Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Egy kutatócsoport szerint a britek ugyanannyi idő alatt 2,4-szer annyit termelnek, mint 1971-ben, a munkaidejük mégsem változott érdemben az ötnapos munkahét bevezetése óta. Itt lenne az ideje az újabb csökkentésnek? Egy csomó környezeti, gazdasági, társadalmi problémára megoldást nyújthatna a munkaidő-mérséklés.

A nyugati sajtóban időről időre felröppennek olyan vélemények, hogy ideje lenne a munkaidőt tovább csökkenteni, sőt öt nap helyett már csak négy napos munkahetet szorgalmaznak. Egyes szakemberek azt állítják, a hatékonyság ettől akkorát nőne, hogy ennyi idő alatt is el lehetne végezni ugyanannyi munkát. Egyes helyeken konkrét kísérleteket is végeznek, hogy megállapítsák: meg tudjuk-e csinálni ugyanazt négy nap alatt?

Az újítás egyik szószólója, a brit New Economics Foundation alapítvány honlapján azt írja, míg 1971 óta a brit gazdaság hatékonysága 2,4-szeresére nőtt, a dolgozók munkaideje alig változott. Egy rövidebb munkaidő szerintük a gazdaságnak, a környezetnek és a társadalomnak, politikának egyaránt hasznára válna.

1. Jön a mesterséges intelligencia

Öt érvük közül az első, hogy a 2030-as évek elejére a brit állások 30 százalékát is érintheti a mesterséges intelligencia (AI) térhódítása. Például az irodai és adminisztratív munkaköröket, de a kétkezi munkát is. Ez a hatás Nagy-Britannia egyes részein különösen erős lehet. Meg kellene szerintük akadályozni, hogy az AI területi egyenlőtlenségeket okozzon, és inkább felhasználni arra, hogy a munkaidő csökkenjen, a munkalehetőségek megoszlása egyenletesebb legyen.

2. Környezetbarát

A rövidebb munkaidő szerintük csökkentené a széndioxid-kibocsátást, csökkentené a környezetszennyezést.

3. Jót tenne a nemeknek

A nők jelenleg 60 százalékkal több kifizetetlen többletmunkát végeznek az alapítvány szerint. A rövidebb munkaidővel, ahol a “részmunkaidő lenne az új teljes munkaidő”, felértékelődnének a főleg a nők által végzett munkák. A nők biztos és jól fizetett állásokhoz juthatnának. A férfiaknak több idejük lenne apai szerepük ellátására.

4. Kevesebb lenne a betegség

A szerzők szerint Nagy-Britanniában minden negyedik betegszabadsággal töltött nap a túlmunka következménye. A rövidebb munkaidő csökkentené a stresszt, a túlterheltséget, javítaná a dolgozók közérzetét.

5. Igazságosan osztanák a munkát

Nagy-Britanniában az alacsony munkanélküliségi mutató mögött valójában vannak sokan, akik alulfoglalkoztatottak (kevesebb a munkájuk annál, mint amennyit szeretnének csinálni, alacsony a bérük). Mások viszont túlfoglalkoztatottak, és a túlfoglalkoztatás 35 százalékkal magasabb az alulfoglalkoztatásnál. Munka tehát van bőven, a rövidebb munkaidő segítene a két csoport között a biztos megélhetést adó munkát kiegyensúlyozottabban elosztani.

Az Independent cikke szerint két igazán energia-intenzív, napi rendszerességgel végzett dolog van a világon, az evés és a munkába járás, ingázás. Sokan azért esznek energia-intenzív elkészítésű, például mélyhűtött ételeket és azért nem járnak kerékpárral dolgozni, mert nincs idejük. Ha több ideje lenne az embereknek, az nagy eséllyel környezetbarátabb szokásokat tenne lehetővé.

Nem látják a gyereküket felnőni

Említenek egy interjút egy nővérrel, aki rengeteg idős beteg halálos ágyánál asszisztált. Öt olyan dolgot sorolt fel, amit a haldoklók nagyon bántak életük végén. A férfi betegek nagy részének legnagyobb bánata az volt, hogy túl sokat dolgoztak a taposómalomban, és alig látták gyerekeiket felnőni, alig voltak a párjukkal. Ráadásul életük nagy részét egy olyan helyen töltötték, amelyet nem kedveltek. (Erről az angol nyelvű interjúról lehet szó – a szerk.)

A cikk szerint számos kisebb vállalat kísérletezett már négynapos munkahéttel, és a tapasztalatok szerint ez nagyban javította a dolgozók közérzetét és termelékenységét. Csökkentette a fluktuációt, és a kreatív munkát igénylő munkakörökben olyasféle szünetet jelentett, ami után új ötletekkel feltöltve jöttek vissza a dolgozók. Említenek munkaköröket, mint a call centerek, ahol hónapokig tart az új munkaerő betanítása, és nagyon nem mindegy, meddig maradnak ezek az emberek.

Óra és óra között a különbség

A World Economic Forum jelentése szerint egy új-zélandi cég, a végrendeletek készítésével, jótékonysági adatozással foglalkozó Perpetual Guardian korábban úgy döntött, hogy kísérleti jelleggel négy napos munkahetet vezet be, miközben a foglalkoztatás összes többi feltétele, a bér változatlan marad. A tapasztalatok kedvezőek voltak, a rendszert tavaly véglegesítették 200 dolgozójuk számára.

Munkaóra és munkaóra között óriási különbség van – hangsúlyozza a cikk. Az egyes országok eltérő árszínvonalának hatását is kiküszöbölő vásárlóerő-paritásos OECD-összehasonlítás szerint Mexikóban vagy Oroszországban 20-25 dollár körüli értéket termelnek a dolgozók átlagosan. Írországban ez 95,5, Norvégiában 77,9, az USA-ban 69,6 dollár. (A Kelet-Európai országok ezen a listán nem szerepelnek.)

Ahol 6x8=63

Az elmondottak alighanem csak a legfejlettebb ipari országokra vonatkoznak – a feltörekvő, szegény országokban sok helyen még a hat napos munkahetet sem sikerült eltörölni. Az egyik dél-amerikai országban például elvileg 48 óra a maximálisan megkövetelhető heti munkaidő, amit sok cég 6x8 órás rendszerben, mások öt nap alatt, például 10+10+10+10+8 órás megosztásban teljesítenek.

A gyakorlatban azonban az is előfordul, hogy a törvényekre fittyet hányva 6x9-6x10 órát vagy még többet dolgoztatják az alkalmazottat hetente. Megtehetik, mert ha valaki lázad, azonnal akad új ember a helyére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Koronavírus: 100 százalékos táppénzt kérnek a postások
Privátbankár.hu / MTI | 2021. február 24. 17:19
Levelet írt két szakszervezet a táppénz-helyzet miatt.
Karrier Régi-új miniszteri biztosa van Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2021. február 11. 06:26
A korábban is az Igazságügyi Minisztérium kötelékében tevékenykedő biztos új feladatot kap.
Karrier Ingatlanok, juttatások – mik derültek ki a női képviselők vagyonnyilatkozataiból?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. február 2. 18:54
Ahogy lenni szokott, február 1-ig bezáróan leadták vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők. Összeállításunkban kizárólag a női politikusok bevallásait néztük át, persze idén is találkoztunk néhány olyan nyilatkozattal, amely nem géppel, hanem kézzel – sokszor kibogarászhatatlanul – volt kitöltve. Ami ennek ellenére is kiolvasható volt: nem egy politikusnőnek 5-6, akár 8 ingatlan is van a nevén, de nem a magyar képviselőnők lesznek a jövő vállalkozóinak példaképei. 
Karrier Egyszerre két miniszteri biztosát mentette fel Palkovics László
Privátbankár.hu | 2021. január 27. 09:31
Németh Gábor és Úsz Illés kinevezése is az év végéig szólt eredetileg.
Karrier Két államtitkár távozik, kettő új feladatot kapott a kormánytól
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 10:53
Államtitkári keringőt hozott a csütörtök éjszaka megjelent Magyar Közlöny, hiszen két felmentett államtitkár is új pozícióban folytatja.
Karrier Visszatérés a hétköznapi munkanapokba - mit tanulhatunk Kínától?
Privátbankár.hu | 2021. január 3. 17:38
Már látszik a fény az alagút végén, ha a járványhelyzetről van szó, így egyre inkább felmerül az a kérdés is, hogy mi lesz, ha ténylegesen eljön az irodákba történő visszatérés ideje a több hónapnyi távmunka után.   
Karrier Új vezére lesz a Telenor Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2020. december 16. 16:56
Két és fél év után távozik a Telenor Magyarország vezére, az O2-től igazolják le utódját.
Karrier Őrizetbe vették Bige Lászlót
Privátbankár.hu | 2020. december 16. 08:15
Magyarország egyik leggazdagabb emberét kedden tartóztatták le.
Karrier Habsburg György lehet Magyarország nagykövete Párizsban
Privátbankár.hu | 2020. december 13. 16:03
Az Index információi szerint az utolsó magyar trónörökös fia, Habsburg György diplomata, újságíró lesz Magyarország következő párizsi nagykövete. 
Karrier Orbán Viktor elmondta, mit gondol a Szájer-ügyről
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 2. 18:34
Amit Szájer József tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele - nyilatkozta a miniszterelnök.
hírlevél