5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Rengeteg módja van annak, hogy akár egy nagyobb összeget is lefaraghassunk cégünk energetikai költségeiből, mindössze tudatosabban kell dolgoznunk a mindennapokban. Egy kis odafigyeléssel nincs szükség nagyobb anyagi áldozatra ahhoz, hogy hónapról hónapra jobban mutasson a rezsiszámla. Adunk néhány tippet, hogyan faraghatunk a számla végösszegéből.

Túl magas a rezsiszámla? Pedig éves szinten jelentős összeget spórolhat meg cége, ha egy kicsit tudatosabban tervez és jól átgondolja azt is, hogyan foghatná meg a korszerűtlen energetikai megoldások miatt elfolyó forintokat. Belegondolt például abba, hogy nem mindegy, milyen napszakban dolgoznak a legtöbbet? És gondolt már arra, hogy mennyit jelent, ha a kollégái is környezettudatosabban állnak neki a napi teendőknek? Összeszedtünk néhány tippet a környezettudatosság és az energiatakarékosság jegyében.

    1. Használjon energiatakarékos eszközöket!

      Talán túl evidens már ez a tanács, de nem árt újra és újra felidézni, hogy a mai műszaki cikkek már sokkal nagyobb energiahatékonyságra képesek, mint elődeik. Lehet, hogy eljött az idő lecserélni a régi eszközparkot? Egyes nyomtatók, számítógépek vagy nagyobb berendezések akár 50 százalékkal több energiát is képesek használni a korszerűbb társaiknál. Érdemes lehet figyelni, hogy milyen energetikai besorolás alá esnek a vásárolni kívánt munkaeszközök és esetleg a hatékonyabb mellett dönteni – az esetlegesen magasabb vételár hamar megtérülhet az alacsonyabb fogyasztással.

        2. (Ne csak) az utolsó kapcsolja le a villanyt!

          Gyakran észre sem vesszük, hogy feleslegesen ég a lámpa az irodában vagy bekapcsolva maradnak a gépek. Nagyon fontos, hogy mindenki megtanulja: a nap végén kapcsoljuk le a számítógépeket, és ha kimegyünk egy irodából vagy egy szobából, kapcsoljuk le a lámpát, ha már nincs ott senki. Akkor meg ne is használjuk feleslegesen az égőket, ha egyébként szépen bevilágítja a nap a helyiséget és semmi szükség a mesterséges fényre. Feltöltött a laptop és a mobil? Ne felejtsük el kihúzni a töltőket, különben csak pazaroljuk az energiát. Ha ennél is tovább akarunk menni, állítsuk be a gépeken és mobileszközökön az automatikus energiatakarékos üzemmódot, hogy az inaktív idő elteltével magától váltson ebbe az üzemmódba.

            3. Cserélje le az égőket!

              Nem csak azzal spórolhatunk, ha időben lekapcsoljuk az égőket, hanem azzal is, ha megfelelőt választunk. Manapság már a nagy fényerővel bíró LED-lámpák ára is egyre alacsonyabb, akár már fél év alatt is megtérülhet a befektetésünk. A komolyabb fényszórókból is létezik már modern változat, ráadásul az izzók élettartama is sokkal kedvezőbb a hagyományos társaiknál.

                4. Ne legyen kitéve az időjárás viszontagságainak!

                  Senki sem szereti az utcát fűteni vagy éppen a semmiért pörgetni a légkondicionálót. Főleg azoknál a cégeknél jelenthet egy-egy ajtó- vagy ablakrés komoly pénzkiesést, amelyek szélsőségesebb időjárással rendelkező régiókban vannak. Ki-be jár a levegő az ajtó alatt? Zárja le a réseket, használjon páraelzáró szalagokat. Ha hűtjük az irodát, csukjuk be az ablakokat, de ne feledkezzünk meg a függönyök és sötétítők, hővédő fóliák jótékony hatásairól sem. Tekerjük le a termosztátot a nap végén, hiszen az éjszaka megspórolt energia év végén jelentős megtakarítást jelenthet.

                    5. Használja a megújulók erejét!

                      Ma már egyáltalán nem számít luxusnak, ha napenergia segítségével állítjuk elő a szükséges energia egy részét, ezzel komoly tételt lefaragva a rezsiszámlából. A kisebb teljesítményű kollektorokhoz és háztartási méretű kiserőművekhez (napelemek) még csak nagy átalakításokra sincs szükség. Ha pedig attól tartanánk, hogy nem fér bele a költségvetésünkbe a rendszer kialakítása, akkor érdemes körülnézni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak. (link: //privatbankar.hu/kkv/faragjuk-az-aramszamlat-igy-lehet-sajat-napelemes-rendszerunk-298305)

                        6. Forduljon szakértőhöz!

                          Ha szakértő segítséggel áttekintjük a számláinkat, szerződéseinket, megvizsgáljuk berendezéseinket, épületeinket, a vizsgálatért fizetendő díj sokszorosát spórolhatjuk meg a hiányosságok orvoslásával. A fogyasztási szokásaink áttekintésétől a hőkamerás diagnosztikáig számos eszközzel segíthetnek a spórolásban a szakemberek. (link: //privatbankar.hu/kkv/sporoljon-okosan-hogyan-csokkentheti-hatekonyan-a-ceges-rezsit-298107)

                          +1. Nem mindegy, kitől szerezzük be a villamos energiát!

                          Már több mint 10 éve választhatnak szabadon a magyar cégek villamosenergia-kereskedőt. Ez azt jelenti, hogy maguk dönthetnek arról, kinek a szolgáltatásait veszik igénybe – és persze kitől kapnak mindezért számlát. Váltani meglehetősen egyszerű folyamat és meghökkentően sokat lehet vele spórolni anélkül, hogy bármilyen beruházást kellene végrehajtanunk. Korábbi cikkünkben körüljártuk, mely vállalatoknak érdemes megfontolni a váltást, majd azt is összefoglaltuk, mi alapján választhatjuk ki a legmegfelelőbb kereskedőt. A váltás pofonegyszerű – a teendőket itt foglaltuk össze.

                          Tegyen egy próbát és kérjen ajánlatot az MVM Partnertől!

                          A 2002-ben alakult MVM Partner Zrt. Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője, a hazai energiapiac meghatározó szereplője. A nemzeti tulajdonú MVM Csoport tagjaként a legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb energiakereskedő ellátásbiztonság szempontjából. Kedvező árú szolgáltatásaival hozzásegíti a vállalkozásokat versenyképességük növeléséhez, költségeik csökkentéséhez, mindemellett pedig valamennyi ügyfelének segítőkész, szakértő munkatársakból álló személyes kapcsolattartó áll a rendelkezésére.

                          Az energiakereskedelmen és -értékesítésen túl energetikai szolgáltatásaival régóta segítséget nyújt az energiafelhasználás optimalizálásában is.

                          online: energiaportal.mvmp.hu

                          telefonon: +36 40 300 200

                          e-mailen: energiatudatossag@mvmp.hu

                          (x)

                          A rovat támogatója a 4iG

                          LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

                          Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
                          Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
                          Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


                          Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

                          KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
                          Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
                          Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
                          KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
                          Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
                          Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
                          KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
                          Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
                          Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
                          KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
                          Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
                            Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
                          KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
                          Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
                          A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
                          KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
                          Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
                          Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
                          KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
                          Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
                          Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
                          KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
                          Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
                          Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
                          KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
                          Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
                          Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
                          KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
                          Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
                          A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
                          hírlevél
                          Ingatlantájoló
                          Együttműködő partnerünk: 4iG