<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
KKV
Ma már egyre kevésbé elegendő simán csak jó fizetést biztosítani a dolgozóknak, sokaknak vannak olyan igényei, amelyhez a munkáltatóknak nem csak ajánlott, hanem már-már muszáj alkalmazkodnia. Néhány apró extrával, figyelmességgel a munkáltató kellemesebbé teheti a dolgozók mindennapjait, és közben még a produktivitást is növelheti – a munka és a munkahely testreszabása igazi win-win szituáció lehet.

1.  Elugrok a gyerekért az iskolába, este folytatom!

A kisgyerekes szülők naptárában gyakran van egy biztos program a hétköznapokra: például az, hogy 4-re oda kell érni az iskolába vagy épp az óvodába a gyerekért. Ez komoly fejtörést okoz sok családban - a kisgyerekes dolgozóknak hatalmas segítség lehet, hogyha megkapják a lehetőséget arra, hogy a munkaidejük alkalmazkodjon ehhez. Ha a munka jellege megengedi, érdemes ehhez a fix időponthoz alkalmazkodni – ehhez persze az kell, hogy egy órányi feladatot akár otthonról, este is meg lehessen oldani.

2. Mindegy, hányra jössz dolgozni, csak legyen meg a munka!

A rugalmas munkaidő egyébként is hatalmas előny lehet, főleg a fiatalabb munkavállalók díjazzák, ha egyéni beosztásban dolgozhatnak az alkalmazottak. Ezzel egyébként a munkáltató is jól járhat, hiszen így nem csak 9-től 5-ig lesz valaki „szolgálatban” – szükség esetén akár reggel héttől este nyolcig mindig lehet valaki az irodában, aki tudja kezelni a felmerülő feladatokat, ha a tevékenység jellege ezt kívánja.

3. Dolgozz otthonról, ha úgy jobban esik

A home office kérdése némileg vitatott Magyarországon, nem feltétlenül szeretik a munkáltatók, ha a dolgozók nincsenek szem előtt – pedig sokan jobban teljesítenek, ha nem az irodában kell eltölteniük a munkaidőt, hanem saját otthoni környezetükben „termelhetnek”. Érdemes megfontolni, hogy „különleges juttatásként” egyes munkavállalók esetében még akkor is kivételt tegyünk, ha egyébként általánosságban nem támogatjuk a távmunkát. Arról nem is beszélve, hogy van, aki csak így tud bekapcsolódni a cég életébe: egy sérüléssel küzdő vagy éppen mozgásában korlátozott dolgozó akkor is hasznos tagja lehet a csapatnak, ha épp nem tudunk száz százalékban akadálymentes irodát biztosítani.

4. Tanulj, mindketten jól járunk!

Sok helyen a munkáltató támogatja a dolgozók továbbtanulását. Nem feltétlenül pénzzel, hanem például a munkaidő órarendhez alakításával. Persze szóba jöhet az is, hogy a fizetett munkaidő egy részét átengedik az iskolai elfoglaltságoknak.  Így egyrészt a tanulást választó dolgozóknak nem kell feladniuk a munkahelyüket, másrészt a megszerzett tudást később a cég szolgálatába állíthatják. Ezt akár tanulmányi szerződéssel is megerősíthetjük, ez azonban a munkáltató részéről is komolyabb (anyagi) ráfordítást igényelhet, nem csak a munkaidő átrendezését.

5. Ha piros széket szeretnél, megkapod!

Időnként minden irodában szükség van akár a technológiai eszközpark vagy épp a berendezés (pl. székek, asztalok) cseréjére, frissítésére. Feltéve, hogy nem jár komoly plusz költséggel, sokat érő, de valójában nagyon egyszerű figyelmesség lehet, ha a munkáltató megkérdezi az alkalmazottakat például arról, hogy milyen színű és típusú székeket szeretnének, avagy milyen típusú egeret vagy billentyűzetet. A cégnek nem feltétlenül jelent többletköltséget, ha valaki kék helyett piros széket választ, vagy épp kartámasz nélküli modellre vágyik – ugyanígy adott kategórián belül választhatnak másféle kialakítású egeret, ha azt kényelmesebbnek tartják.

6. Ehetsz mást, mint a többiek

Kisebb cégeknél ugyan egyelőre kevésbé reális, de a nagyobb multicégeknél sok helyen biztosítanak akár glutén-, akár laktózmentes élelmiszereket is az étkezőkben vagy a büfékben, ezzel is alkalmazkodva a különleges igényű dolgozókhoz. Sokat segíthet, ha nem kell minden nap külön gondoskodni a szendvicsről vagy akár az ebédről.

7. SZÉP-kártyát kérsz vagy Erzsébet-utalványt?

Szintén érdemes testre szabható cafeteria-rendszert alkalmazni, ennek keretében a dolgozók kiválaszthatják azokat a béren kívüli juttatásokat, melyek a legjobban illeszkednek a fogyasztási szokásaikhoz és céljaikhoz.

Ezt a rendszert már sok helyen alkalmazzák. Ilyenkor alapvetően kétféleképpen határozhatják meg a kért cafeteriát a munkavállalók. Vagy tételenként állítják össze egyedi listájukat, amelybe a számukra leginkább megfelelő juttatások kerültek be, vagy a döntést megkönnyítő, a munkáltató által előzetesen összeállított csomagokból választhatnak. Lehet kérni egyebek mellett Erzsébet-utalványt, helyi bérletet, iskolakezdési támogatást, önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, SZÉP-kártyát, pénzt, vagy akár egészségbiztosítást is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Felemás a kép: hogyan teljesítenek a hazai cégek, ha innovációról van szó?
Privátbankár.hu | 2021. július 14. 13:52
A járvány okozta gazdasági válság utáni kilábalásban főszerepet kap az innováció, de ezen a téren felemás kép rajzolódik ki Magyarországon – derül ki a K&H most elindított innovációs indexéből, amely a 300 millió forintot meghaladó éves árbevétellel rendelkező magyar cégek innovációhoz való hozzáállását és terveit mutatja be.
KKV Ez az a hét döntés, amitől most bedörrenhet a magyar gazdaság
MTI | 2021. július 8. 14:08
Szijjártó Péter Belgrádban beszélt bővebben azokról a kilábalást segítő jogszabályokról, melyeket most fogadott el a kormány.
KKV Egy lehetőség, amiből a katás vállalkozások kimaradnak
Privátbankár.hu | 2021. június 13. 11:03
A 200 milliárd forintos keretösszegű Technológiaváltó támogatási programban a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak 10-629,3 millió forint közötti támogatást a termelékenységük növeléséhez, valamint a technológiai és szervezeti megújulásukhoz.
KKV Nagy tervek: mivel foglalkozik majd Hosszú Katinka legújabb cége?
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 16:07
Sikeres évet zártak Hosszú Katinka cégei - az úszónő idén pedig újabb piacon próbálja majd ki magát. 
KKV Budapestet meg kell okosítani - pályázatot indít a főváros
Privátbankár.hu | 2021. május 26. 15:05
Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.
KKV A covid kárvallottjai között a baristák és a sommelier-ék
Szarvas György | 2021. május 18. 18:43
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. Márpedig sokuknál ez döntő kérdés, hiszen - mint az köztudott - a koronavírus-járvány egyik legkorábbi jele, és hosszan tartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy a baristák, a sommelier-ek és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.
KKV Ismét jön a pályázat: új lehetőség a taxisoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 14. 10:48
Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez, jelentett be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.
KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos