<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Szombaton pedig összeül a gazdasági operatív törzs, és dönt a hitelmoratórium jövőjéről, mondta Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában.

Nagyon hamar eldől a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett hitelmoratórium sorsa, derült ki Orbán Viktor szavaiból a szokásos, péntek reggeli miniszterelnöki interjúból a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint Orbán elmondta, szombat reggel ismét összeül a gazdasági operatív törzs, döntést hoznak a hitelmoratórium ügyében. Magát a hitelmoratóriumot Orbán a válsághelyzetben meghozott egyik legjobb döntésüknek titulálta, szerinte az érintett cégek és emberek fele-kétharmada élt vele. Január elseje után sem emelkedik a törlesztőrészlet, de az mindjárt itt van, dönteni kell, hogy folytatódjon-e, illetve mely részében folytatódjon, fejtegette Orbán.

Nagy Katalin műsorvezető ezután feltette a kérdést, hogy hosszú vírusellenes védekezésre kell számítanunk - akkor ennek megfelelően a gazdasági kilábalás is hosszú lesz? Orbán azzal kezdte a válaszát, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van, védekezésnek kell lennie. Felhozta, hogy Donald Trump szerint október végére, de legkésőbb az év végére meglesz az oltóanyag - Amerikában. Mint mondja, amikor legutóbb beszélt Trumppal, az amerikai elnök azt mondta neki, hogy a vakcinából jut majd Magyarországnak is - de ezt Orbán hiszi, ha látja, hiszen rengeteg ország áll sorban érte. Sok európai kutatásban részt veszünk, sok programba küldtünk pénzt, ezek esetében pedig már nem kérünk, hanem jogaink vannak az oltóanyagra.

A gazdaság állapotáról optimistán szólt Orbán. Azt mondta, a helyzetben látja az esélyt is, mert a járvány előtt, januárban, itthon 4 millió 458 ezren dolgoztak, augusztusban pedig 4 millió 513-man - az áprilisi mélyponthoz képet a nyolcadik hónapban 144 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

"Ismét munkaerőhiány lesz Magyarországon, ezzel küszködünk"

- vázolta fel a jövő egy fokkal édesebb problémáját a miniszterelnök.

Budapest, SZFE

Orbán aztán arra mutatott rá, hogy van egy speciális, budapesti probléma: a turizmus. A magyar fővárosban a vendégéjszakák aránya 90 százalékban külföldi, ezzel Budapest elég egyedülálló helyzetben van, mert Orbán elmondása szerint Párizsban például a vendégéjszakák 50-60 százalékát a belföldi turisták adják, és Rómában is 50 százalékos az arányuk. Itthon viszont nincsenek a magyarokra szabott turisztikai Budapest-kampányok, speciális ajánlatok. A miniszterelnök ezután azt mondta, arra biztatná a budapestieket, az önkormányzatokat, hogy váltsanak üzleti modellt, indítsanak egy speciális Budapest-programot, mert csak külföldiekre alapozva már nem tartható fent a fővárosi turizmus.

"2021 sem lesz jobb, Budapest szenvedni fog"

- mondta.

Az interjú búcsúzásképp érintette a 14 éves őszödi beszédet, és meg nem nevezve ugyan, de az SZFE-tüntetéseket is. A műsorvezető készséges asszisztálásával Orbán párhuzamba állította a Gyurcsány Ferenc bukását elindító hangfelvételre kirobbant tüntetéseket, és az SZFE-s hallgatók egyetemfoglalását. Orbán felidézte, hogy Gulyás Gergely miniszter szerint az egyetemisták nagy szerencséje, hogy most nem Gyurcsány a miniszterelnök, hiszen akkor most ők lennének úgy szétverve, mint anno a demonstrálók. Orbán, aki a nyolcvanas években fiatal ellenzéki politikusként még arról beszélt, hogy ha másképp nem megy, akkor alkotmányon kívüli eszközökhöz kell nyúlni a tilktakozásokkor, most az alkotmányon kívüli eszközök ellen intett: azt mondta, ha balhé van az országban, akkor nem lesz kiszámítható a gazdaságpolitika. Vagyis a mindennapi életünk sem.

Közérdekű Sokat mozognak a magyar fiatalok, de nem eleget
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 12:13
Egyre fontosabb az egészséges élet, és sokat is tesznek ezért a magyar fiatalok, de szeretnének még ennél is több időt szánni rá.
Közérdekű Sokkal kevesebb a magyar újszülött, mint egy éve
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 11:19
Áprilisban is kevesebben lettek, nehéz az adatokban pozitív jeleket találni.
Közérdekű Újabb ezrek léptek be az országba a rendőrök segítségével
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 06:46
Tegnap is zajlott az élet a keleti határainkon.
Közérdekű Meglepően sok gyermek menekülttel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 06:34
Több tucatnyi kiskorú szállt vonatra, hogy eljusson az ukrán és a román határról a fővárosba.
Közérdekű A lengyelek is autópálya-kedvezményen gondolkodnak
Privátbankár.hu | 2023. május 17. 16:10
Lehet, hogy ingyenes lesz az állami gyorsforgalmi út.
Közérdekű Kiugrana Prágába sörözni? Olcsóbb lesz az autópálya-matrica
Privátbankár.hu | 2023. május 12. 13:58
Csehország bevezeti az egynapos autósztrádadíjat.
Közérdekű Ha még a mainál is jobban akar járni, várjon még a tankolással!
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 10:35
Péntektől a benzin és a gázolaj is ismét kevesebbe kerül majd.
Közérdekű Bár lefújták a járványt, mégis vannak, akik belehalnak
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 10:27
Az elmúlt egy hétben a fertőzést elkapott 355 fő mellett tízen hunytak el.
Közérdekű Vigyázat, baj van az egyik nagy áruházlánc virslijével!
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 12:13
Blokk nélkül is visszatérítik az árát.
Közérdekű Több százan vannak kórházakban a Covid miatt Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. április 26. 09:06
Friss heti adatokat közölt a Koronavírus Sajtóközpont.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG