<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Egymás után jelennek meg könyvek az Egyesült Államokban Donald Trumpról. Az amerikai elnök maga is szívesen ad interjúkat, hogy terjessze téziseit – nem kizárt ugyanis, hogy elindul a 2024-es választáson.    

Több könyv is megjelent a közelmúltban Donald Trumpról, aki év elején – miután tavaly novemberben elvesztette a választást a demokratapárti jelölttel, Joe Bidennel szemben – emlékezetes körülmények között távozott a hatalomból. (Itt most elsősorban a Capitolium ostromára gondolunk.)  

A művek – amelyeket a Frankfurter Allgemeine Zeitung mutatott be – elsősorban Trump utolsó, hatalomban töltött évébe engednek betekintést.

Donald Trump nem tűnt el. (Forrás: EPA)Donald Trump nem tűnt el. (Forrás: EPA)

Michael Bender, a Wall Street Journal washingtoni tudósítója a választás elvesztésének történetét vázolja fel bennfentes információk alapján.

A Washington Post két újságírója, Carol Leonnig és Philip Rucker „Egyedül én tudom ezt megoldani” címmel dobta piacra könyvét, Michael Wolff pedig már a harmadik művét („Földcsuszamlás”) írta Donald Trumpról.

Rucker és Leonnig tűpontosan rekonstruálja a republikánus fenegyerek utolsó évét a hatalomban.

Michael Wolff azt rajzolja meg,

hogyan lett egyre nagyobb a káosz a Fehér Házban 2020-ban, és hogyan határolódott el egyre több ember Trumptól.

Egyúttal új anekdotákat mesél el a volt elnök dühkitöréseiről: Trump állítólag nem ritkán gúnyolódott saját támogatóin – például mosdatlannak nevezte őket, szociális helyzetükön viccelődött és azt is mondta, hogy

ezzel a csapattal egy tetoválószalon-hálózatba is sikeresen befektethetett volna.

Trump – írja Wolff – a választás éjszakáján állítólag nagyon panaszkodott amiatt, hogy éppen a Fox News kiáltotta ki győztesnek Joe Bident Arizonában.

Rupert Murdoch, a televízió alapítója erre állítólag csak annyit válaszolt: Fuck him.

Bender pedig a többi közt arról sztorizik, hogy mennyire megszállott volt Trump a hozzá közel állók lojalitását tekintve. Egyszer állítólag összegyűrt újsággal dobta meg alelnökét, Mike Pence-t a kampánycsapat egyik tagjának leváltása miatt.

Trump – emlékeztet a FAZ – politikailag ma is aktív: beszáll regionális választási kampányokba, adományokat gyűjt, tömegrendezvényeket tart, és továbbra is azt terjeszti, hogy a 2020-as elnökválasztást elcsalták.

Továbbra sem zárta ki, hogy 2024-ben újraindul az elnöki posztért.  

Ennek érdekében politikai célokra használja fel a nyilvánosságot: az Axios weboldal szerint eddig legkevesebb 22 interjút adott készülő könyvekhez, amelyekben a már jól ismert téziseit hangoztatja.

Azt is bejelentette, hogy a megfelelő időpontban előrukkol majd a „könyvek könyvével” –  azaz önéletrajzi művével.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Idén tényleg gazdag lesz az idősek karácsonya? A Hét Videója
Baka F. Zoltán - Izsó Márton | 2021. szeptember 24. 18:44
Valóban, eddig soha nem látott pénzt kapnak a rendes nyugdíjon felül a jogosultak év végén, de nagy az aránytalanság.
Makro / Külgazdaság Bizonytalan koalíciós politikát hozhat a vasárnapi német választás
Káncz Csaba | 2021. szeptember 24. 14:51
Három párt esetén a kormányalakító tárgyalások az eddigieknél is bonyolultabbak lesznek, hiszen a három formáció bel- és külpolitikájában érzékelhető távolságok vannak. Párizsban növekszik a félelem a hárompárti koalícióval meggyengülő Németországtól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: rekordmagas lehet a gazdasági növekedés 2021-ben
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 13:02
A pénzügyminiszter szerint az újraindítás célja nem a 2019-es szint, hanem a koronavírus kitörése előtti lendület elérése.
Makro / Külgazdaság Törlesztési csődközelben a China Evergrande
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 11:32
Közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz a China Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő csoport, miután elmulasztotta egyik dollárkötvényének kamatait kifizetni a csütörtöki határidőre.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a korábban elvett nyugdíjat még a választások előtt visszaadná
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 08:25
A miniszterelnök még nem látja a pontos megoldást, de mindent megtesz azért, hogy a 13. havi nyugdíjakat a tervezettnél gyorsabban kifizessék, és az érintettek még a választások előtt megkapják a pénzt.
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentést tett Varga Mihály az adóvisszatérítésről
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 24. 07:24
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.
Makro / Külgazdaság Hajléktalan tüntetők foglalták el a tőzsdét Brazíliában
MTI | 2021. szeptember 24. 06:54
Több tucat hajléktalan tüntető rövid időre elfoglalta csütörtökön a brazíliai Sao Paulo, Latin-Amerika legnagyobb tőzsdéjét, hogy elítéljék az országban egyre növekvő egyenlőtlenséget.
Makro / Külgazdaság Választ Németország – Újabb kritikát kapott az Orbán-kormány
Wéber Balázs | 2021. szeptember 24. 05:34
A német választások kimenetele teljesen nyílt, de akár az SPD, akár a CDU-CSU nyer, csak kisebb pártokkal összefogva alakíthat majd kormányt, mondta Thomas Petersen, az Allensbach Közvéleménykutató Intézet projektvezetője a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. A kommunikációs szakember szerint a német politika „hollandosodik”: két nagy erő helyett féltucatnyi, közel azonos erősségű párt alakíthatja a politikai életet. Szerinte Magyarország szempontjából szinte mindegy, hogy ki nyeri a német választást, a kormányzásra esélyes pártok külpolitikája ugyanis hasonló. A szakember, aki múlt héten tartott előadást Budapesten a Mathias Corvinus Collegium egyik intézetének meghívására, aggódik a magyarországi fejlemények miatt. Úgy érzi, hogy a rendezvényen megpróbálták eszközként felhasználni. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a magyar kormány hatalmas pénzeket fordít propagandára.
Makro / Külgazdaság AUKUS: veszélybe került a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 18:32
Az új biztonságpolitikai megállapodás negatívan befolyásolja a már amúgy is megrendült atomsorompó szerződést. Az AUKUS után kevés érv marad a „Nyugat” kezében akár az iráni, akár az észak-koreai, esetleg japán, dél-koreai, szaúdi vagy török atomprogramokkal való nemzetközi vita során. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ürge-Vorsatz Diána: a karbonsemlegesség elérése már nem opció, hanem kötelesség
Tiszai Balázs | 2021. szeptember 23. 16:07
A klímakutató az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen beszélt arról, hogy már most mennyire kritikus szintre ért a klímaváltozás - de arról is, hogy az azt kiváltó fosszilis energiaipar leszerelése, bár rengetegbe kerül, megéri - anyagilag is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos