<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Ma már egyre kevésbé elegendő simán csak jó fizetést biztosítani a dolgozóknak, sokaknak vannak olyan igényei, amelyhez a munkáltatóknak nem csak ajánlott, hanem már-már muszáj alkalmazkodnia. Néhány apró extrával, figyelmességgel a munkáltató kellemesebbé teheti a dolgozók mindennapjait, és közben még a produktivitást is növelheti – a munka és a munkahely testreszabása igazi win-win szituáció lehet.

1.  Elugrok a gyerekért az iskolába, este folytatom!

A kisgyerekes szülők naptárában gyakran van egy biztos program a hétköznapokra: például az, hogy 4-re oda kell érni az iskolába vagy épp az óvodába a gyerekért. Ez komoly fejtörést okoz sok családban - a kisgyerekes dolgozóknak hatalmas segítség lehet, hogyha megkapják a lehetőséget arra, hogy a munkaidejük alkalmazkodjon ehhez. Ha a munka jellege megengedi, érdemes ehhez a fix időponthoz alkalmazkodni – ehhez persze az kell, hogy egy órányi feladatot akár otthonról, este is meg lehessen oldani.

2. Mindegy, hányra jössz dolgozni, csak legyen meg a munka!

A rugalmas munkaidő egyébként is hatalmas előny lehet, főleg a fiatalabb munkavállalók díjazzák, ha egyéni beosztásban dolgozhatnak az alkalmazottak. Ezzel egyébként a munkáltató is jól járhat, hiszen így nem csak 9-től 5-ig lesz valaki „szolgálatban” – szükség esetén akár reggel héttől este nyolcig mindig lehet valaki az irodában, aki tudja kezelni a felmerülő feladatokat, ha a tevékenység jellege ezt kívánja.

3. Dolgozz otthonról, ha úgy jobban esik

A home office kérdése némileg vitatott Magyarországon, nem feltétlenül szeretik a munkáltatók, ha a dolgozók nincsenek szem előtt – pedig sokan jobban teljesítenek, ha nem az irodában kell eltölteniük a munkaidőt, hanem saját otthoni környezetükben „termelhetnek”. Érdemes megfontolni, hogy „különleges juttatásként” egyes munkavállalók esetében még akkor is kivételt tegyünk, ha egyébként általánosságban nem támogatjuk a távmunkát. Arról nem is beszélve, hogy van, aki csak így tud bekapcsolódni a cég életébe: egy sérüléssel küzdő vagy éppen mozgásában korlátozott dolgozó akkor is hasznos tagja lehet a csapatnak, ha épp nem tudunk száz százalékban akadálymentes irodát biztosítani.

4. Tanulj, mindketten jól járunk!

Sok helyen a munkáltató támogatja a dolgozók továbbtanulását. Nem feltétlenül pénzzel, hanem például a munkaidő órarendhez alakításával. Persze szóba jöhet az is, hogy a fizetett munkaidő egy részét átengedik az iskolai elfoglaltságoknak.  Így egyrészt a tanulást választó dolgozóknak nem kell feladniuk a munkahelyüket, másrészt a megszerzett tudást később a cég szolgálatába állíthatják. Ezt akár tanulmányi szerződéssel is megerősíthetjük, ez azonban a munkáltató részéről is komolyabb (anyagi) ráfordítást igényelhet, nem csak a munkaidő átrendezését.

5. Ha piros széket szeretnél, megkapod!

Időnként minden irodában szükség van akár a technológiai eszközpark vagy épp a berendezés (pl. székek, asztalok) cseréjére, frissítésére. Feltéve, hogy nem jár komoly plusz költséggel, sokat érő, de valójában nagyon egyszerű figyelmesség lehet, ha a munkáltató megkérdezi az alkalmazottakat például arról, hogy milyen színű és típusú székeket szeretnének, avagy milyen típusú egeret vagy billentyűzetet. A cégnek nem feltétlenül jelent többletköltséget, ha valaki kék helyett piros széket választ, vagy épp kartámasz nélküli modellre vágyik – ugyanígy adott kategórián belül választhatnak másféle kialakítású egeret, ha azt kényelmesebbnek tartják.

6. Ehetsz mást, mint a többiek

Kisebb cégeknél ugyan egyelőre kevésbé reális, de a nagyobb multicégeknél sok helyen biztosítanak akár glutén-, akár laktózmentes élelmiszereket is az étkezőkben vagy a büfékben, ezzel is alkalmazkodva a különleges igényű dolgozókhoz. Sokat segíthet, ha nem kell minden nap külön gondoskodni a szendvicsről vagy akár az ebédről.

7. SZÉP-kártyát kérsz vagy Erzsébet-utalványt?

Szintén érdemes testre szabható cafeteria-rendszert alkalmazni, ennek keretében a dolgozók kiválaszthatják azokat a béren kívüli juttatásokat, melyek a legjobban illeszkednek a fogyasztási szokásaikhoz és céljaikhoz.

Ezt a rendszert már sok helyen alkalmazzák. Ilyenkor alapvetően kétféleképpen határozhatják meg a kért cafeteriát a munkavállalók. Vagy tételenként állítják össze egyedi listájukat, amelybe a számukra leginkább megfelelő juttatások kerültek be, vagy a döntést megkönnyítő, a munkáltató által előzetesen összeállított csomagokból választhatnak. Lehet kérni egyebek mellett Erzsébet-utalványt, helyi bérletet, iskolakezdési támogatást, önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, SZÉP-kártyát, pénzt, vagy akár egészségbiztosítást is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
KKV Hogyan dolgozzunk együtt a folyamatosan kötekedő kollégákkal?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 17:06
A munkahelyi konfliktusok senki számára sem ismeretlenek, azonban míg egyes viták előre visznek és fejlődéshez vezetnek, mások csak kárt okoznak, és mérgezővé teszik a munkahelyi légkört. Mit tehetünk azért, hogy a kötekedő kollégákkal együtt tudjunk dolgozni? A Harvard Business Review kutatói ezt járták körbe.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos