<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nicolas Sarkozy
Makro / Külgazdaság Börtönt kaptak Nicolas Sarkozy volt munkatársai
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 17:32
Börtönbüntetésre ítélte pénteken a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.
Makro / Külgazdaság Piszkos kampánypénzek: börtönbe vonulhat a volt francia elnök
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 18. 09:33
Nicolas Sarkozyre törvénytelen kampány-finanszírozás miatt szabnának ki börtönbüntetést.
Makro / Külgazdaság Kiosztott egy bókot Orbán Viktornak a volt francia elnök
Privátbankár.hu | 2019. március 23. 20:00
A francia elnök szerint Európa még sosem volt ennyire megosztott. Ugyanakkor szerinte az Orbán-kormány tiszteletet érdemel.
Vállalat Újabb csapás a katasztrófa szélén álló országra – az elnöknek elment az esze?
Privátbankár.hu | 2018. április 7. 09:33
A válság mélyén is lehet rontani a helyzeten.
Makro / Külgazdaság Egy államot kellett megsemmisíteni a nyomok eltüntetéséhez?
Káncz Csaba | 2018. március 23. 12:52
Újra feltépődnek a régi sebek a Kadhafi-rendszer politikai adományairól. Pénz ide, vagy oda, a Sarkozy vezette Párizs aztán a líbiai állam szétverésében élen járt. Marine Le Pen szerint az ügy háborúról és egy állam megsemmisítéséről szól.
Makro / Külgazdaság Szorul a hurok Sarkozy körül: külföldi pénz juttatta hatalomra?
Privátbankár.hu | 2018. március 20. 12:05
Vizsgálják, hogy nem Líbia pénzelte-e a 2007-es elnökválasztási kampányát.
Makro / Külgazdaság Durva korrupciós ügy miatt nyomoznak - tényleg sáros a nagyvállalat?
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 13:01
Csúnya megvesztegetési ügy derülhetett ki Franciaországban.
Makro / Külgazdaság Megjött a behívó: bíróság elé kell állnia Sarkozynak
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 12:16
A volt francia államfőnek a 2012-es kampányának törvénytelen finanszírozása miatt kell megjelennie a bíróság előtt.
Makro / Külgazdaság A felívelő jelölt, aki gatyába rázná Franciaországot és megállítaná Le Pent
Fellegi Tamás | 2016. november 22. 06:05
Most, hogy lezajlott az amerikai elnökválasztás, az európai országok egy része is saját közelgő választásaira készül. Angela Merkel bejelentette, hogy jövőre negyedszer is indul a német kancellári posztért, és Franciaországban is lezajlott elnökjelölési forduló. Ennek során Francois Fillon korábbi miniszterelnök lett az egyik fő esélyes.
Makro / Külgazdaság Hosszú a törvény keze – bíróság elé kerülhet egy volt elnök
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 12:46
Nicolas Sarkozy már régóta nem áll Franciaország élén, de attól még a felelősség utoléri.
Makro / Külgazdaság Kevesebb USA-t, több Oroszországot – Merkel helyett éljen Sarkozy?
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 17:20
A kormányzó CDU gazdasági tagozatának ülésén az derült ki, hogy sok német vállalkozó másképp gondolkodik, mint Merkel kancellár, és nagy tapsokat kapott Sarkozy, aki eltérő véleményt képvisel. Oroszországot nem ellenségnek, hanem partnernek tekinti, amely nélkül Európa problémái nem oldhatók meg. A bevándorlást erősen korlátozná.
Adó L' affair: disszidálna Nicolas Sarkozy
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 06:40
Brit sajtóértesülés szerint Londonba költözne a volt francia elnök, hogy elkerülje a magas luxusadót. Sarkozy egyéb más esetek miatt is kellemetlen helyzetbe került Franciaországban.
KKV A Renault Clio gyára Törökországba költözik
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 12:19
A francia Renault autógyár a Clio modell gyártásának egy részét Franciaországból Törökországba telepítené át, miközben a kormány nyomást gyakorol a nagyobb francia vállalatokra a belföldi munkahelyek megőrzése érdekében.
Adó Na ez a megszorítás - 7,2 milliárd eurót passzírozott ki a költségvetésből a francia kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 17:25
A francia kormány 7,2 milliárd eurós adóemelésről és 1,5 milliárd eurós költségvetési megtakarításról döntött, amit az idei költségvetés korrekciójaként terjeszt a nemzetgyűlés elé. A tucatnyi, korábban már kiszivárgott intézkedés elsősorban a magas jövedelműeket és a nyereséges nagyvállalatokat sújtja, de különadót kapnak a bankok és az olajcégek is.
Makro / Külgazdaság Bizalmat kért a franciáktól az új miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 18:30
A "példátlan válsággal" és a "nyomasztó államadóssággal" szembeni fellépésre kérte a franciákat Jean-Marc Ayrault miniszterelnök a kormányprogramot ismertető több, mint másfél órás beszédében a nemzetgyűlésben. A kormányfő szerint még nem késő, hogy Franciaország sikeresen kilábaljon a válságból, ehhez megszorítás nélküli, igazságosan végrehajtott felemelkedést ígért.
Makro / Külgazdaság Amikor mi épp megszorítunk, Európa végre engedne a szorításon
Zsiborás Gergő | 2012. május 8. 14:11
A gazdasági növekedés felpumpálásával, a gazdaságba öntött temérdek pénzzel Európa elinflálhatja az adósságot, mely nyakig borítja. De ne feledjük, nem sokban különbözik ez az adósság elengedésétől: pedig márciusban még az IMF és az Európai Bizottság is azt mondta Görögország egyedi eset. Hollande boríthatja a fiskális szigort: Magyarország örülhet?
Deviza / Áru Zuhan az euró a francia és a görög választások miatt
Borbély Péter | 2012. május 7. 07:24
Hajszálon múlott, hogy Franciaországban nem Nicolas Sarkozy maradt az elnök. Kihívója, Francois Hollande a szavazatok 51,7 százalékával nyert. A baloldali elnök korábban megígérte, hogy újratárgyaltatja a márciusban elfogadott növekedési paktumot és elsősorban a növekedésre, nem pedig a megszorításokra akar koncentrálni. Az euró egyebek mellett emiatt esik, meg persze az újabb görög bizonytalanság miatt.
Makro / Külgazdaság Növekedés, növekedés… így forgatná fel Európát a szocialista elnökjelölt
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 11:50
Négy konkrét javaslatot ismertetett az európai stabilitási paktum felülvizsgálatára Francois Hollande, a francia elnökválasztás esélyesének számító szocialista jelölt. Ezek fő vonulata a gazdaság élénkítése, a beruházási lehetőségek növelése, ám élesen szemben áll az eddigi, leginkább az eddig kormányzó „Merkozy”-párossal fémjelezhető politikával.
Állampapír / Kötvény Merre tovább? Alapjaiban forgatná fel Európát Sarkozy utódja (frissített)
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 11:35
A hétfői zuhanások után kedden megnyugodtak kicsit a tőkepiacok, amelyeket a francia választások és Hollandia válsága korbácsoltak fel. A francia kötvényhozamok kissé süllyedtek, a németeké pedig kissé emelkedett reggel. Hollande ismét kijelentette, hogy az EU struktúrájának átalakítására készül - felbomlik az Unió sorsát az elmúlt években meghatározó Merkel-Sarkozy-tengely.
Vásárló Franciaországnak sem tetszik a magyar étkezési utalvány
Privátbankár.hu | 2012. április 7. 08:05
Bekérették pénteken Trócsányi László párizsi magyar nagykövetet a francia külügyminisztériumba az étkezési utalványokkal foglalkozó francia cégeket érintő vitás ügyek kapcsán. Párizs álláspontja szerint Magyarország nem tartja tiszteletben az Európai Unióban érvényes szabadkereskedelmi szabályokat és bünteti a francia vállalatokat.
Adó Hollande lesz az elnök, a francia gazdagok lapátolják pénzüket Svájcba
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 10:48
Az OFCE párizsi gazdaságkutató központ helyettes igazgatója, Eric Heyer szerint valójában nincs lényegi különbség Sarkozy és Hollande gazdasági programja között, mindkettő a költségvetési szigor és az EU integrációjának mélyítése mellett teszi le a voksot. Hollande csak az egymillió euró felett keresőkre szeretne különadót kivetni – írja a Concorde Alapkezelő Alapblogja, amely az OFCE párizsi gazdaságkutató központ helyettes igazgatójával készített interjút.
Adó Egy időre búcsút mondhat az unió a Tobin-adónak
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 12:38
Az EU tagállamai közül jelenleg csak 3 támogatja egyértelműen a Tobin-adó bevezetését, 3 határozottan ellenzi, míg a további 21 tagállam a támogatás, ellenzés és a határozatlanság különböző fokain áll. A Tobin-adó globális bevezetése belátható időn belül nem fog megvalósulni, így az uniós bevezetés is nagyon bizonytalan.
Makro / Külgazdaság Franciaország már most ráfaragott a segítőkészségére
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 15:00
Franciaország államadóssága a vártnál nagyobb mértékben fog nőni jövőre, az eddig tervezett GDP arányos 88,3 százalék helyett 89,1 százalékra és a csúcspontját 2013-ban 89,3 százalékon fogja elérni - derül ki a kormány elé beterjesztett módosított költségvetésből. Az államadósság növekedése az ideiglenes euróövezeti mentőalapot (EFSF) felváltó euróövezeti stabilitási mechanizmussal (ESM) magyarázható.
Makro / Külgazdaság A külkermérlegen csúszhat el Nicolas Sarkozy
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 13:33
Rekord szélesre tágult a francia külkereskedelmi mérleghiány tavaly. Az adat újabb fegyver a Sarkozy elnök leváltására készülő szocialisták kezében. A külkerforgalom egyre nagyobb aránytalansága ugyanis a három hónap múlva esedékes elnökválasztás egyik központi témája lett. A két fő ellenlábas egészen más úton oldaná meg a gondokat.
Makro / Külgazdaság Most már lelkesen támogatjuk az európaktumot
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 07:34
Csak 25 uniós tagállam fogja aláírni március elsején a költségvetési paktumról szóló kormányközi szerződést, miután az Európai Tanács hétfői informális ülésén Csehország is úgy döntött, hogy Nagy-Britanniához hasonlóan - legalábbis egyelőre - nem vesz részt a kezdeményezésben.
Makro / Külgazdaság Pénzügyi megmentőként próbál szavazatokat szerezni Nicolas Sarkozy
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 12:56
A forgalmi adó emelésével próbálja behozni a munkavállalókat terhelő adó csökkentésből kieső bevételeket Nicolas Sarkozy, a francia elnökválasztás előtt három hónappal. A közvélemény-kutatások szerint, ha most lennének a választások, akkor szocialista ellenfele Francois Hollande legyőzné a regnáló elnököt. Megfigyelők szerint Sarkozy az utolsó hónapokban is azt fogja mutatni, hogy keményen küzd a pénzügyi problémák ellen.
Pénzügyi szektor Így is lehet kampányolni: megszorításokat és Tobin-adót ígér Sarkozy
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 08:12
A francia elnök szerint Európa pénzügyi helyzete stabilizálódott, mostantól a gazdasági válságból való kilábalásra kell koncentrálni. Sarkozy áfaemeléssel és a munkáltatói járulékok csökkentésével vág neki az elnökválasztási kampánynak, a pénzügyi tranzakciók megadóztatásával kapcsolatban hezitáló országoknak pedig kemény üzenetet küld.
Adó Tranzakciós adó az EU-ban: fogd a pénzt és fuss?
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 07:32
Drámaian negatív hatásai voltak a részvény-, kötvény- és devizakereskedési ügyletekre az 1980-as években kivetett svédországi tranzakciós adónak - mondta Bo Lundgren, Svédország egykori pénzügyminisztere az AFP francia hírügynökségnek adott interjúban.
Makro / Külgazdaság Türelemre inti a piacokat az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 17:52
A pénzügyi piaci szereplőknek türelmesen ki kell várniuk a gazdasági reformok kedvező hatásait, ellenkező esetben likviditási válságot idézhetnek elő - figyelmeztetett Olli Rehn. Az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi alelnöke szerint a szerkezeti reformok végrehajtása rendszerint időigényes, így a türelmetlenség mind az adós országokat, mind a banki intézményeket likviditási válságba sodorhatja.
Adó Egyre keményebb az ellenállás a brüsszeli Tobin-adó tervvel szemben
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 16:34
Az Európai Bizottság továbbra is arra törekszik, hogy az egész EU-ban bevezessék a pénzügyi tranzakciók adóját - közölte intézmény egyik szóvivője, miután már nem csupán a britek, hanem az EU soros elnökségét ellátó dánok is bírálták a Tobin-adóként is emlegetett adófajta bevezetésének gondolatát. A bizottsági javaslat értelmében a részvény-, illetve hitelügyletekre az ügyletérték 0,1 százalékának megfelelő tranzakciós adót vetnének ki, ami számítások szerint évente 55 milliárd euró plusz bevételhez juttatná az Európai Uniót.
Makro / Külgazdaság Az ember, aki megakasztja Európát
Zsiborás Gergő | 2011. december 9. 13:23
Hosszúra nyúlt a tegnap este a brüsszeli EU-csúcs első napján, de a tagállamok többsége megegyezett egy új kormányközi szerződés aláírásában. A ma reggeli sajtótájékoztatókon a brit David Cameron kitörő lelkesedéssel konstatálta, hogy a szigetországban nem euróval fizetnek. Az EU-s reform a britek ellenállása miatt akadozik, a magyar fél bizonytalansága porszem a gépezetben.
Makro / Külgazdaság Eurómentés: mi az, amire nem bólintottunk rá azonnal?
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 12:25
Az euróövezeti tagállamok látszólag összezártak, valójában abban egyeztek meg, amibe már rég bele kellett volna menniük - ez persze így is nagy előrelépés. A további egyezség tulajdonképpen egy ígérethalmaz arról, hogy mit kellene majd csinálni - ehhez kellene majd nekünk is csatlakoznunk.
Deviza / Áru Pep Guardiola: a hétvége nagy kérdése az euró sorsa
Zsiborás Gergő | 2011. december 6. 11:34
Az S&P "feketelistáján" van Spanyolország is, ahol az újabb leminősítés miatt aggódhat az új kormány... De szombaton rendezik a két örök rivális futballklub szuperrangadóját, azt gondolhatnánk most ez a fő téma a spanyoloknál. Ami igaz is, kivéve az FC Barcelona vezetőedzőjét: "Pep" aggódik az euró miatt.
Deviza / Áru 300 forint alatt is volt az euró!
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 13:26
Nagyot erősödött a hazai deviza és általában jó a hangulat a piacokon, miután a befektetők nagy része bízik az európai válság minél hamarabbi megoldásában. Az eurót fél kettő előtt jegyezték 300 forint alatt is. A hazai devizát erősíti a közelgő IMF-tárgyalás is.
Állampapír / Kötvény Sarkozy és Merkel újraalapítaná Európát - eurókötvényekkel?
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 07:18
A francia államfő megerősítette, hogy Franciaország egy új európai szerződést készít elő Németországgal. Nicolas Sarkozy Angela Merkellel alapítaná újra Európát. A két európai vezető a jövő heti sorsdöntő EU-csúcs előtt tesz le az asztalra egy közös javaslatcsomagot, pedig még abban sem értenek egyet, legyenek-e eurókötvények.
Makro / Külgazdaság Párizs és Berlin új stabilitási paktumot készít elő
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 07:30
A francia költségvetési miniszter megerősítette, hogy Párizs és Berlin az eurózóna kormányzásának módosításán dolgozik a jelenleginél szigorúbb és szolidárisabb gazdaságpolitika bevezetése érdekében. Az új paktum a nagyobb szigor mellett a zéró deficit alapszabályt is tartalmazná.
Makro / Külgazdaság Európai szuperelit: jöhet a háromsebességes EU?
Privátbankár.hu | 2011. november 27. 14:17
Betelt a pohár Angela Merkel és Nicolas Sarkozy számára, eddig elvetették a kétsebességű Európát, most már hármas osztásban gondolkodnak: azokat gyűjtenék össze egy elitklubba, akik cselekedni akarnak és nem totojáznak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG