BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. december 4. 15:02

Vezetői feladatokról, kritikus döntési helyzetekről volt szó a Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciájának panelbeszélgetésén. Az egyik legnehezebb döntés az, amikor el kell engedni a gyeplőt - aki nem teszi időben, könnyen kiéghet, amit ha későn vesz észre, nem fogja tudni élvezni munkája gyümölcsét.

Vezetői feladatokról, kritikus döntési helyzetekről volt szó a Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciájának csütörtöki panelbeszélgetésén, amelyet a lap főmunkatársa, Nagy László Nándor moderált.

Az asztalnál

  • Hegedűs Sándor, az RSM DTM Hungary képviselője,
  • Dénes Attila, a marketingplus – humanplus ügyvezető igazgatója
  • Mádi-Szabó Zoltán KPMG szenior auditmenedzsere
  • és Igrici Imre, a Motiv Artist partnere osztotta meg gondolatait a helyes vezetői magatartásról.

Nincsenek általános megoldások, így rengeteg gondolkodásra és döntésre van szüksége annak, aki vezetőt akar kinevelni - ezzel a gondolattal nyitotta Nagy László Nándor a beszélgetést, Mádi-Szabó Zoltán pedig azonnal lecsapta a feldobott labdát. Két lehetőséget lát a szakember: egyből átadni a gyeplőt, vagy egy látszólagos kinevezés után a tényleges irányítást még megtartani.

Mándi-Szabó szerint fontos megtanulnunk elengedni a képzeletbeli gyeplőt. Abban mindenki egyetértett, hogy olyan ez, mint az autóvezetés: ha az asszony ül a volánnál, a férfi bele akar szólni a vezetésbe. A szakértők viszont felhívták a figyelmet, hogy el kell fogadni a stílusbeli különbségeket.

Imre! Motiválj meg!”

De mikor is kell elgondolkozni az öröklésen? Igrici Imre példája szerint az egyik legnagyobb probléma a fásultság. A kiégés elkerülhető, ha időben feltűnik az improduktivitás ártó szelleme. Fontos lenne Igrici szerint, hogy a leadership-kultúra prevenciós jelleggel tegyen a kiégés ellen. A Motiv Artist partnere szerint jóval többet kell dolgozni ezért, mint arra eddig bárki is számított.

Az alcímben említett kifejezést egy vállalatvezető használta: komoly vagyona, drága autója volt, már a gyereknek is megvette a drága lakást - és minden reggel úgy kelt fel, hogy nem volt kedve munkába menni, gyomorgörcse volt már a munkahely gondolatától is. "Imre! Motiválj meg" - ezt kérte a szakembertől, aki a konferencián elmondta: ez az a pont, ameddig már nem szabad eljutni.

 

Dénes Attila, Mádi-Szabó Zoltán, Igrici Imre a Privátbankár konferenciáján

Dénes Attila hasonló véleményen volt: nem szabad kizökkenni a flow-élményből. Akik pedig a legjobbak ebben, azok a gyerekek. Egy vezetőnek újra meg kell tanulnia gyereknek lenni: tudjon elmerülni, újradefiniálni önmagát, továbbá legyen képes újra és újra kihívásokat támasztani magával szemben. Akkor tudjuk az irányítást átadni, ha találunk más feladatot, amelyben kinyílhatunk - javasolja a Marketingplus - Humanplus ügyvezető igazgatója.

Nem tudunk feladatot osztani, nem merünk kérdezni

A tapasztalt szakértő szerint a felaprózódás az egyik legnagyobb veszélye a kiégésnek, az apró-cseprő ügyek felhalmozása. Nincs kommunikáció, nincs kérdés a beosztott és a vezető között. Nem lehet tökéletesen delegálni, és nem lehet tökéletesen elvégezni feladatot párbeszéd nélkül.

Nagy ebben a külső tanácsadó felelőssége - véli Igrici. A hibákkal nehéz leszámolni, hiszen a vezetők nagy része jól érzi magát ebben a helyzetben, hiszen ott a kompetencia illúziója. Egy coach, egy tanácsadó, aki kívülről észreveszi a hibákat, segíthet ezen.

Adózás és önreflexió aránylag nem szerepel sokszor egy mondatban, de Hegedűs Sándor ledobta a bombát. Nem győz hálálkodni azért, hogy a vállalatvezetés komplex rendszerébe ezek a külső szemlélők mennyi fejlesztést és egyszerűsítést tudnak bevinni.

Miért vagyok én, ha már mindent delegáltam?

Gyengének hiszik a vezetőt, ha tanácsadóhoz fordul - ez inkább előny Mádi-Szabó szerint. Bátran forduljunk segítségért beosztottjainkhoz, mert ez növeli az elégedettséget és a bizalmat.  Ha megszabadulunk az “Isten-komplexustól” megőrizhetjük hitelességünket - ezt már Hegedűs Sándor tette hozzá.

  1. Végy egy táblázatot!
  2. Az egyik oldalra írd fel a feladatokat, a másik oldalra pedig a kollégákat!
  3. A feladatokat a lehető legalacsonyabb szintre delegáld és állíts sorrendet a munkatársak között, a kiosztott munkák alapján.

Ilyen és ehhez hasonló módszerek segítenek felfedezni, hogy mekkora a súlyunk a vállalatban és szükséges-e leadni más feladatokat.

Hegedüs Sándor, Dénes Attila, Mádi-Szabó Zoltán a Privátbankár konferenciáján

Polihisztorok az érzelmek tengerében

Van, aki azt hiszi, mindenhez ért, más tanácsadót kér. Ez a két irány jellemzi a családi vállalkozókat Hegedűs szerint. Érthető az előbbi: valamit elértek az életben és nehezen hajlanak a változtatásra. Egy személyben lehetetlen átlátni például az adózást.

Fájdalom és frusztráció. Ezzel a két szóval terelte a racionális érvek háborúját az emocionális területre Igrici Imre. Azok a vezetők, akik mindenhol meg akarnak felelni, és minden téren az egóval dolgoznak, nagyon gyorsan felemésztik a belső erőforrásaikat. Ez nem csak a munka, hanem a magánélet rovására is mehet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Karrier Soros György 90 éves lett - elmondta, kik a belső és külső ellenségek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 10:07
Ma 90 éves Soros György - A Népszavában megjelent interjúban az EU belső és külső ellenségeiről és a polkorrektségről is beszélt.
Karrier Megkezdődött a nagy kísérlet – vigyázó szemetek erre a szegény német tartományra vessétek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 06:07
Miközben Németországban makacsul tartja magát a koronavírus, egyes tartományokban már ezen és a jövő héten újraindul a tanítás a diákok személyes jelenlétével. A kétségeknek és dilemmáknak azonban se szeri, se száma. Egyszerre készülnek a tanítás újraindítására és az iskolák esetleges újrazárására.
Karrier Felnőttképzések – a válság új igényt teremtett
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 2. 13:27
Az állami bértámogatás egyik alapelvárása a cégek felé az egyéni fejlesztési idő biztosítása. A kormány arról nem rendelkezett, hogy ennek pontosan milyen formában kell megvalósulnia, így nagyon sokféle továbbképzés szóba jöhet. A lényeg, hogy a munkavállaló ebben az időszakban nem dolgozhat.
Karrier Kiosztották a Minőségi Újságírás Díjat - lapunk munkatársa is kiemelt lett
Privátbankár.hu | 2020. július 28. 17:27
Újra kiosztották egy éves szünet után a Minőségi Újságírás Díjat, közölte a Főszerkesztők Fóruma. Lapunk munkatársának írása is kiemelésre méltónak találtatott.
Karrier Orbán Viktor kormánybiztost csinált Wáberer Györgyből
Privátbankár.hu | 2020. július 21. 08:38
A 13. leggazdagabb magyar a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felel mostantól.
Karrier Arra is kezd felkészülni a kormány, hogy távoktatásban indul a tanév
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 07:37
Érdekes információdarabra bukkantunk a legfrissebb Magyar Közlönyben, az egyetemi beiratkozások kapcsán.
Karrier Ez a kormánybiztos folytathatja a munkát
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 06:59
A péntek éjszaka megjelent Magyar Közlöny alapján régi-új kormánybiztosra ébredt ma Magyarország.
Karrier Palkovics menesztette az egyik helyettes államtitkárát
Privátbankár.hu | 2020. július 14. 06:16
Már meg is van Szepesi Balázs utóda. 
Karrier Megvan, mikor kaphatják meg az emelt fizetést a tanárok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 23. 08:02
Legjobban az intézményvezetők és helyetteseik járnak majd. 
Karrier Orbán felmentett egy helyettes államtitkárt - már megvan az utódja
Privátbankár.hu | 2020. június 23. 07:29
A Miniszterelnökségen történt a személycsere. 
hírlevél