magyar mentőcsomag  
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 07:29
Varga Mihály szerint reálisan kora ősszel jöhet létre megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. A politikus a Magyar Hírlapnak adott interjúban megerősítette, hogy a kormány 15 milliárd euró összegű, hároméves elővigyázatossági megállapodást szeretne kötni.
Karrier Orbán Viktor tanácsadója lehet Fellegi Tamás  
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 12:07
Elvégzettnek tekinti feladatát, május 15-i hatállyal felmentését kezdeményezte és szeretne visszatérni a nemzetközi üzleti életbe Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter. Orbán Viktor miniszterelnök megköszönte a munkáját és felkérte tanácsadójának. A kormányfő reggel jelentette be, hogy Varga Mihály váltja a főtárgyalói szerepkörben Fellegi Tamást.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor lecserélte Fellegi Tamást  
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 08:25
Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádióban. Az IMF-főtárgyalói poszton Fellegi Tamást Varga Mihály követi. Lázár Jánost - akinek le kell mondania hódmezővásárhelyi polgármesteri posztjáról - Rogán Antal válthatja a Fidesz-frakció élén. Úgy tűnik, ez volt a kormányátalakítás.
Deviza / Áru Májusi nap süti a forintot 
Borbély Péter | 2012. május 2. 08:02
Jól indult a rövid hét a forint piacán, az eurót 284 forint körül jegyzik. A nemzetközi hangulat javul, amerikai és kínai hírek emelik a tőzsdéket, gyengítik a dollárt és drágítják a nyersanyagokat. A kínai feldolgozóipar visszaesése folytatódott ugyan, de az eddiginél lassabban. Már amennyiben eldöntjük melyik adatnak hiszünk.
Makro / Külgazdaság Magyarország 2012: őszi IMF-megállapodás és elkerülhetetlen recesszió 
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 07:10
Az IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter azt mondja, hogy amíg a Parlament nem szavaz a vitás törvényekről, nem tárgyalhatunk. Fellegi Tamás szerint az őszi megállapodás a reális. Közben a GKI jónak látja az új Széll Kálmán Terv irányát, de nem látják a részleteket. A gazdaságkutatók szerint elkerülhetetlen a recesszió.
Makro / Külgazdaság IMF: kezdődhetnek a tárgyalások, a feltétel az MNB függetlensége 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 07:13
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) üdvözli a Magyarország és az Európai Bizottság között zajló tárgyalásokon elért haladást, és kész megkezdeni a hiteltárgyalásokat, amint a megfelelő lépések megtörténnek az MNB függetlenségének biztosítására - közölte Iryna Ivaschenko, a IMF budapesti képviseletének vezetője.
Deviza / Áru Tovább izmozik a kormány-gyengül a forint 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 17:00
Gyengült a forint, miután a magyar kormány oldaláról többen is megerősítették, nem engednek a jegybanktörvény és az egykulcsos adó ügyében. Közben a Fitch közölte, hogy emiatt nehéz tárgyalásokra számít az IMF-fel és elképzelhetőnek tartja a megegyezés elmaradását is. Közben a nemzetközi piacokat még mindig tartja a Fed tegnapi bejelentése.
Makro / Külgazdaság Az IMF-nek sem enged a kormány a jegybanki és egykulcsos adó témában 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 15:28
A magyar kormány nem fog engedni a jegybanktörvény még nyitott kérdéseiben – mondta a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az InfoRádiónak. Prőhle Gergely szerint ezek elvi kérdések, ahogy az egykulcsos adó is. Korábban Fellegi Tamás főtárgyaló azt mondta, hogy az egykulcsos adó tárgyalási téma lehet.
Makro / Külgazdaság Rogán: június végére megszülethet a megállapodás 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 08:18
Rogán Antal reálisnak tartja, hogy két-három hét múlva elinduljanak az IMF/EU- hiteltárgyalások, és úgy vélte a megállapodás a második negyedév végére meg is születhet. A Széll Kálmán Terv 2.0-ban szereplő 5 új adót a politikus azzal indokolta, hogy csupán kiadás csökkentő intézkedésekkel nem lehetett volna a kívánt költségvetési hatást elérni.
Makro / Külgazdaság Fellegi: májusban kialakulhat a hiteltárgyalások menetrendje 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 07:54
Fellegi Tamás szerint a következő hetekben a partnerekkel egyeztetve kialakulhat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) a hiteltárgyalások menetrendje. A hitel összegének véleménye szerint kellően nagynak kell lennie ahhoz, hogy a piacok megnyugodjanak.
KKV Nyomás alatt: kínaiak szállhatnak be az e-útdíj bevezetésébe  
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 09:43
Az e-útdíj bevezetése eleve csúszásban van, az abból származó bevételekre viszont nagy szüksége lesz a kormánynak.
Karrier Holnap bemutatkozhat Orbán új minisztere 
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 09:33
Már holnap bejelenthetik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén. Az Index hírportál értesülései szerint Balog Zoltán kinevezése május 15-én történhet meg. A korábban lelkészként tevékenykedő politikus társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát vezető pozíciójából kerület a Nefmi élére.
Makro / Külgazdaság Varga Fellegi munkájáról: január óta ugyanott tartunk  
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 09:51
Várakozó állásponton vagyunk, most már elég régóta - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az IMF-tárgylások megkezdéséről az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
Makro / Külgazdaság Már rég a pénzről tárgyalnánk, ha csak a gazdaságról lenne szó 
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 11:25
Fellegi Tamás szerint a magyar kormány számára változatlanul kiemelten fontos kérdés, hogy mihamarabb megkezdődhessenek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal, ugyanakkor a kabinet nem ért egyet azzal, hogy a tárgyalások előfeltételei között olyan kérdések szerepeljenek, amelyeknek semmi köze a gazdaságpolitikához.
Makro / Külgazdaság IMF-tárgyalások: leváltják Fellegit? 
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 09:20
Két héten belül átalakulhat a kormány, az Origo hírportál értesülései szerint Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár veheti majd át április végétől Fellegi Tamás helyét, aki az IMF-fel folytatott tárgyalásokért felelős.
Deviza / Áru A hét, amikor elfogyott a piac türelme 
Borbély Péter | 2012. április 13. 15:23
Ezen a héten „egy polccal lejjebb” tették a forintot a befektetők. Míg néhány hete még kétségtelennek tűnt az IMF-megállapodás sikere, addig erre a hétre egyértelművé vált, hogy a piaci szereplőknek elegük van a kormányközeli nyilatkozatokból és már kizárólag a konkrétumokra kíváncsiak. A forint gyengült, a kormány pedig elismerte, hogy nem is ismeri a nemzetközi szervezetek feltételeit. Közben nő a feszültség a nemzetközi piacokon.
Makro / Külgazdaság Fellegi: jó irányba haladunk, nem lesz államcsőd 
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 10:41
Fellegi Tamás egy interjúban elmondta, hogy az ország jó irányba halad, így elkerülhető az államcsőd. Véleménye szerint az államcsőd nem egy lehetséges opció, mivel az ország pénzügyi helyzete épp eléggé stabil. Az ötoldalú szakértői munkacsoporttal kapcsolatban kiemelte, hogy az ötlet már januárban felmerült.
Makro / Külgazdaság Még időpontunk sincs az IMF-hez  
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 18:21
Nincs pontos időpont a Magyarországgal történő hiteltárgyalások megkezdéséről - közölte a Nemzetközi Valutaalap szóvivője. Gerry Rice azt mondta, hogy először kézzelfogható lépésekre van szükség ahhoz, hogy Magyarország bebizonyítsa, komolyan elkötelezett valamennyi gazdaságpolitikai kérdésben. Közben Fellegi Tamás még a "munkacsoportnál" tart.
Makro / Külgazdaság IMF-saga: még mindig csak arról tárgyalunk, mikor kezdünk el tárgyalni 
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 07:30
Fellegi Tamás a hét közepén Washingtonban folytatja az informális megbeszéléseket az IMF illetékeseivel, egyúttal csütörtökön részt vesz az Egyesült Államok fővárosában egy konferencián, amelyen áttekintik a magyar gazdaság és belpolitika egyes fontos kérdéseit. Fellegi többek között Bokros Lajossal és Szapáry Györggyel cserél eszmét.
KKV Jöhetnek a kínaiak: ami Felleginek nem ment, Demjánnak igen  
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 07:13
A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítésére turisztikai stratégiai megállapodást kötött a Demján-csoport és a pekingi központú China International Travel Service (CITS) hétfőn este Budapesten. A szerződést Bartha Ferenc, a Demján-csoport elnöke és Csen Lu, a CITS alelnöke írták alá.
Makro / Külgazdaság Fellegi újra csomagol 
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 07:46
Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter a jövő héten informális megbeszéléseket tart a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel Washingtonban - tudatta szerdán a miniszter sajtóirodája a Dow Jones hírügynökséggel.
Állampapír / Kötvény Mit tud mondani ma az IMF-nek Fellegi Tamás?  
Privátbankár.hu | 2012. március 16. 11:03
Két hónap után látogat ismételten Washingtonba Fellegi Tamás, tárca nélküli miniszter, hogy találkozzon az IMF magyarországi misszióvezetőjével.
Makro / Külgazdaság Végre megszólalt az IMF Magyarország ügyében 
Privátbankár.hu | 2012. március 10. 21:50
Mondott is valamit meg nem is az IMF magyarországi misszióvezetője. Úgy tűnik a szándéknyilatkozatok szintjén ragadtak meg a "tárgyalások", a Valutaalap most már tetteket vár, és valószínűleg Brüsszel zöld jelzése nélkül nem veszi fel hivatalosan a kapcsolatot Magyarországgal egy esetleges hitelkeret ügyében.
Makro / Külgazdaság Némi mozgolódás IMF-ügyben, Fellegi jövő héten utazik  
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 09:07
Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter két hónap hallgatását törte meg, a magyar tárgyalódelegáció vezetője jövő héten ismételten Washingtonba utazik. Az IMF magyarországi misszióvezetője arra kíváncsi, mi is történt a közelmúltban Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Nincs B-terv: Fellegi hitet tett az IMF-tárgyalások mellett 
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 10:19
A kormánynak nincs B-terve - hangsúlyozta egy csütörtöki konferencián Fellegi Tamás. Az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter leszögezte: "a kormány a tárgyalások mielőbbi megkezdésére és gyors lezárására törekszik". Ez azonban nem csak Magyarország tempóján múlik, hanem a tárgyalófeleken is, és azt is tudjuk, hogy lesznek még konfliktusok - vetítette előre a tárca nélküli miniszter.
Makro / Külgazdaság Mégis megegyezhetünk az IMF-fel áprilisban  
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 16:43
Az EU/IMF párossal folyó tárgyalások áprilisi lezárását várja Fellegi Tamás, a magyar tárgyalódelegációt vezető tárcanélküli miniszter. Az elmúlt napokban több olyan értesülés is napvilágot látott, amely szerint akár késő tavaszra is kitolódhat a megállapodás, így a mentőcsomag odaítélése.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG