TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Háda Bálint, a Quaestor csoport vezető elemzője egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy úgy látja a piac felkészült az újabb kamatvágásra, de beszélt többek között arról is, hogy Franciaország is beáll a bajban lévő országok sorába, így német dominancia alakulhat ki.

A magyar gazdaság kilátásai annyit javulhatnak, amennyit Németország gazdasága javul, a magyar gazdaság, a magyar export jövő évi teljesítménye nagyban függ a német konjunktúrától. A német gazdaság húzóereje azonban vélhetően csak a jövő év második felétől hat a magyar gazdaságra - mondta Háda Bálint, a Quaestor csoport vezető elemzője.

A piac felkészült a további alapkamat-csökkentésre

Háda Bálint szerint a Magyar Nemzeti Bank kamatpolitikája a következő hónapokban is laza marad, mint mondta, a piac már beárazott egy 50 bázispontos alapkamat-csökkentést, amelyet a jegybank vélhetően két lépcsőben hajt végre. A további kamatcsökkentésekhez a nemzetközi környezetnek továbbra is kedvezőnek kell maradni, és gátat szabhat a kamatmérséklésnek az infláció alakulása is - tette hozzá.

A vezető elemző kifejtette: ha a pozitív nemzetközi hangulat esetleg megváltozik, az spekulációkat indíthat el a forint piacán is. Hasonló jelenségeket hozhat a jegybankelnök személyében bekövetkező változás, amely 2013 első negyedévében esedékes.

A Quaestor jövőképe negatívabb, mint a kormányé

Az IMF-megállapodás megkötésének elodázása a befektetők szemében háttérbe szorulhat, amennyiben a fejlett világban tapasztalt kamatviszonyok miatti hozaméhség fennmarad - vélekedett a szakértő.

A Quaestor elemzői 2013-ra a kormány enyhe növekedést váró prognózisával szemben zéró körüli, várhatóan 0,1 százalékos gazdasági visszaeséssel számolnak, ez évre a cég 1,3 százalékos recessziót prognosztizál. 

Amerika is az európai államok útjára lép: szigorítja a büdzsét

Háda Bálint szerint, a befektetők gondolkodását szinte teljes mértékben az amerikai költségvetési kiigazításról szóló tárgyalások kötik le az idei év végén. Arra lehet számítani, hogy a megegyezés még az idei év végéig megszületik, azonban annak tartalma nem feltétlenül lesz kielégítő a befektetők számára - emelte ki. 
Hosszabb távon nem kerülhető meg az amerikai költségvetési szigorítás, amelynek az útját egyes európai államok úgy tűnik, mintha már bejárták volna. Az elnök újraválasztása garantálja az amerikai jegybanki szerepet betöltő Fed monetáris politikájának folytatását is. Az alapkamat 2015-ig zéró szinten maradhat az Egyesült Államokban.

Franciaország jön a déli államok sorában

Miután a görög problémát úgy tűnik - legalább a jövő őszi német választásokig - rendbe tették, Európában várhatóan Franciaország is felsorakozik a problémás országok közé, mivel a jövő évre tervezett költségvetés az elmúlt 30 év legkeményebb megszorításait jelentheti a francia állampolgároknak. Ez persze fokozni fogja a német hegemóniát, ami a problémák gyorsabb megoldásához vezethet - elemezte a szakértő.

Sok ugyan a bizonytalansági tényező, de a jegybanki intézkedések továbbra is támogatják a részvénypiacokat. A további tartós részvénypiaci emelkedéshez a fundamentumokban is javulás kell, hogy mutatkozzon. Továbbra is a német részvénypiacon látjuk a legjobb befektetési lehetőségeket - mondta a vezető elemző.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már a first lady is arra kéri Donald Trumpot: ismerje el a vereségét
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 18:07
Miközben Donald Trump ma is elcsalt választásról posztolgat a Twitteren, már közvetlen környezetében is egyre többen javasolják neki: ismerje el a vereséget. 
Makro / Külgazdaság PDSZ: a szülők ne vigyék iskolába, óvodába a gyerekeket!
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 17:47
Erősödik a társadalmi nyomás a kormányon: a Pedagógusok Demokratikus Szervezete vasárnapi közleményében arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeket.
Makro / Külgazdaság Tényleg vissza kell fizetni négy hónapnyi katát? Itt a NAV válasza
Baka F. Zoltán | 2020. november 8. 15:34
Felröppent a hír, hogy ha nincs számla, nem jár a támogatás a járványhelyzetben. Az adóhivatal válasza árnyalja a képet.
Makro / Külgazdaság Végül ez is eljött: Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 11:28
Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt.
Makro / Külgazdaság Lecsap a rendőrség a maszktagadókra - 13 helyet már bezártak
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 11:11
A vasárnap délelőtt közzétett friss koronavírus-statisztikákból nem csak az derült ki, hogy csúcsot döntött az aktív fertőzöttek napi emelkedésének száma: a rendőrségi intézkedéseket is összegezte az operatív törzs tájékoztatása. 13 helyet már bezártak, egy nap alatt 243 maszktagadót csíptek el.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor levelet írt: arra készül, hogy megvétózza az EU költségvetését
MTI | 2020. november 8. 10:41
A mandiner.hu információi szerint a magyar miniszterelnök kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését. Orbán Viktor miniszterelnök erről levelet is írt az EU német soros elnökségének a portál szerint.
Makro / Külgazdaság Biden elárulta, mi lesz az első dolga megválasztott elnökként
MTI | 2020. november 8. 10:14
Kétpárti együttműködést szorgalmazott és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozta Joe Biden szombat éjjel a Delaware államban lévő Wilmingtonban mondott beszédében, első feladataként pedig a járvány elleni küzdelmet jelölte meg.
Makro / Külgazdaság A hatezret közelíti a kórházban ápolt koronások száma - nagy ugrás az aktív fertőzötteknél
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 09:50
Eddig még sosem nőtt egy nap alatt ekkorát az aktív fertőzöttek száma. Több mint 400-an vannak lélegeztetőgépen, közelíti a 6 ezret a kórházban ápoltak száma.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a gratulációk Bidenhez - máris látszik, hogy nagyon nehéz idők jönnek az amerikai-magyar kapcsolatokban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 8. 08:49
 A világ vezető politikusai gratuláltak a hétvégén Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek és Kamala Harris alelnökjelöltnek az amerikai elnökválasztáson elért sikerükhöz. Aki a republikánus jelöltnek szurkolt, előbb-utóbb az is gratulál a megválasztott elnöknek - Szlovéniában tagadják már csak Trump vereségét. Frissítés: vasárnap késő délelőtt Orbán Viktor is feliratkozott a gratulálók listájára.
Makro / Külgazdaság Joe Biden és Izrael – megjött az első mélyütés
Káncz Csaba | 2020. november 8. 06:04
Joe Biden egy „életképes” palesztin állam megteremtését tűzte ki célul és terveiben kimondottan ellenez bármifajta „egyoldalú cselekvést”.  Izrael az amerikai elnökválasztás napján ledózerolt egy palesztin települést Ciszjordániában.  Káncz Csaba jegyzete
hírlevél