<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A válság nagy lehetőség elé állítja az emberiséget: 40 éve nem csökkent ennyit a káros gázok kibocsátása. A politikusok már nem csak a kötelező köröket futják a klímavédelemmel?
A válság nagy lehetőség elé állítja az emberiséget: 40 éve nem csökkent ennyit a káros gázok kibocsátása. A politikusok már nem csak a kötelező köröket futják a klímavédelemmel?

Veszélyt rejt magában, hogy holtpontra jutottak az éghajlatváltozás ügyében folytatott tárgyalások - figyelmeztet az Európai Bizottság elnöke. José Manuel Barroso hétfőn mond beszédet New Yorkban külpolitikai szakértők előtt.

Felszólalásában - amelynek szövegét előre közzétették - az EU-bizottság elnöke arra kéri a fejlődő országokat, fogadják el a fejlett ipari államok ajánlatát, és pénzügyi segítségért cserébe tegyenek ígéretet arra, hogy csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Bajnai Gordon miniszterelnök ötnapos hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba, New Yorkba utazott vasárnap. A delegáció tagja Balázs Péter külügyminiszter is. A miniszterelnök részt vesz az ENSZ klímacsúcson és az ENSZ közgyűlés 64. ülésszakának megnyitóján.
"Európa azt üzeni a harmadik világnak: ha komolyan gondolják a kibocsátáscsökkentést, akkor segítünk ebben
. A választás egyszerű, ha nincs pénz, nincs üzlet. De ha nincsenek intézkedések, biztosan nem lesz pénz" - fogalmaz Barroso. Az Európai Bizottság javaslata szerint a 27-ek 2020-tól évente 15 milliárd euró erejéig készek átvállalni a fejlődő országoktól az éghajlatváltozás elleni küzdelem költségeit, és Japán is anyagi hozzájárulást ígért.

Kedden az ENSZ Közgyűlése keretében tart megbeszélést több állam- és kormányfő, hogy előremozdítsák az éghajlatváltozás ügyében megkezdett tárgyalásokat. A 2009. decemberi koppenhágai találkozóig kell kidolgozni azt a hosszú távú stratégiát, amely az évszázad közepéig kijelöli az üvegházhatású gázok kibocsátásával összefüggő feladatokat.A válság hatalmas lehetőség a klímavédelemben

A gazdasági válság az utóbbi negyven év legnagyobb mértékű csökkenését okozta az üvegházhatású gázok kibocsátásában, mutatta ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA).

A szerves tüzelőanyagok használatából fakadó gázkibocsátás idei visszaesése még a nyolcvanas évek elején - az olajárrobbanást követő világgazdasági recesszió idején - végbement kibocsátás-csökkenést is felülmúlja.

A válság hatására kialakult új helyzet "páratlan lehetőség" a döntéshozók számára, hogy a koppenhágai klímakonferencián a fenntarthatóság útjára tereljék a világ energetikai rendszerét, véli Fatih Birol, az IEA vezető közgazdásza.

Hajszálon múlt, de újrázhat Barroso
Sokba kerül a klímaváltozás
Ban Ki Mun: kulcsfontosságú a Föld állapota
USA: 7,3 millió hektár erdőt telepítenének

MTI, Privátbankár

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyin is bevallotta, fájnak a szankciók az országának
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 13:15
Idén és jövőre is GDP-csökkenéssel számol az orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Együtt védi digitális pénzünket a jegybank és a nemzetbiztonság
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 11:29
A cél a kiberkockázatok csökkentése az online piactérben.
Makro / Külgazdaság Késik a kormányalakítás Izraelben
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 10:12
Benjámin Netanjahu kifut az időből, ezért hosszabbítást kért Jichák Hercogtól.
Makro / Külgazdaság Közösen fejleszt új generációs harci repülőgépet három ország
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 09:51
Ez Japán első ilyen jellegű programja európai országokkal. A távol-keleti állam Kína és Észak-Korea részéről érzékel fenyegetést.
Makro / Külgazdaság Az Országgyűlés újraválaszotta az MNB felügyelő bizottsági tagjait
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 08:19
Maradt az elnök, Papcsák Ferenc is.
Makro / Külgazdaság Rakétaállásokat telepítettek a zaporizzsjai atomerőmű közelébe
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 07:05
Az orosz–ukrán háború 289. napjánál tartunk.
Makro / Külgazdaság A törökök támogatnák a finn NATO-csatlakozást, ha cserébe fegyvert kaphatnának tőlük
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 06:29
Ankara szerint a finn fegyverembargó feloldása egyik feltétele annak, hogy Törökország támogassa Helsinki NATO-csatlakozási törekvéset.
Makro / Külgazdaság Biztonsági zónát hoznak létre az ukránok a zaporizzsjai atomerőmű körül
Privátbankár.hu | 2022. december 8. 19:55
A csütörtök történései röviden, egy helyen.
Makro / Külgazdaság Több száz ukrán céget tudtak eddig áttelepíteni a nyugati megyékbe
Mester Nándor | 2022. december 8. 18:56
Közben folytatódik a privatizáció és az állami támogatási program.
Makro / Külgazdaság Eldőlt: Horvátország csatlakozhat a schengeni övezethez
Privátbankár.hu | 2022. december 8. 17:26
Az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa csütörtökön jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez, nem született viszont döntés arról, hogy Bulgária és Románia mikor csatlakozhat a személyek szabad mozgását is garantáló nemzetközi zónához.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG