<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Tegnap felfüggesztették a vidéki cégeknek kiírt kombinált mikohitel-programot, az NFÜ egyik legsikeresebb pályázatát forráshiány miatt lőtték le. Még nem késő azonban beadni a pályázatokat.

Tegnap felfüggesztették a vidéket érintő (GOP régióban is) kombinált mikrohitel-programot. Egy meglehetősen népszerű pályázati kiírásról van szó, melynek kiírását tavaly meghosszabbították február 28-ig, azonban most forráshiányra hivatkozva azt mégis felfüggesztették.

A kombinált mikrohitel-program az ÚSZT egyik legsikeresebb konstrukciója, a Pest megyére és Budapestre (KMOP) kiírt pályázatokat már májusban felfüggesztették - szintén forráshiány miatt.

Még nem késő?

Moskovits Pál

E hét péntek éjfélig még be lehet adni a pályázatot, a közvetítők a korábbi tapasztalatok alapján nagy érdeklődésre számítanak az utolsó pillanatokban is - mondta el megkeresésünkre Moskovits Pál, a program szerződött közvetítő szervezete, a BG Finance vezérigazgatója. A szakértő szerint, akinek van félkész pályázata vagy már beleásta magát a programba, az jobb ha siet, talán még be tudja adni a határidőig. A BG Finance-nél például még péntek estig elfogadják a beérkező anyagokat, de mindenképpen érdemes érdeklődni a közvetítőpartnereknél. Az NFÜ által kiírt pályázatokat ugyanis professzionális hitelközvetítők, vállalkozásfejlesztő alapítványok és a takarékszövetkezetek közvetítik és hitelezik a kkv-k felé - akiket szintén pályázaton választottak ki. Aki most kezdene csak neki a pályázatnak, az jobb, ha az új kiírásig elfelejti egyelőre a kombinált mikrohitelt.

2013-ra nem írtak ki egyelőre újabb pályázatokat ebben a programban, Moskovits szerint a KMOP (Budapest és Pest megye) és a GOP (vidék) régióban minél előbb meg kellene ezt lépni, hiszen nagyon sikeres pályázatról van szó. A számokból kitűnik, a kombinált mikorhitel-program a valószínűleg hamarosan megszűnő NFÜ egyik slágerterméke.A program lényege, hogy az állam által pályázaton kiválasztott közvetítő szervezetek kötött keretek között olcsó, a piaci kamatozásnál kedvezőbb hitelt biztosítanak a mikrovállalkozásoknak, amit az állam vissza nem térítendő támogatással egészít ki (ennek uniós és költségvetési forrásai vannak).

Kedvező feltételek a kkv-nak
A kombinált mikrohitel-programban hardver- és szoftverbeszerzésre valamint ingatlanfejlesztésre lehet pályázni. A mikrohitel mellé járó vissza nem térítendő támogatásra most induló vállalkozások is pályázhatnak. Mikrovállalkozásnak számít a pályázati kiírás szerint az a cég, melynek nettó árbevétele legfeljebb 2 millió euró, alkalmazottainak száma nem haladja meg a 9 főt. A mikrohitel összege minimum 1 millió, maximum 20 millió forint lehet, de maximum az elszámolható projektérték 60%-a, a mellé járó támogatás összege legfeljebb 10 millió forint lehet. Az önerő a projektérték 10%-a. A tőketörlesztés türelmi ideje maximum 1 év, a hitel futamideje maximum 120 hónap lehet - a hitel fix kamatozású forinthitel, a kamat maximum 9% lehet. A projekt fenntartási időszaka 3 év. 

A szerződött közvetítők ezen felül maximum 50.000 forint tranzakciós díjat, előtörlesztési díjat, behajtással kapcsolatos költségeket és továbbhárított költségeket is felszámolhatnak, ezekről mindenképpen tájékozódjunk előre, hogy ne érjenek minket meglepetések a szerződéskötéskor.

A fejlesztési ügynökség február 8-ai hatállyal összesen három vállalkozásfejlesztési pályázatát függesztette fel, ezek: a fent említett GOP-2011-2.1.1/M, valamint a GOP-2012-2.1.1/B és GOP-2011-2.1.1/KHG. Mindháromra a Pest megyén és Budapesten kívüli cégek pályázhattak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló