1p
Egy 50 feletti orosz származású mérnöknő a német bírósághoz fordult, mert interjú nélkül elutasították pályázatát, amivel egy álláshirdetésre jelentkezett - úgy vélte, diszkriminálják neme, származása és kora miatt. Szeretné megtudni, valakit felvett-e a cég, és milyen szempontok alapján választott - de vajon köteles erről információt adni a vállalat?

Az uniós jog  tiltja többek között a felvételi eljárás során a nemen, életkoron vagy etnikai származáson alapuló hátrányos megkülönböztetést alkalmazását. Ha valamely személy úgy érzi, hogy az egyenlő bánásmód elve alkalmazásának elmulasztása miatt őt sérelem érte, a bíróság vagy más, hatáskörrel rendelkező hatóság előtt bizonyítania kell azokat a tényeket, amelyekből vélelmezni lehet, hogy hátrányos megkülönböztetés történt.

Ezt követően az ellenérdekű félnek kell bizonyítania, hogy nem sértette meg az egyenlő bánásmód elvét. A tagállamok kötelesek a nemzeti igazságszolgáltatási rendszerükkel összhangban meghozni az ezen elv alkalmazásához szükséges intézkedéseket.

G. Meister esete a Speech Designnal

Az Európai Bíróság összeállításában szereplő orosz származású G. Meister 1961 ben született. Orosz „rendszertechnikai” mérnöki oklevéllel rendelkezik, amelynek valamely felsőfokú szakmai oktatási intézmény által kiadott német oklevéllel való egyenértékűségét Németországban elismerték.

A Speech Design vállalkozás egymást követően két, azonos tartalmú álláshirdetést tett közzé, „tapasztalt szoftverfejlesztő férfi/nő” felvétele céljából. G. Meister válaszolt e hirdetésekre, benyújtva pályázatát. Mindkét pályázatát elutasították anélkül, hogy interjúra hívták volna, vagy a vállalkozás bármiféle tájékoztatást adott volna a pályázat elutasításával kapcsolatban. Mivel G. Meister úgy vélte, hogy megfelel a kérdéses állás betöltéséhez szükséges feltételeknek, véleménye szerint neme, származása és életkora miatt kevésbé kedvező bánásmódban volt része, mint a vele hasonló helyzetben lévő személyeknek.

Emiatt a német bíróság előtt keresetet indított, kérve egyrészt, hogy a Speech Design fizessen neki kártérítést a munkavállalás terén őt ért hátrányos megkülönböztetés miatt, másrészt a vállalkozás mutassa be a felvett pályázó anyagát, ami lehetővé tenné számára annak bizonyítását, hogy ő képzettebb ez utóbbinál.

A német bíróság továbbkérdez

A jogvita a Bundesarbeitsgericht (szövetségi munkaügyi bíróság) elé került, amely lényegében azt kérdezi az Európai Bíróságtól, hogy az uniós jog jogot biztosít-e az olyan munkavállalónak, aki hitelt érdemlő módon állítja, hogy megfelel az álláshirdetésben előírt feltételeknek, és akinek pályázatát elutasították, az azon információhoz való hozzáférésre, hogy a felvételi eljárás befejeztével a munkáltató felvett e más pályázót, és ha igen, milyen szempontok alapján.

Emellett a nemzeti bíróság azt kérdezi, hogy azon körülmény alapján, hogy a munkáltató nem közli a kért adatokat, vélelmezni lehet e a munkavállaló által hivatkozott hátrányos megkülönböztetés fennállását.

Az Európai Bíróság szerint nem kötelező kiadni az információt

A Bíróság először is emlékeztet arra, hogy annak a személynek kell bizonyítania azokat a tényeket, amelyekből közvetlen vagy közvetett hátrányos megkülönböztetésre lehet következtetni, aki úgy ítéli meg, hogy vele szemben nem tartották tiszteletben az egyenlő bánásmód elvét. Az alperesnek csak második lépésben, vagyis kizárólag akkor kell bizonyítania, hogy nem sértette meg a hátrányos megkülönböztetés tilalmának elvét, ha a fent említett személy bizonyította az ilyen tényeket.  Ahogyan azt a Bíróság már kimondta, a hátrányos megkülönböztetésre utaló tények értékelése a nemzeti jogszabályoknak és/vagy gyakorlatnak megfelelően elsősorban a nemzeti bíróságok feladata.

A Bíróság ezt követően megerősíti azon ítélkezési gyakorlatát , amely szerint az uniós jog azon személy számára, aki úgy ítéli meg, hogy vele szemben nem tartották tiszteletben az egyenlő bánásmód elvét, nem biztosít kifejezett jogot az információkhoz annak érdekében történő hozzáféréshez, hogy módjában álljon olyan tények fennállását bizonyítani, amelyekből hátrányos megkülönböztetésre lehet következtetni. Mindazonáltal nem zárható ki, hogy amennyiben az alperes az ilyen tények bizonyítása keretében megtagadja az információnyújtást, ez veszélyeztetheti a követett célkitűzés megvalósítását, és megfoszthatja többek között az uniós jogot a hatékony érvényesüléstől.

Nem muszáj elárulni, de a hallgatást felhasználhatják a cég ellen

A Bíróság szerint ezen ítélkezési gyakorlat alkalmazandó a jelen ügyben is, mivel a jogi szabályozás fejlődése ellenére az uniós jogalkotó nem kívánta módosítani a bizonyítási teher rendszerét. Így a német bíróság feladata ügyelni arra, hogy a felvilágosítás adásának a Speech Design általi megtagadása ne veszélyeztesse az uniós jog célkitűzéseinek megvalósítását.

A cég tehát nem köteles kiadni az információt a munkára pályázónak arról, hogy végül mi lett az álláshely sorsa, de a Bíróság szerint e tényt figyelembe lehet venni a közvetlen vagy közvetett hátrányos megkülönböztetés fennállására következtetni engedő tények megállapításakor.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG