1p

A fokozódó orosz támadások miatt kimenekítettek 9907 lakost az északkelet-ukrajnai Harkiv körzetéből – jelentette be szombaton Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója.

Közel 10 ezer lakost menekítettek ki Harkiv régióból - mondta Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója. Hozzátette, hogy éjjel két újabb orosz áttörési kísérletet vertek vissza. Előzőleg azonban az orosz erők több kilométernyit haladtak előre a frontvonalnál.

Nyolcvannégy éves apját viszi karjában egy ukrán férfi a lakosság evakuálása során a kelet-ukrajnai Harkiv megye Vovcsanszk városában 2024. május 13-án. A napokban az orosz erők több falut elfoglaltak a Harkivi területen, jelenleg az orosz határtól 5 kilométerre fekvő Vovcsanszk körül folynak a harcok
Nyolcvannégy éves apját viszi karjában egy ukrán férfi a lakosság evakuálása során a kelet-ukrajnai Harkiv megye Vovcsanszk városában 2024. május 13-án. A napokban az orosz erők több falut elfoglaltak a Harkivi területen, jelenleg az orosz határtól 5 kilométerre fekvő Vovcsanszk körül folynak a harcok
Fotó: MTI/EPA

Szinyehubov úgy ítélte meg, hogy az ukrán erők egyelőre ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az AFP francia hírügynökségnek szombaton úgy nyilatkozott, hogy a térségben egy hete indított orosz támadás egy újabb átfogó hadművelet kezdete lehet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök viszont pénteken azt mondta, hogy Oroszország „mai állás szerint” nem tervezi Harkiv elfoglalását, a térségben zajló orosz hadművelet célja egy ütközőzóna létrehozása a közelben fekvő orosz régiók védelmében. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Szabadulás 12 évnyi rabságból – hogyan lett ismét szabad ember Julian Assange?
Wéber Balázs | 2024. június 25. 19:38
A Wikileaks-alapító, akinek portálja lerántotta a leplet az iraki és az afganisztáni háborúban elkövetett amerikai bűntettekről, az Európára kiterjedő amerikai kémtevékenységről és a budapesti lehallgatóközpontról, hétfőn elhagyta börtönét. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a héten teljesen visszanyerheti szabadságát egy vádalku keretében. Mi áll a váratlan fordulat hátterében? Ezt nézzük meg az e heti Nagyítóban.  
Nemzetközi Hivatalos: Ukrajna újabb óriási lépést tett az EU-tagság felé
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 18:53
Elindultak a tárgyalások.
Nemzetközi Csúnyán beszóltak Brüsszelben Orbán Viktornak
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 17:10
Nem aratott osztatlant sikert a magyar elnökségi szlogen.
Nemzetközi Tényleg ők lehetnek az Európai Unió első emberei?
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 16:04
Megállapodtak a pártcsaládok.  
Nemzetközi A nap képe: így repül Julian Assange a szabadság felé
Wéber Balázs | 2024. június 25. 15:22
A Wikileaks tényfeltáró portál alapítóját hétfő este váratlanul kiengedték a londoni börtönből. Ha minden jól megy, néhány napon belül teljesen visszanyerheti szabadságát, és visszatérhet hazájába, Ausztráliába.
Nemzetközi Egy magyar hírportálnak is beintettek az oroszok
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 14:45
A válaszlépésként bejelentett szankciók egyetlen magyar lapot érintenek.
Nemzetközi Bíróság elé rángatnák Putyin volt miniszterét
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 14:04
Az oroszok már reagáltak is.
Nemzetközi Fontos bejelentés érkezett az ukránoknak
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 13:36
Az Európai Unió tagállamába menekültek helyzetét tovább könnyíti mindez.
Nemzetközi Balhé a Biztonsági Tanácsban: kemény odamondogatások voltak az iráni atomprogram ügyében
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 11:48
Kemény szópárbaj alakult ki az Egyesült Államok és Irán között, aztán mindkét oldalon beszálltak a szövetségesek is.
Nemzetközi Így tartaná be Donald Trump Orbán Viktornak tett ígéretét?
Privátbankár.hu | 2024. június 25. 09:51
Így hozná el a békét Donald Trump, ha megválasztják elnöknek. Kijevet és Moszkvát is tárgyalóasztalhoz kényszerítené a volt elnök köreiből származó terv.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG