<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt órák háborús fejleményei egy csokorban.

 • Kedden ér véget a népszavazás Ukrajnában, mely az ország területének 15 százalékának Oroszországhoz annektálásáról szól. A keleti Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyékben pénteken kezdődött a szavazás, ám bármi is legyen az eredmény, a nyugati országok már jelezték: nem ismerik el az eredményeket.
   
 • A Kreml közlése szerint Oroszország nem hozott döntést a határainak lezárásáról.
   
 • Oroszországban hétfőn őrizetbe vettek egy japán konzult kémkedés vádjával. Sajtótájékoztatóján Macuno Hirokazu, a japán kormány főtitkára megalapozatlannak nevezte az orosz gyanút, s leszögezte, hogy Tokió bocsánatkérést vár az ügyben. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kihallgatás során az orosz tisztségviselők "félelmet keltő módon" viselkedtek, s hozzátette, hogy ez a bánásmód egyebek között sérti a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt is.
   
 • Egy orosz férfi hétfőn lelőtte egy helyi katonai behívóbizottság vezetőjét egy szibériai városban, miután közölte, hogy nem hajlandó Ukrajnában harcolni.
   
 • Az Északi Áramlat 2 vezeték nyomása jelentősen csökkent hétfőn. A német hatóságok próbálják kideríteni mi állhat az eset hátterében, Az üzemeltető szerint gázszivárgás történt.

  Váratlan fejlemény. Fotó: Depositphotos
  Váratlan fejlemény. Fotó: Depositphotos
 • Hosszú járműsorok alakultak ki az orosz-mongol határon, mivel az oroszok továbbra is menekülnek a Kreml mozgósítása elől. Altangulag város ellenőrzőpontjának vezetője szerint szerda óta több mint 3000 orosz lépett be Mongóliába az átkelőn.
   
 • A NATO légiereje gyakorlatokat tart a Balti-tenger felett az Egyesült Királyság, Németország és Olaszország részvételével.
   
 • Az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy 457,7 millió dolláros polgári biztonsági segélyt nyújt Ukrajnának. A támogatás célja a polgári életek megmentése, valamint a bűnözés elleni küzdelem támogatása.
   
 • Az Egyesült Királyság 92 új szankciót jelentett be válaszul az orosz népszavazásra Ukrajnában. A bünetetőcsomeg a színlelt szavazatok mögött állókra, valamint oligarchákra és vállalatok igazgatósági tagjaira irányul.
   
 • Az ENSZ atomenergetikai felügyelete azt mondta, készen állnak a tárgyalásokra a zaporizzsjai atomerőmű körüli védőzónak felállításáról. A Nemzeti Atomenergia Ügynökség vezetője a múlt heti ENSZ-közgyűlésen találkozott Oroszország és Ukrajna külügyminisztereivel, hogy megvitassák a lehetőségeket.
   
 • Az Egyesült Államok szörnyű következményekre figyelmeztetett, ha Oroszország betartja a nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatos fenyegetéseit. Antony Blinken szerint a fegyverek használata katasztrofális hatással járna az egész világon.
   
 • Ukrajna szerint a Kreml az orosz hadköteleseket kiképzés nélkül küldi a frontra.
   
 • Zelenszkij megfogadta, hogy felszabadítja az egész országot, miközben Oroszország folytatja a népszavazást az ukrán területekről. Az ukrán elnök szerint az ország fegyveres erői megtorolják az orosz agresszor minden egyes csapását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Keményen odacsapna az EU a háborús bűnök elkövetőinek
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 13:59
Az unió igazságügyi minisztereit tömörítő tanácsa az Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával összefüggésben azt javasolta a tagállamoknak, hogy fogadjanak el intézkedéseket a legsúlyosabb nemzetközi bűncselekmények elszámoltathatóságára.
Makro / Külgazdaság Putyin is bevallotta, fájnak a szankciók az országának
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 13:15
Idén és jövőre is GDP-csökkenéssel számol az orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Együtt védi digitális pénzünket a jegybank és a nemzetbiztonság
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 11:29
A cél a kiberkockázatok csökkentése az online piactérben.
Makro / Külgazdaság Késik a kormányalakítás Izraelben
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 10:12
Benjámin Netanjahu kifut az időből, ezért hosszabbítást kért Jichák Hercogtól.
Makro / Külgazdaság Közösen fejleszt új generációs harci repülőgépet három ország
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 09:51
Ez Japán első ilyen jellegű programja európai országokkal. A távol-keleti állam Kína és Észak-Korea részéről érzékel fenyegetést.
Makro / Külgazdaság Az Országgyűlés újraválaszotta az MNB felügyelő bizottsági tagjait
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 08:19
Maradt az elnök, Papcsák Ferenc is.
Makro / Külgazdaság Rakétaállásokat telepítettek a zaporizzsjai atomerőmű közelébe
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 07:05
Az orosz–ukrán háború 289. napjánál tartunk.
Makro / Külgazdaság A törökök támogatnák a finn NATO-csatlakozást, ha cserébe fegyvert kaphatnának tőlük
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 06:29
Ankara szerint a finn fegyverembargó feloldása egyik feltétele annak, hogy Törökország támogassa Helsinki NATO-csatlakozási törekvéset.
Makro / Külgazdaság Biztonsági zónát hoznak létre az ukránok a zaporizzsjai atomerőmű körül
Privátbankár.hu | 2022. december 8. 19:55
A csütörtök történései röviden, egy helyen.
Makro / Külgazdaság Több száz ukrán céget tudtak eddig áttelepíteni a nyugati megyékbe
Mester Nándor | 2022. december 8. 18:56
Közben folytatódik a privatizáció és az állami támogatási program.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG