2p

Kenyértörésre került sor az ellenzéki színekben polgármesterré választott Nagy János, illetve az alpolgármesterét adó DK között. Júniusban utóbbi az MSZP-vel, az LMP-vel és a Párbeszéddel karöltve jelöltet állít ellene. Egy civil jelölt pedig a várost elcsúfító félkész stadion ügyének megoldásának ígéretével kíván sikert elérni.

Szigetszentmiklóson öt éve leváltotta a három ciklus óta regnáló városvezetést a hatpárti összefogás: a polgármesteri szék mellett a közgyűlés többségét is magukénak tudhatták. Laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Mfor cikke viszont beszámol arról, Nagy János polgármester és a DK-s alpolgármester, Jószai Attila között már a ciklus elején ellentét alakult ki.

Nagy János 2019-ben magabiztosan, igaz, hatpárti támogatással nyerte meg a választást
Nagy János 2019-ben magabiztosan, igaz, hatpárti támogatással nyerte meg a választást
Fotó: Facebook / Nagy János

Mint az Mfor emlékeztet, Nagy 2021-ben leváltotta Jószait, később viszont az utóbbi pártjának képviselői bojkottálták a polgármester egyik előterjesztését. A volt alpolgármester puccsal vádolta meg a polgármestert, és azt állította, a városvezető háttéralkut kötött a térség fideszes országgyűlési képviselőjével.

A település akkor kapott nagy nyilvánosságot, amikor Nagy János színpadra lépett Magyar Péter április eleji tömegrendezvényén. Ezen a szigetszentmiklósi polgármester azt mondta, „Nincs Orbán Gyurcsány nélkül”, illetve beszédében azt is kijelentette, Jószai rendszeres látogatója volt Kövér Lászlónak a házelnök szigetszentmiklósi otthonában.

Erre válaszul a DK közölte, beperlik a „Fidesz-kollaboráns” polgármestert, Jószai pedig a polgármesteri pozícióból távozásra szólította fel Nagyot.

A mostani választáson Nagy újrázni készül, a DK pedig – karöltve az MSZP-vel, az LMP-vel és a Párbeszéddel – nem Jószait, hanem Kocsis Éva választókerületi elnököt indítja, aki jelezte, akár előválasztáson is hajlandó megméretni magát Gyurcsik József jelenlegi önkormányzati képviselővel, a Momentum polgármesterjelöltjével.

Bonyolítja a helyzetet, hogy indulási szándékát jelezte Farkas Gábor, a Buckai Szövetség Egyesület aktivistája is. Az Mfor cikke szerint az ő kampánya a 3,5 milliárd forintos költségvetéssel tervezett, de félbehagyott, torzóként éktelenkedő stadion ügyének rendezésére épül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Egy ábrán, hány kórházban kerültek gondba a kismamák
Kormos Olga - Kollár Dóra | 2024. május 22. 08:42
Térképen, hol volt az utóbbi időben gond a szülészeti ellátásokkal. Szakértők szerint a szakemberhiány az oka, hogy eközben átalakítás előtt állnak a szülészetek.
Közérdekű Udvarolnak a nyugdíjasoknak, nagy meccs lesz itt a Fidesz és a DK között
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 10:04
A momentumos polgármester lelép a színről, utódja a fővárosi Fidesz frakcióvezetője vagy a DK budapesti elnöke lesz Újpesten.
Közérdekű Földrengés rázta meg Olaszországot
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 07:22
Negyven év nem látott erősségű földmozgás volt Nápoly közelében. 
Közérdekű A nap képe: Orbán Viktor öltönyben kolbászt tunkol
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 12:01
Kampány van.
Közérdekű A végrehajtó nem kőszívű, de betartja a jogszabályokat
Izsó Márton-Juhász Gábor-Mester Nándor | 2024. május 17. 15:01
Sok a félreértés vagy félremagyarázás a végrehajtói szakmával kapcsolatban, ezt tisztázzuk most, hogy már jó ideje a felszínre került a Völner-Schadl-ügy. Mi a különbség a végrehajtó, a behajtó és a követeléskezelő között? Mit csinál és mennyit keres a végrehajtó és miért éri meg felvenni vele a kapcsolatot az adósnak? Hogyan zajlik egy árverés és miért nem éri meg trükköznie egy adósnak, csakhogy elkerülje a legrosszabbat? Ezekről beszélgetett Mester Nándor felelős szerkesztő Pál Balázs végrehajtási szakjogásszal a Klasszis podcastban.
Közérdekű Tovább gyarapodott Mészáros Lőrinc - itt a 100 Leggazdagabb magyar idei kiadványa
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 07:34
Minden eddigi csúcsot megdöntve összesen több mint 1400 milliárd forinttal nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona az elmúlt évben. Az idén immár 23. alkalommal megjelenő, A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint az összvagyon átlépte a 9000 milliárdos szintet – egészen pontosan 9063,9 milliárd forintra emelkedett.
Közérdekű Szigorítás jön a kötelező biztosításoknál
Privátbankár.hu | 2024. május 14. 07:56
A masszívabb rollerekre is kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell majd kötni.  
Közérdekű Tovább szigorítják a nehézgépjárművek méreg-kibocsátását
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 15:48
Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a nehézgépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokról, valamint a hatályos uniós szabályok módosításáról és szigorításáról szóló rendeletet, az immár naprakész szabályok tovább kívánják csökkenteni a közúti közlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátását, valamint 2030-ra, 2035-re és 2040-re vonatkozóan új célértékeket állapítanak meg - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
Közérdekű EP-választás: meglepő, mit hozott ki az új közvélemény-kutatás
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 15:21
Miközben a 27 uniós tagállamban átlagosan a fiatalok kétharmada akar részt venni a közelgő EP-választásokon, a magyar fiatalok alig fele lesz majd biztosan az urnáknál június 9-én.
Közérdekű Bármi áron visszaszerezné a Fidesz a budai presztízskerületet
Vég Márton | 2024. május 13. 08:31
Ha minden ígéret megvalósulna, akkor valóságos földi paradicsomban élhetnének az emberek Óbudán. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG