2p

Szlovákia lakói hamarosan másként kávézhatnak, mint korábban

A Lengyelországot a Biedronka áruházakkal meghódító portugál Jerónimo Martins üzletlánc új színt vihet Szlovákiába azzal, hogy idén megnyíló boltjai a portugál kávézás élményét is elhozzák magukkal.

Beköszön Szlovákiába a portugál nagyágyú
Beköszön Szlovákiába a portugál nagyágyú
Fotó: Pixabay

A portugál Grupo Nabeiro Delta Cafés kávévállalat összefogott a szintén portugál Jerónimo Martins áruházlánccal, hogy közösen elvigyék Szlovákia lakóinak a Delta Q kapszulás kávémárka termékeit - adta hírül a European Supermarket Magazine. A terjeszkedést a Lengyelországban elért közös sikerek alapozzák meg.

Szlovákia északi szomszédjánál a kapszulás kávék már a kávépiac 15 százalékát adják, és a Delta Q ezen belül 25 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a Jerónimo Martens tulajdonában van az ország legnagyobb áruházlánca, a Biedronka. A terjeszkedést is azon az alapon tervezik, hogy a portugál kiskereskedő 2024 végéig tíz áruházat akar nyitni Szlovákiában.

Új módi

Az erős kereslet arra ösztönözte a Grupo Nabeiro Delta Cafést, hogy új termelési láncot helyezzen üzembe hazájában, Campo Miorban, ahol növényi alapanyagból készülő kapszulákba töltik kávét. Miguel Nabeiro, a vállalat vezérigazgatója arra számít, hogy cégcsoportja 2024-ben 12 százalékkal, 560 millió euróra növeli árbevételét a 2023-as 500 millió euróról. Utóbbi nyolc százalékkal haladta meg a 2022-es szintet.

A növekedést részben az AMD Swiss élelmiszergyártó felvásárlása, részben új termékek piaci bevezetése hozza. Utóbbiak között egyebek mellett fagylaltok és rágcsálni valók vannak. A cég fő piacai továbbra is Franciaország, Spanyolország és Angola. Új terjeszkedési terület Svájc, miközben Brazília kisebb szerepet játszik a vállalat exportjában. Nabeiro megerősítette, hogy a dráguló nyersanyagok miatt kénytelenek emelni kávétermékeik árát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Folytatódhat a borzalom a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 22. 11:08
Az Mfor Üzemanyagár-figyelő a nemzetközi trendek alapján 5-8 forintos áremelkedést valószínűsít a jövő hétre.
Makro / Külgazdaság Több mint 60 éves csúcsra hágott a közadósság egy nagy európai országban
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 13:46
A pénteken ismertetett legfrissebb közfinanszírozási adatok szerint jelentős növekedéssel száz százalék közvetlen közelébe emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósságráta a májussal zárult egy évben. Legutóbb több mint hat évtizede mértek ennél magasabb közadósságot Nagy-Britanniában.
Makro / Külgazdaság Egyre elkeserítőbb számokat látunk a kútoszlopokon
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 11:04
Szombattól ismét nő az üzemanyagok ára.
Makro / Külgazdaság Az IMF megtippelte, mikor lesz 2 százalék az eurózóna inflációja
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 09:54
A Nemzetközi Valutaalap szerint a jövő év második felében térhet vissza az eurózóna inflációja az Európai Központi Bank 2 százalékos célértékéhez.
Makro / Külgazdaság Utolsó figyelmeztetés – már a fél világ vízhiánnyal küzd
Káncz Csaba | 2024. június 21. 09:31
A világnak több vízre lesz szüksége a növénytermesztéshez és az állattenyésztéshez, miközben az egyre szűkösebbé válik. A világ lakosságának fele már most is súlyos vízhiánnyal küzd az év legalább egy részében. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Magyar BYD-k árasztják el Európát?
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 08:46
Amerikába nem adhatók el, az uniós védővám viszont csak a közösségen kívül gyártott autókra vonatkozik.
Makro / Külgazdaság Ugye Ön is érzi, milyen sokkal nőtt a fizetése?
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 08:30
A KSH ismertette az áprilisi kereseti adatokat.
Makro / Külgazdaság Vegyünk dél-afrikai részvényeket? Szárnyal a rand és a tőzsde
Bózsó Péter | 2024. június 20. 18:59
Cyril Ramaphosa elnököt ismét beiktatták, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) a piacbarát Demokratikus Szövetséggel (DA) készül koalíciós kormányt alakítani.
Makro / Külgazdaság Példátlan döntést hoztak a franciák az olimpiára tekintettel
Elek Lenke | 2024. június 20. 15:07
  A párizsiak között is nagy meglepetést keltett, hogy a vizes versenyek egy részét a Szajnán rendezik meg, hiszen már száz éve nem javasolják a fürdést a folyóban, annak kevésbé kielégítő vízminősége miatt. Az olimpia azonban jelentős javulást hozott e téren, sőt, idővel nemcsak a sportolók, de a helyi lakosok és a turisták is megmártózhatnak majd Párizs legendás-romantikus folyójában.
Makro / Külgazdaság Újabb szegmensben tör babérokra a pesti tőzsde üdvöskéje
Privátbankár.hu | 2024. június 19. 15:22
A Telekom helyett a 4iG támogatja Magyarország legsikeresebb, immár 28-szoros bajnok együttesét, amely a következő idényt One Veszprém néven és egy új, világhírű edzővel folytatja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG