4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szereted a meglepetéseket, imádod a kozmetikumokat, a kutyádat, vagy csak főznél egy jót, de nincs időd elmenni vásárolni? Akkor van egy jó hírünk: már Magyarországon is elérhetőek az előfizetéses dobozok, amelyekkel a meglepetések házhoz jönnek. A nagy kérdés viszont adott: mégis, ki csomagol be több száz dobozt egyik napról a másikra?

Az előfizetéses dobozokkal nem csak magunkat lephetjük meg a döntés nyomasztó terhe nélkül, de remek karácsonyi ajándék is lehet, ha például a kozmetikumokra gondolunk. Az is előfordulhat emellett, hogy ott állunk a munka kellős közepén, se időnk, se energiánk a bevásárlásra, de mégis úgy főznénk valamit egy jó vacsorát.

Új iparág születik

Erre kínálnak megoldást az úgynevezett subscription boxok, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világon. A recept rendkívül egyszerű: válassz egy témát, és célozd meg a rajongókat a szerinted legérdekesebb, leghasznosabb termékekkel, amelyeket te állítasz össze nekik. A vásárlók egy bizonyos havi/heti díjért cserébe az ajtóban kapják meg a megpakolt dobozokat, így ki sem kell tenniük a lábukat otthonról.

Nem számít, hogy a sminket, az állatokat, ételeket, vagy éppen a fegyvereket szereted. Mindenre találhatsz már egy gusztusosan előre elkészített csomagot.

Egy teljesen új kereskedelmi modell, amelynek egyik legnépszerűbb képviselője a 2010-ben indított Birchbox: a cég szépségipari termékekre specializálódott, férfiak és nők számára összeállított csomagokat egyaránt kínálnak, amelyekben az arcápolóktól kezdve a parfümön át a sminkig mindenféle terméket megtalál az előfizető.

Miért venne bárki ilyesmit?

A kozmetikumokról aztán szépen lassan átgyűrűzött négy év alatt más iparágakba is, meghatározó üzleti modellé nőve ki magát. Ahogy azt a Forbes által megkérdezett elemzők is elmondják, a titok nyitja valószínűleg a fogyasztói szokások átalakulása mögött van: akkorára nőtt ma a termékkínálat, hogy a vásárlóknak szükségük van az úgynevezett "kurátorra", aki előszűri a termékeket, hogy hozzájuk már csak a legrelevánsabb, legjobb minőségű áru kerüljön. Kicsit olyan, mint a hírfogyasztás: mindenkinek vannak preferált lapjai és szerzői, és csak ritkán olvasunk olyat, ami nem illik a preferenciáink közé.

Ez teremt lehetőséget arra, hogy akár sikeres szakértőktől kapjunk havonta csomagokat: ruha kell? Nem probléma, egy stylist készít összeállításokat. Más időszakban az étkezésünkre figyelnénk? Ugyan, majd a dietetikusok megteszik és küldik a beállításaink alapján összeállított menüket, ahogy azt teszi itthon a KitchenBox is.

Sírig tartó márkahűség?

A csomag jópofa ötletnek tűnik, de az igazi érdekesség az, hogy ez a kereskedelmi modell szorosabb köteléket tud kialakítani a termék és a vásárlók között, hónapról hónapra visszacsábítva őket a vásárlásra.

Természetesen az egyik legjelentősebb faktor ebben a meglepetés ereje: idézzük fel, hogy teltek a szenteste előtti napok gyerekkorunkban, amikor tűkön ülve vártuk az ajándékbontás estéjét. Az előfizetéses box-szolgáltatások pont ezt az élményt adják vissza, nem csak az év egy bizonyos időszakában, hanem folyamatosan: mire elhasználjuk az aktuális doboz tartalmát, már izgulhatunk is a következő miatt. Sokak éppen emiatt tartják meg az előfizetésüket, még akkor is, ha többször voltak elégedetlenek a tartalommal.

A hűség másik oka a kiválasztottság érzése: az a tudat, hogy mások saját kezűleg választják ki csak nekünk, egy szűk körnek a lehető legjobb minőségű termékeket, növeli az önbecsülést.

Itthon is jönnek havonta

Magyarországot sem kerülte el az új modell, kezdenek ébredezni a vállalkozók, más pedig már profi brandet épített fel. A Privátbankár.hu három olyan alapítóval beszélgetett, akik kipróbálták ezt az újfajta kereskedést és bejött nekik: a szépségápolást nagyban űző Pixibox, a házi kedvencek kedvében járó Goodiebox és az esti vacsorát teljes élménnyé alakító KitchenBox eddig sikerrel vett minden akadályt, az előfizetők és vásárlók száma pedig nő.

Persze itthon teljesen más okok miatt fizethetnek elő a magyarok - erről is beszélgettünk velük a találkozások során. Ahogy arról is, miért éri meg ez a multiknak és ki tud becsomagolni 400 dobozt három éjszaka alatt?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG