<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
A francia Renault autógyár a Clio modell gyártásának egy részét Franciaországból Törökországba telepítené át, miközben a kormány nyomást gyakorol a nagyobb francia vállalatokra a belföldi munkahelyek megőrzése érdekében.

A Reuters hírügynökség szakszervezeti körökből származó értesülése szerint a Renault vezetősége belső tájékoztatás keretében közölte, hogy a Clio szubkompakt modell gyártásának kevesebb mint 30 százaléka marad Franciaországban, a többi átkerül Törökországba.

A Renault szóvivője nem kommentálta a negyedik generációs Clio modell, a Franciaországban az idén a második legnagyobb példányszámban eladott gépkocsi gyártási terveire vonatkozó megkeresést. A modellnek eddig 41 százaléka készült Franciaországban, 46 százaléka Törökországban és 13 százaléka Spanyolországban.

A kormány nem örül

A francia kormány a 13 éves csúcson álló munkanélküliség csökkentésére tett ígéretet és ennek keretében nyomást gyakorol a nagyobb francia vállalatokra a belföldi munkahelyek megőrzése érdekében. A Renault részvényeinek 15 százaléka állami tulajdonban van. A vállalat elnökét már 2010-ben, amikor először híre kelt annak, hogy külföldre kerülhet a Clio gyártása a "szőnyeg szélére állította" Nicolas Sarkozy elnök.

Carlos Ghosn, a Renault elnöke akkor ígéretet tett, hogy mindaddig a Párizs melletti Flins gyárban marad a Clio gyártása, amíg a Zoe elektromos autó elegendő forgalmat ér el ahhoz, hogy átvehesse a helyét. A Clio gyártásának áthelyezése Törökországba azonban az előre lefektetett menetrend szerint halad, miközben a Zoe jövőjéről csak annyit lehet tudni, hogy gyártása jövőre kezdődhet meg. Az elektromos autók jövője általában is meglehetősen ködös. A Renault japán együttműködő partnere, a Nissan elektromos autója, a Leaf eladásai elmaradnak a várakozásoktól és ugyanez a helyzet a Peugeot által licencben gyártott Mitsubishi modellel is.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG