3p
A republikánusokat támogató média azzal foglalkozik, mekkora hatása van Soros Györgynek Hillary Clinton politikájára. Hiába minden szivárogtatás, nem tudnak akkora botrányokat csinálni, ami Trumpnál lassan mindennapos.

Amerikában is Sorossal riogatnak

Mindig Soros György üzletember kedvében akartak járni Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltjének legbizalmasabb munkatársai - állította pénteki műsorában a Fox televízió. A republikánusokhoz közel álló médium a WikiLeaks legújabb kiszivárogtatásaira hivatkozva minősítette így Clinton vezető munkatársainak ténykedését.

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott, Soros és Clinton kampányfőnöke, John Podesta közötti levelezésből az derült ki, hogy a 85 éves milliárdosnak vezető tanácsadói révén szabad bejárása van a Hillary Clinton legfőbb bizalmasának számító John Podestához. Ezek a Soros-munkatársak adtak tanácsokat, hogy az üzletember milyen témákat és miképpen szeretne viszontlátni a kampányban, kezdve a bevándorlási kérdésektől a kereskedelmi megállapodásokon át a legfelső bíróság személyi ügyéig.

Soros György júliusig 25 millió dollárt adományozott, hogy segítse Hillary Clinton és más demokrata politikusok kampányát - ez utóbbi adatot a Fox a Politico című lapra hivatkozva közölte.

A nyilvánosságra került elektronikus levelezésekből kiderült az is, hogy rendszerint Soros egyik tanácsadója és szóvivője, Michael Vachon tartotta a kapcsolatot Podestával. Egyik levelében Vachon azt írta: "Azt hiszem, George (Soros) inkább foglalkozik általában politikai kérdésekkel, mint a kampánnyal. Egy külön e-mailben elküldöm majd George legutóbbi gondolatait a migrációs válságról, amelynek nagyon sok időt szentel. A másik nagy aggodalma ezekben a napokban Ukrajna".

Az alapítványok ügye is előkerült

A Politico - és az amerikai televíziók többsége - egy másik "adag", csütörtökön nyilvánosságra került WikiLeaks-dokumentummal is foglalkozott. Tizenkét oldalas anyagról van szó, amelynek "szerzője" Doug Band, a Clinton Alapítvány egyik korábbi vezetője. Band levelezéséből az elmúlt napokban már hoztak nyilvánosságra egyes részleteket, de ez a 12 oldalas feljegyzés, elemzők szerint, minden korábbinál jobban rávilágít a Clinton alapítvány és Bill Clinton személyes anyagi ügyeinek összefonódására.

Mi ebből a tanulság?

Az amerikaiaknak nincs könnyű választásuk: a Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumok nem tartalmaznak különösebb botrányt, inkább csak rávilágítanak a politikai játszmák természetére. Különösen a rivális Trumpot érintő botrányokhoz képest törpülnek el a Clintont érő vádak. Arra azonban a korábban és most kiszivárgott információk is alkalmasak, hogy rávilágítsanak: Hillary Clinton csak azért pályázik jó eséllyel a világ első számú nagyhatalmának vezetésére, mert a republikánusok egy teljesen alkalmatlan, súlyos botrányokkal terhelt jelöltet állítottak vele szemben. A témában korábban Káncz Csaba adott elemzést a Privátbankár.hu-nak >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Akik tejben-vajban fürösztik az olimpiai bajnokaikat
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 14:46
A párizsi olimpián szerzett magyar arany 55 millió forint állami jutalommal jár. Utánanéztünk, melyik ország biztosít élethosszig tartó jólétet bajnokainak és hol nincs kultúrája a legeredményesebbek anyagi elismerésének. 
Makro / Külgazdaság Bejött Kim Dzsongunnek a barátkozás Putyinnal?
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 11:59
Hosszú ideje először látszik növekedni az észak-koreai GDP.
Makro / Külgazdaság Mit reagál a benzinár a Kormányinfóra?
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 10:58
Miután a Kormányinfón arról volt szó, hogy veszélyben Magyarország ellátásbizontsága, kijöttek a szombattól érvényes üzemanyagárak.
Makro / Külgazdaság A briteken nevethetünk, a románokat irigyelhetjük
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 09:47
Ha az autóipar júniusi teljesítményét nézzük.
Makro / Külgazdaság Vajon képes lesz-e Magyar Péter maga köré egy jó csapatot szervezni? Horn Gábor szerint ez az igazi kérdés - videó
Csabai Károly | 2024. július 26. 09:33
A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökével a Klasszis Klubban átbeszéltük az új Európai Parlament múlt heti megalakulásának a Fidesz-re és az azt tömörítő Patrióták Európáért frakcióra nézve szokatlanul diszkriminatív személyi, szervezeti döntéseit. De esett szó természetesen arról, vajon Magyar Péter és az immár általa elnökölt Tisza Párt győzhet-e a 2026-os országgyűlési választásokon. S mi lehet a következménye az önkormányzati voksolás után Budapesten kialakult patthelyzetnek, csődbe mehet-e Budapest? A Klasszis Klub 4. évfolyamának 55. adását most visszahallgathatja.
Makro / Külgazdaság Ez már az ukrán csőd kezdete? A Fitch szerint az lehet
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 09:11
Leminőstette a Fitch Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság A budapestiek már házasodni sem akarnak
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 08:49
Ez is kiderül a KSH legfrissebb népességmozgalmi adataiból. Vidéken még házasodnak az emberek, gyereket viszont mindenhol keveset vállalnak.
Makro / Külgazdaság Megint lett újabb 23 ezer magyar munkanélküli
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 08:31
Pedig a foglalkoztatottak száma is közel ennyivel nőtt.
Makro / Külgazdaság Átlép Orbán Viktor feje felett Donald Tusk, már a lengyel uniós elnökségre készül
Mester Nándor | 2024. július 25. 19:01
Sok más mellett rendezni és dinamizálni akarja a kétoldalú viszonyt Lengyelország Ukrajnával. A lengyel agrárgazdák egyezkednének, de védik a piacaikat, első körben a közlekedés és a szállítás lehet kitörési pont. 
Makro / Külgazdaság Óriási meglepetés jött a tengerentúlról
Privátbankár.hu | 2024. július 25. 15:52
A második negyedévben az első negyedévit és az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékben nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) a washingtoni kereskedelmi minisztérium gazdasági kutatóintézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtöki jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG