4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Szombaton pedig összeül a gazdasági operatív törzs, és dönt a hitelmoratórium jövőjéről, mondta Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában.

Nagyon hamar eldől a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett hitelmoratórium sorsa, derült ki Orbán Viktor szavaiból a szokásos, péntek reggeli miniszterelnöki interjúból a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint Orbán elmondta, szombat reggel ismét összeül a gazdasági operatív törzs, döntést hoznak a hitelmoratórium ügyében. Magát a hitelmoratóriumot Orbán a válsághelyzetben meghozott egyik legjobb döntésüknek titulálta, szerinte az érintett cégek és emberek fele-kétharmada élt vele. Január elseje után sem emelkedik a törlesztőrészlet, de az mindjárt itt van, dönteni kell, hogy folytatódjon-e, illetve mely részében folytatódjon, fejtegette Orbán.

Nagy Katalin műsorvezető ezután feltette a kérdést, hogy hosszú vírusellenes védekezésre kell számítanunk - akkor ennek megfelelően a gazdasági kilábalás is hosszú lesz? Orbán azzal kezdte a válaszát, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van, védekezésnek kell lennie. Felhozta, hogy Donald Trump szerint október végére, de legkésőbb az év végére meglesz az oltóanyag - Amerikában. Mint mondja, amikor legutóbb beszélt Trumppal, az amerikai elnök azt mondta neki, hogy a vakcinából jut majd Magyarországnak is - de ezt Orbán hiszi, ha látja, hiszen rengeteg ország áll sorban érte. Sok európai kutatásban részt veszünk, sok programba küldtünk pénzt, ezek esetében pedig már nem kérünk, hanem jogaink vannak az oltóanyagra.

A gazdaság állapotáról optimistán szólt Orbán. Azt mondta, a helyzetben látja az esélyt is, mert a járvány előtt, januárban, itthon 4 millió 458 ezren dolgoztak, augusztusban pedig 4 millió 513-man - az áprilisi mélyponthoz képet a nyolcadik hónapban 144 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

"Ismét munkaerőhiány lesz Magyarországon, ezzel küszködünk"

- vázolta fel a jövő egy fokkal édesebb problémáját a miniszterelnök.

Budapest, SZFE

Orbán aztán arra mutatott rá, hogy van egy speciális, budapesti probléma: a turizmus. A magyar fővárosban a vendégéjszakák aránya 90 százalékban külföldi, ezzel Budapest elég egyedülálló helyzetben van, mert Orbán elmondása szerint Párizsban például a vendégéjszakák 50-60 százalékát a belföldi turisták adják, és Rómában is 50 százalékos az arányuk. Itthon viszont nincsenek a magyarokra szabott turisztikai Budapest-kampányok, speciális ajánlatok. A miniszterelnök ezután azt mondta, arra biztatná a budapestieket, az önkormányzatokat, hogy váltsanak üzleti modellt, indítsanak egy speciális Budapest-programot, mert csak külföldiekre alapozva már nem tartható fent a fővárosi turizmus.

"2021 sem lesz jobb, Budapest szenvedni fog"

- mondta.

Az interjú búcsúzásképp érintette a 14 éves őszödi beszédet, és meg nem nevezve ugyan, de az SZFE-tüntetéseket is. A műsorvezető készséges asszisztálásával Orbán párhuzamba állította a Gyurcsány Ferenc bukását elindító hangfelvételre kirobbant tüntetéseket, és az SZFE-s hallgatók egyetemfoglalását. Orbán felidézte, hogy Gulyás Gergely miniszter szerint az egyetemisták nagy szerencséje, hogy most nem Gyurcsány a miniszterelnök, hiszen akkor most ők lennének úgy szétverve, mint anno a demonstrálók. Orbán, aki a nyolcvanas években fiatal ellenzéki politikusként még arról beszélt, hogy ha másképp nem megy, akkor alkotmányon kívüli eszközökhöz kell nyúlni a tilktakozásokkor, most az alkotmányon kívüli eszközök ellen intett: azt mondta, ha balhé van az országban, akkor nem lesz kiszámítható a gazdaságpolitika. Vagyis a mindennapi életünk sem.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Szavazást indított Magyar Péter
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 09:20
Arra szeretne választ kapni az emberektől, hogy elfogadja-e az uniós parlamenti képviselői posztot. 
Közérdekű Karácsony Gergelynek már gratulált is a vesztes Vitézy Dávid
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 20:08
Vitézy Dávid a Facebook oldalán közölte álláspontját.
Közérdekű Nem tudott fordítani Vitézy Dávid, Karácsony Gergely maradt a győztes
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 19:45
Vitézy Dávid 395 szavazattal, Karácsony Gergely pedig 112 szavazattal kapott többet az újraszámlálás után. Ez azt jelenti, hogy nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.
Közérdekű A nap képei: így számolják újra a sorsdöntő voksokat Budapesten
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 14:10
Reggel óta zajlik a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak sajtónyilvános újraszámlálása a Nemzeti Választási Irodában (NVI).  
Közérdekű Gyanús, hogy Olaszország kihúzta a G7 zárónyilatkozatából az abortuszra vonatkozó fontos passzust
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 13:14
Olaszországot azzal vádolják, hogy visszavonta a biztonságos abortuszra vonatkozó garanciát a G7 nyilatkozatból.
Közérdekű Itt az első áldozat a Momentumnál: lemondott Donáth Anna
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 14:05
Tisztújítás lesz júliusban.
Közérdekű Teljes feldolgozottságnál Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 06:18
Kicsi a különbség, de az újraszámláláshoz ellenfelének Vitézy Dávidnak konkrét kifogásokat kell bejelentenie.
Közérdekű Toroczkai László az AfD-t nevezte meg első számú tárgyalópartnernek
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 02:31
A radikális jobboldali vezető szerint minél hamarabb ki kell utazniuk Brüsszelbe.
Közérdekű Dobrev Klára több szavazatra számított
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 02:20
Egyetlen baloldali, szociáldemokrata erőnek nevezte a három baloldali párt összefogását Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára pedig csalódást keltőnek nevezte az eredményt.
Közérdekű Óbudán nem jött össze a visszavágó a Fidesznek - még jobban kikaptak
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 01:25
Megint elbukott Bús Balázs a 3. kerületben, Kiss László marad a polgármester.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG