TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az amerikai szövetségi nyomozó iroda elindított egy honlapot, amelyen bizonyos lopott festmények tulajdonosait keresi
Az amerikai szövetségi nyomozó iroda elindított egy honlapot, amelyen bizonyos lopott festmények tulajdonosait keresi.

Az előzményekhez tartozik, hogy 2006-ban műtárgyakból álló kincset találtak New York Upper East Side negyedének egyik szerény lakásában. Elhunyt bérlőjét, William Milliken Vanderbilt Kingslandet, mint műértőt és genealógust jól ismerték a művészek és a galériatulajdonosok. Eredeti figura volt, aki a negyed történeteit, legendáit gyűjtötte. Ismert minden épületet, tudta, ki lakott benne és milyen események - bűntény, házasságtörés, stb. - színhelye volt.

Kiderült azonban, hogy a történeteken kívül lopott műveket is gyűjtött. Több mint 300 szobrot, festményt, rajzot találtak lakásában, és az FBI ezeket szeretné visszajuttatni jogos tulajdonosainak. A hatóság két éve áll kapcsolatban múzeumokkal, galériákkal, lopott műkincsekre specializált rendőrökkel, de 137 alkotásnak a mai napig nincs meg a gazdája. A képlopások 40 évvel ezelőtt történhettek, a tolvajoknak nyomuk veszett, sok tulajdonos azóta valószínűleg elhunyt - írta a La Repubblica című olasz napilap.
   

Az ügynek van még egy "csavara": miközben a képeket a városháza raktárába szállították, lába kelt két Picasso-rajznak, amelyeket 1967-ben loptak el egy galériából.
Az FBI utolsó kísérletként tette fel az internetre a képek listáját, amelyen olyan értékes művek is vannak, mint Picasso egyik női feje, egy Morandi-csendélet, Giacometti Diego-feje, arcképek John Singleton Copley-től, a 19. század leghíresebb amerikai portréfestőjétől, egy Balthus-önarckép. Egyes darabok értéke több millió dollár is lehet.
   
A gyűjteményt, mivel Kingslandnek nincsenek örökösei, a város akarja elárvereztetni. Az árverési cég szakemberei azonban azonnal észrevették, hogy csaknem minden kép az 1960-70-es években történt lopásokból származik. Az is kiderült az ügy kapcsán, hogy Kingsland eredeti neve Melvyn Kohn volt, akkor változtatta meg, amikor Bronxból az Upper East Side-ra költözött és genealógiával kezdett foglalkozni. Állításával ellentétben sohasem járt a Harvardra és nem volt rokoni kapcsolatban a Bourbonokkal. Hogy a képek hogyan jutottak hozzá, azt egyelőre homály fedi.

Bombabiztos: atomjaira szedik a hamisítványokat
Sosem látott milliók az aukciókon

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél