<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Terrorral és ajándékokkal is igyekeznek rávenni a megszállt területek lakóit az oroszok, hogy "jól" ikszeljenek a "népszavazásokon". Háborús hírösszefoglaló.

  • Megkezdődött az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló „népszavazások” előkészítése a négy részben orosz megszállás alatt álló ukrán megyében: Luhanszkban, Donyeckben, Herszonban és Zaporizzsjában. Az Ukrajna területének 15 százalékát jelentő megyékben mától jövő keddig tervezik lebonyolítani a voksolásokat, amelyek eredményét sem Ukrajna, sem feltehetően Oroszországon kívül más állam vagy nemzetközi szervezet sem fogja elismerni.
  • Ukrán források szerint a megszálló orosz hatóságok fokozódó nyomást helyeznek a „népszavazásokra” kijelölt területek lakosságára. Herszonban megerősítették az általuk alakított rendészeti szerveket, akiknek tagjai átvizsgálják a házakat, és pszichológiai nyomást gyakorolnak a helyi lakosokra. Herszon megye településein a megszálló hatóságok képviselői a humanitárius segélyek elosztásának ürügyén igyekeznek megszerezni a helyi lakosok személyes adatait. Folytatódik a választási bizottságok megalakítása is.
    A luhanszki régióban található Sztarobelszk városában a szakadárok hatóságai megtiltották a helyi lakosoknak, hogy szeptember 23-27. között elhagyják a várost. A rendelkezésre álló információk szerint az oroszok fegyveres csoportokat hoznak létre, hogy azok végigjárják a házakat, és rákényszerítsék az embereket, hogy vegyenek részt a "népszavazáson".
    Az ukrán vezérkar szerint Zaporizzsja megye megszállt területén a helyi lakosoknak pénzjutalmat és ajándék háztartási gépeket ígérnek a személyes adatok megadásáért és az orosz állampolgárság felvételéért.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra szólította fel az oroszokat, hogy álljanak ellen a Putyin által elrendelt részleges mozgósításnak. „55 ezer orosz halt meg a háború hat hónapja alatt… Többet akartok? Nem? Akkor tüntessetek, harcoljatok, meneküljetek vagy adjátok meg magatokat” az ukrán haderőnek – üzente Zelenszkij.
  • Eközben Oroszországban tovább tartanak a tiltakozások a mozgósítás ellen, a brutális rendőri erőszakkal szétvert tüntetéseken már legalább 1500 embert tartóztattak le. Az orosz határokon pedig továbbra is tömegek igyekeznek elmenekülni a behívók elől, bár a Kreml „túlzottnak” nevezte az erről szóló híradásokat. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő nem tagadta viszont azokat az értesüléseket, hogy a mozgósítás elleni tüntetéseken letartóztatottak egy részének az őrizetben „kézbesítették” a behívóját. Peszkov szerint „ez nem törvényellenes” gyakorlat.

  • A CNN hírszerzési értesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy Putyin orosz elnök közvetlenül ad parancsokat a harctéren szolgáló tábornokainak, és ez jelentősen befolyásolja az orosz csapatok teljesítményét az ukrán frontokon.
  • Ukrán tájékoztatás szerint tovább folytatódtak az ukrán polgári infrastruktúra elleni orosz csapások, illetve a légi- és rakétacsapások „veszélye továbbra is Ukrajna egész területére kiterjed”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ennek nem fognak örülni az oroszok – újabb lépést tervez az EU
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 17:19
Jöhet a következő szankciós kör, amely igen széles körű intézkedéseket tartalmaz.
Makro / Külgazdaság Minden amerikai távozzon Oroszországból! - szólított fel a nagykövetségük
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:25
Nagyon súlyos a helyzet, bármi lehet, szólt az indoklás.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor bejelentése: nemzeti konzultáció jön a szankciókról
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:05
Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülést követően tett bejelentést a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság Putyin fejére omlik a kaotikus mozgósítás
Káncz Csaba | 2022. szeptember 28. 15:37
Az orosz állami média már elismeri a mozgósítással kapcsolatos panaszokat, nagyrészt a toborzóközpontok motiválatlan és gondatlan alkalmazottjait hibáztatva. A társadalom vonakodó engedelmessége hamarosan dühbe torkollhat az újonnan behívottakkal szembeni rossz bánásmód és a megfelelő kiképzés nélküli bevetésük miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Németország beintett az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 15:12
Nem ismerik el a „népszavazások” eredményét.
Makro / Külgazdaság Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 13:47
Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Phenjan közeléből a Japán-(Keleti)-tenger irányába szerdán a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szerint.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor számára kijózanító üzenetet küldött Giorgia Meloni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 12:59
Ebből így nehezen lesz magyar-olasz egységfront külpolitikai kérdésekben.
Makro / Külgazdaság Újabb óriási ukrán győzelem van készülőben - sok ezer orosz katona eshet csapdába Limanban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 12:29
A legfrissebb hírek szerint nagy bajban vannak a várost védő orosz csapatok.
Makro / Külgazdaság Megint ezernél többen vannak Coviddal kórházban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 09:37
Csökkent viszont az aktív fertőzöttek aránya.
Makro / Külgazdaság Újabb csúcskategóriás fegyvert kapnak az ukránok - még nagyobb bajba kerülhet az orosz légierő
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 08:55
A NASAMS légvédelmi rakétarrendszer szállítását régóta kérik Kijevben, nemsokára megérkezhet az első.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG