<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV

Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.

Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel - jelentette be Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Ugyanakkor a kedvezményes hitel legmagasabb kamata az eddigieknél 1 százalékkal feljebb tolódik, így legfeljebb 3,5 százalékos fix kamattal lesz elérhető. Parragh László, az MKIK elnöke szerint a kamatok növelését az emelkedő infláció kényszerítette ki.

Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program - jelentette be Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Soós LajosFolytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program - jelentette be Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Soós Lajos

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint, ha most magára hagynák a kkv-szektort, az a hitelezési források gyors elapadásához vezetne, ezért az MKIK-val és a KAVOSZ-szal együtt úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a kkv-k kedvezményes hitelekhez való hozzáférését, amit az állami garanciavállalás továbbra is segíteni fog. Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a kkv-hitelpiacon nemhogy túlfűtöttség nincs, de könnyen leállhatna a hitelezés, ha megszűnne a kormányzati támogatás. A hitelstoppot sokkal nehezebb visszafordítani, ráadásul más kockázatokat is generálhat.

A támogatás hatására bár további hitelállomány növekedés várható, azonban a miniszter kiemelte, hogy minden egy százalékos hitelállomány bővülés 0,2–0,4 százalékos GDP-növekedést hozhat. A hitelezés támogatásával a kormány a beruházási rátát 25 százalék felett kívánja tartani, a költségvetési egyensúly fenntartása mellett, ezzel pedig a hosszú távú növekedést védi.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Széchenyi Hitelkártya Program korábban elérhető 12 termékéből többet összevontak, így a jövőben 7 lehetőség közül lehet választani.

A különadók átmenetiek

Az extraprofit adók szigorúan átmenetiek, azok több mint 80 százalékát az energiacégek és a bankok adója teszi ki, amely a kormány szándéka szerint legfeljebb két évig maradhat fent – hangsúlyozta Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy az élelmiszer-árstop nélkül az érintett fogyasztói kosár 50 százalékkal drágult volna.

KATA-módosítás

Parragh László a KATA-szabályok módosításával kapcsolatban elmondta, hogy még nincs végső elképzelés, de a cél az, hogy megszüntessék annak lehetőségét, hogy munkaviszonyt lehessen kiváltani a KATA-val.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG