2p

Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint az Identitás és Demokrácia (ID) európai pártcsaládok tagjai nem váltanak frakciót, és nem egyesülnek egymással - jelentette ki Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az ECR elnöke pénteken.

Meloni elmondta, hogy az általa vezetett Olasz Testvérek (FdI) és a Vox spanyol jobboldali párt az ECR tagja, és "úgy gondolom, egyik sem tervezi a frakcióváltást". Hozzátette, hogy a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) francia pártról sem feltételezi, hogy elhagyja az Identitás és Demokráciát, amelynek jelenleg a tagja. Az ID-hez tartozik a Matteo Salvini vezette Liga párt is, amely az Olasz Testvérek szövetségese a római kormányban.

"Semmilyen egyesülés nem szerepel a láthatáron a konzervatívok és az ID között. Ez nem jelenti, hogy bizonyos témákban nem működhetünk együtt, miként már eddig is történt. Az Európai Unióban előfordul, hogy eltérő politikai családok ugyanúgy szavaznak bizonyos kérdéseket illetően" - hangoztatta Meloni. Az olasz kormányfő kijelentette, hogy Marine Le Pennel "vannak közös pontok az illegális migrációval szembeni fellépésben, a zöld átmenethez való hozzáállásban, az európai identitás védelmében".

Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő megbeszélést folytatott Brüsszelben 2024. január 31-én. Biztosan volt miről beszélni. .
Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő megbeszélést folytatott Brüsszelben 2024. január 31-én. Biztosan volt miről beszélni. .
Fotó: Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Giorgia Meloni úgy vélte, hogy a júniusban esedékes európai parlamenti választások "lehetőséget adnak a változásra, és a változást az eddigiektől eltérő európai többség idézheti elő". Kijelentette, "elég volt a többszínű többségből", ezzel az Európai Néppárt (EPP) és az Európai Szocialista Párt (PSE) szövetségére utalt.

Orbán Viktor magyar kormányfő februárban azt mondta: az EP-választás után beülnek az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójába.

A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt továbbra is a legnagyobb politikai erőnek számít, és 26 százalék feletti támogatottságot mutat - derült ki az európai parlamenti választások előtti utolsó nyilvánosságra hozott felmérésekből csütörtök este.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Egész Herszon áram nélkül maradt
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 19:16
Románia Ukrajnának adományoz egy légvédelmi rendszert, Dél-Koreát aggasztja Oroszország és Észak-Korea együttműködése. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Botrány a júliusi brit választások miatt
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 17:06
Vizsgálat indult csütörtökön Tony Lee, a kormányzó brit Konzervatív Párt kampányigazgatója és felesége, Laura Saunders konzervatív képviselőjelölt ellen azzal a gyanúval, hogy a jövő havi parlamenti választások kiírása előtt fogadtak a választás időpontjára.
Nemzetközi Románia döntő lépésre szánta el magát Ukrajnát illetően
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 16:18
A román Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) csütörtökön jóváhagyta, hogy Románia Ukrajnának adományozza egyik Patriot rakétaelhárító rendszerét - közölte a román elnöki hivatal.
Nemzetközi Az új NATO-főtitkár: Mark Rutte
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 15:46
Kalus Iohannis visszalépett, így már biztos, hogy Mark Rutte lesz az új NATO-főtitkár, miután a szövetség mind a 32 tagállama egyetért abban, hogy a leköszönő holland miniszterelnök méltó utódja lesz Jens Stoltenbergnek.
Nemzetközi Megint lepipáltak minket a románok, nem is kicsit
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 15:28
A  Román Nemzeti Bank (BNR) megduplázta nyereségét 2023-ban az intézmény csütörtökön közzétett éves jelentése szerint.
Nemzetközi David Pressman a Fidesz képviselőit is várja a Pride utáni piknikre
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 14:50
Az amerikai nagykövet 35 országgal fog össze. 
Nemzetközi Ukrajnán túl: hatalmas EU-segély Mianmarnak
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 13:57
Mivel a nem szűnő katonai konfliktus tovább növeli a humanitárius szükségleteket Mianmarban, az Európai Unió további 15 millió eurót (mintegy 6 milliárd forint) bocsát az országban élő rászorulók, valamint a szomszédos államokba menekültek, köztük a Bangladesben menedékre lelt rohingják megsegítésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Nemzetközi Kemény üzenetet küldött Dél-Korea az orosz-észak-koreai megállapodás hírére
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 13:26
Dél-Korea átgondolja korábbi álláspontját Putyin észak-koreai látogatását követően. 
Nemzetközi Kocsis Máté arról posztolt, miért maradt magára a Fidesz - érkezett egy érdekes komment
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 12:55
A magyarellenes román AUR csatlakozásával indokolja a Fidesz frakcióvezetője, miért nem lépnek be az ECR-be - maga az AUR elnöke kommentelt a poszthoz.
Nemzetközi Izrael levadászott egy Hamász-parancsnokot, aki részt vett az októberi mészárlásban
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 12:40
Izrael folytatja a hadműveletet Gázában - levadászták az egyik Hamász-vezetőt, aki részt vett a tavaly októberi mészárlásban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG