<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A frissen megválasztott főpolgármester-helyettes belevetette magát a munkába.

Laptársunk, az mfor.hu megválasztása után alig egy héttel készített interjút Bősz Anettel, Budapest új főpolgármester-helyettesével. A teljes interjú szövege itt érhető el, ám néhány kérdést idéztünk:

Főpolgármester-helyettesként a humán területekért felel majd. Mivel kezdi itt a munkát?

Kezdjük azzal, hogy, gyakorlatilag a megválasztásomat követően, ahogy kiszabadultunk a közgyűlésről; ekkor mondtam is az egyik tévéstábnak, hogy itt még egy könnyű vacsorára van idő, és utána egyből megyünk át a fiatal filmesek fesztiváljára, a Friss Hús fesztiválra, a díjátadóra. A főpolgármesterrel így azonnal belecsaptunk a programokba, a Ráday Mihály Emlékkonferenciától elkezdve, az Ünnepi Könyvhéten át, a történelmi levéltár piknikjéig.

Bősz Anett a legújabb főpolgármester-helyettes. Fotó: Izsó Márton ArtúrBősz Anett a legújabb főpolgármester-helyettes. Fotó: Izsó Márton Artúr

Feladat vár ránk most a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyében, ahol mindenféle parkolási, meg egyéb forgalmi gondokra hivatkozik a polgármester. Ugyanakkor mindig meg szoktam jegyezni, hogyha barátsággal közelítek a szomszédos teniszcentrum felé, akkor azt mondom, minimum jó viszonyt ápol a NER-rel a tulajdonos, ráadásul ide hatalmas terepjárókkal érkeznek. Ennek fényében a díszletekkel érkező kamionok vagy a színházba érkező közönség közlekedésének és parkolásának firtatása nettó politikai ügy. Meg kell mutatnunk azt, hogy nem fogunk engedni, és meg kell küzdeni a színházért.

Milyen olyan feladatot lát, amelyet záros határidőn belül el kell és el is lehet végezni?

Én azt látom, hogy túl azokon, amik most zajlanak, a Budapest150 egy rendkívül fontos projektje a városházának. Az, hogy Budapest egyesítése 150 éve történt, egy elképesztő lehetőség arra is, hogy megmutassuk, hogy micsoda befogadó város Budapest, milyen színes a kulturális, a sport élete, és hogy azóta, amióta '19-ben megnyerte az ellenzék a választást, a város azóta mutat egy szolidáris arcot, valamint törekszik arra, hogy elinduljon a klímasemlegesség útján. Ez több olyan dolog, amelyet egyébként a Budapest150 nélkül, ha úgy tetszik, kerettörténet nélkül nehezebb lenne megmutatni, nemcsak a magyaroknak, hanem a világnak is. Én ezért nagyon örülök, hogy a kultúrához tartozó területek vezetésével élére állhatok ennek a programsorozatnak.

Hogyan foglalná össze három szóban, hogy két év múlva milyen Budapestet szeretne?

Szabad és szolidáris, és azt mondanám harmadikként, hogy befogadó. Negyedikként pedig „zöld”!

Hogyan kapcsolódik ki Bősz Anett a fővárosban? Milyen nevezetességet mutatna meg először egy budapesti turistának? Videónkból kiderül:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Esik az amerikai földgáz ára, mert kevesebbet küldenek exportra
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 15:26
Az amerikai földgáz ára csökkenésnek indult, elsősorban azért, mert a Freeport LNG-exportőr leállása miatt több marad a helyi szolgáltatóknak. Ez azonban rossz hír Európának.
Makro / Külgazdaság NATO-csúcs: a madridi döntések biztosítják, hogy a szövetség tovább őrizze a békét
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 14:33
A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Makro / Külgazdaság Akinek gyenge a szíve, ne menjen vásárolni a következő hónapokban
Király Béla | 2022. június 30. 14:18
Az MNB csütörtökön mutatta be a friss Inflációs jelentést. Ebből kiderült, hogy a drágulás az ősz folyamán fog tetőzni addig fájdalmas tapasztalatokkal jár majd a vásárlás. Különösen az élelmiszerek esetén, hiszen ott továbbra is 20 százalék feletti lehet az áremelkedés.
Makro / Külgazdaság Oroszország elhagyta a Kígyó-szigetet – stratégiai győzelem Ukrajna számára
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 13:52
Az orosz erők csütörtökön elhagyták a Kígyó-sziget stratégiai jelentőségű fekete-tengeri előretolt helyőrséget, ami Ukrajna számára jelentős győzelmet jelent, és enyhítheti a gabonaexport orosz blokádját, amely a globális éhínség súlyosbodásával fenyegetett.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Világgazdaság – élt 53 évet
Wéber Balázs | 2022. június 30. 12:51
Újabb ikonikus laptól búcsúzunk.
Makro / Külgazdaság Az ukrán menekültek miatt ugrott meg a német munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:21
Németországban megugrott a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta júniusban az előző hónaphoz képest elsősorban amiatt, hogy az Ukrajnából menekülőket nagy számban regisztrálták a munkakereső szolgálatnál.
Makro / Külgazdaság Egyre csak fogy a magyar - májusban egy kicsit javult a helyzet
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 09:55
Eddig nem alakultak valami fényesen a demográfiai folyamatok Magyarországon 2022-ben, a májusi születési, halálozási és házasságkötési számok viszont hoznak némi derűt a borúra.
Makro / Külgazdaság Megint kamatot emeltek Matolcsy Györgyék
Csabai Károly | 2022. június 30. 09:31
Ebben azonban ezúttal nincs semmi meglepő, mivel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke már két nappal korábban kilátásba helyezte, hogy az alapkamat szintjére húzzák fel az egyhetes betéti kamatot.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG