<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.

  • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma azt állítja, hogy június eleje óta jelentős megrázkódtatás ment végbe az orosz hadsereg főparancsnokságában, ami a légideszant erők (VDV) parancsnoka, Andrej Szerdjukov vezérezredes és a déli hadseregcsoport (SGF) parancsnoka, Alexandr Dvornikov tábornok eltávolításához vezetett.
  • Orosz rakéták katonai infrastruktúrát találtak el Ukrajna északi és nyugati részén – közölték helyi tisztviselők. A csapások katonai létesítményeket értek a Zsitomir régióban, az ország északi részén, ahol egy ember meghalt, valamint az északi Deszna városát is. Négyen megsebesültek a nyugat-ukrajnai Javoriv katonai létesítménye elleni támadásban.
  • Az orosz hatóságok eltávolították a lengyel zászlót a Szovjetunió által az 1940-es katyni mészárlás során meggyilkolt lengyelek ezreinek az emlékművéről, miközben Moszkva és Varsó között az ukrajnai háború miatt megromlott a viszony.
  • Lengyel katonák egy csoportja halt meg Ukrajnában egy orosz légicsapás után. Egyszerre 80-an veszítették az életüket Donyeck régióban egy orosz légicsapásban. A katonák önkéntesként csatlakoztak az ukránokhoz.

Rakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én. Fotó: MTI/AP/Efrem LukackijRakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

  • Ukrajna Moldova mellett áll Moszkva fenyegetései közepette – mondta az ország külügyminisztere. „Oroszországnak csak annyi maradt, hogy fenyeget más államokat, miután évtizedeken át kudarcot vallott az agresszión, a kényszeren és a tiszteletlenségen alapuló politikája” – írta Dmitro Kuleba a Twitteren, hozzátéve, hogy ez „csak Oroszország gyengeségét mutatja”. Ez azután történt, hogy Ukrajnát és Moldovát is elfogadták EU-tagjelöltként.
  • Az ukrán pénzügyminisztérium közleménye szerint Németország megállapodást írt alá az ukrán állami költségvetés 1 milliárd eurós támogatásáról. Ez a forrás a Nemzetközi Valutaalapon keresztül jut el Ukrajnába.
  • Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken – közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.

(The Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ukrán ellentámadás és orosz pusztítás Donyecknél
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 19:46
Állítólag sok ukrán megadta magát.
Makro / Külgazdaság Amerika és Ausztrália közösen készül egy ázsiai konfliktusra
Káncz Csaba | 2022. augusztus 14. 18:25
A kelet- és délkelet-ázsiai országoknak szóló kínai üzenet egyértelmű: legyenek készen Peking katonai megfélemlítésére, ha ellenállnak a status quo egyoldalú megváltoztatásának. Miközben növekszik a feszültség az USA és Kína között, Ausztrália lett a Biden-kormány egyik fő regionális külpolitikai támasza az erőegyensúly fenntartására. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Több tucat sérült egy jereváni robbanásban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 16:56
Robbanás történt vasárnap az örmény főváros, Jereván egyik piacán, a detonációban egy ember meghalt, legalább ötvenegyen megsérültek - közölte a katasztrófavédelmi minisztérium sajtóosztálya.
Makro / Külgazdaság Csónakos bevándorlók ezrei szelik át a La Manche csatornát, sikerrel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 14:02
Az idén már több mint 20 ezer illegális bevándorló jutott át Nagy-Britanniába csónakokon a La Manche csatornán keresztül - jelentette vasárnap hivatalos kormányzati adatokra hivatkozva a PA Media hírügynökség.
Makro / Külgazdaság Nagyon beindultak a kínaiak az akkumulátor termeléssel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 11:38
Az év első hét hónapjában 175 százalékkal nőtt éves bázison Kína akkumulátortermelése az iparág szakmai képviseleti szervezetének a jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Csaknem megduplázta második negyedévi nyereségét a Saudi Aramco
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 10:57
Csaknem megduplázta a nyereségét a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a Saudi Aramco olajipari konszern részben a magas olajáraknak, részben a magasabb finomítói árrésnek köszönhetően.
Makro / Külgazdaság Lövöldözés volt Jeruzsálem óvárosában, már nyolc sebesült van
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 09:16
Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál vasárnap hajnalban, a támadót elfogták - jelentette az izraeli katonai rádió.
Makro / Külgazdaság Lakat marad a szénbányákon, Amerikában
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 08:19
Egy amerikai szövetségi bíróság visszaállította a szénbányászati moratóriumot a szövetségi földterületeken.
Makro / Külgazdaság Hadicselt vetettek be az oroszok
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 07:03
Elterelő hadműveleteket indítottak Ukrajna észak-keleti részén. Még nem tudni, milyen eredménnyel.
Makro / Külgazdaság Újra balhé van az atomerőmű körül az ukránok szerint – több helyen is harcolnak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 13. 19:23
Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb hírei az orosz-ukrán háborúban. 
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG