2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az olaj ára a keddi ázsiai kereskedésben csökkent, mert a befektetők inkább az USA-ból érkező jelzésekre figyeltek, mint az Iránban és Szaúd-Arábiában történt eseményekre.

Az olaj ára tovább folytatta korábban megkezdett lemorzsolódását a keddi ázsiai kereskedésben, miután a befektetők arra reagáltak, hogy az amerikai Fed a korábban vártnál tovább tarthatja magasan alapkamatát, amivel fékezi a gazdaságot – jelentette a Reuters magyar iő szerint kedden kora délelőtt. A Brent jegyzése hordónként 0,7 százalékkal, 83,14 dollárra, a WTI-é ugyanennyivel 79,22 dollárra csökkent.

Nyugtalanság a piacokon
Nyugtalanság a piacokon
Fotó: Depositphotos

A befektetők halvány hangulatát a Fed tisztviselőinek megjegyzései okozták. Ezek szerint tovább figyelik, hogyan alakul az infláció, mielőtt mérsékelnék az amerikai jegybank alapkamatát. Ez azzal jár, hogy a magas hitelköltségek tovább gyakorolhatnak nyomást a gazdaságra, következésképpen nem várható a fekete arany iránti kereslet élénkülése.

„A gyengébb kereslettel kapcsolatos félelmek eladásokhoz vezettek az olajpiacokon, miután a Fed kamatcsökkenése távolabbinak tűnik a korábbinál” – mondta Toshitaka Tazawa, a Fujitomi Securities befektetési cég szakértője. Eközben az iráni és a szaúd-arábiai belpolitikai helyzet alakulására nem sok figyelmet fordítottak a piaci szereplők. Volt ugyan némi drágulás az iráni elnök halála miatt, ám a befektetők nem számítanak a perzsa államban kialakult politikai status quo megváltozására. Emellett egy nagyobb közel-keleti konfliktus kialakulása sincs napirenden – derült ki Yeap Jun Rong, az IG piaci stratégájának szavaiból.

Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg elhalasztotta tervezett látogatását Japánba, miután apjának, az ország uralkodójának egészségi állapota rosszabbra fordult. Tazawa úgy véli, hogy egyelőre nem látni, milyen hatása lehet az olajpiacra a két országban kialakult politikai helyzetnek, ezért a befektetők nem reagálnak ezekre esetményekre. Inkább az OPEC+ olajkartell június 1-jei ülésére emelik vigyázó tekintetüket. Ezen a tanácskozáson döntenek a szervezet tagállamai arról, hogy fenntartják-e kitermeléskorlátozó intézkedéseiket. A Reuters az ügyhöz közel álló forrásokból úgy tudja, hogy éppen ezt tervezik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 07:04
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentett döntése alapján érvényben maradt a magyar szuverén devizakötelezettségek "BBB" szintű osztályzata.
Makro / Külgazdaság Megint többet kell fizetni hétfőtől a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 18:41
Vége a jó világnak.
Makro / Külgazdaság Máris megvan a vámháború első áldozata? Mi lesz a pálinkákkal?
Buksza blog | 2024. június 14. 16:08
Az Európából Kínába szállított szeszesitaltermékek, például pálinkafélék, mondjuk a francia konyak lehet az első európai áldozata a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámra adott pekingi válasznak.
Makro / Külgazdaság Putyin Zaporizzsja és Herszon megyét is magának követeli
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 14:20
Aligha elfogadható ez Ukrajnának.
Makro / Külgazdaság Áprilisban csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 13:25
Az előző havinál és a vártnál is jóval kisebb külkereskedelmi többlettel zárta áprilist az euróövezet az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken publikált első becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Áll a bál a Vörös-tengeren is, súlyosan megsebesült egy matróz
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 11:14
Húszi rakéták vettek célba több hajót is, egy súlyos sebesült is van.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor is beismerte, hogy bajban van Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:44
"Két hölgy" miatt. Ha nem jön össze az új frakció, még messzebb kerül Brüsszel elfoglalása, márpedig a magyar miniszterelnök szerint sem áll jól a dolog.
Makro / Külgazdaság Kezdődik a háború Kína és Brüsszel között?
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 09:46
Pekingben közölték, nem hagyják válasz nélkül az ellenséges lépést, megtorló intézkedések jöhetnek.
Makro / Külgazdaság Kapott egy jó hírt Lázár János
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 08:31
A márciusi kiábrándító adatok után jelentősen javult egy fontos gazdasági mutató.
Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG