2p

Kemény figyelmeztetést kapott az amerikai nagykövet, fontos üzemet találhattak el az ukránok. Kedd reggeli háborús hírek.

  • Miután Oroszország azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy szerepe volt az amerikai ATACMS rakétákkal a Krím félsziget ellen végrehajtott ukrán támadásban, az orosz külügyminisztérium behívatta a moszkvai amerikai nagykövetet. Lynne Tracyvel közölték, hogy „Washington hibrid háborút visel Oroszország ellen, és valójában már a konfliktus egyik résztvevője”, majd hozzátették: „megtorló lépésekre” kell számítania az Egyesült Államoknak. A támadásban négyen haltak meg és 151-en sebesültek meg.
  • A Pentagon szóvivője leszögezte, hogy „Ukrajna saját maga dönti el mit vesz célba, és saját maga hajtja végre katonai akcióit”. A Fehér Ház egy tisztviselője arról beszélt, hogy minden civil élet elvesztése tragédia, de ebbe „feltétlenül beletartozik az a több ezer ártatlan ukrán, akiket az orosz háborús agresszió kezdete óta az orosz erők öltek meg”.
  • Hétfőn legalább öt ember meghalt és 41 megsebesült a kelet-ukrajnai Pokrovszk városában, miután fél óra eltéréssel ugyanoda csapódott be két orosz rakéta is.
  • Leváltotta egy fontos parancsnokát Volodimir Zelenszkij, miután Jurij Szodolt azzal vádolta meg az Azov brigád vezetője, hogy vezetési módszerei túl sok ukrán katonai áldozathoz vezetnek.

  • Az Európai Unió kedden hivatalosan is megnyitja Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat. A luxemburgi ceremónia inkább szimbolikus jelentőséggel bír, abban ugyanis minden szereplő egyetért, hogy a csatlakozási folyamat hosszú és nehéz lesz.
  • A várakozások szerint kedden újabb 150 millió dollár értékű, főként lőszerekből álló, Ukrajnának szánt katonai segélycsomagot jelent be az Egyesült Államok. A csomagban a jelenleg kritikus fontosságú tüzérségi lőszerek mellett HIMARS rakéták is helyet kapnak várhatóan.
  • Hosszú órákon át lángolt Oroszország egyik legfontosabb katonai elektronikai berendezéseket gyártó és fejlesztő központja a Moszkvától 40 kilométerre található Frjazinóban. A NII Platan Intézeben többek között harci repülőgépekhez, nukleáris hordozórakétákhoz és légvédelmi rendszerekhez is gyártanak alkatrészeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Újabb Leopard tankokat küld Ukrajnának egy uniós ország
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 20:16
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Újabb szankciókkal sújtotta az EU Izrael erőszakos telepeseit
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 19:46
Az Európai Unió globális emberi jogi szankciórendszere keretében korlátozó intézkedéseket vezetett be öt izraeli telepessel és három izraeli csoporttal szemben, akik és amelyek felelősek Ciszjordániában élő palesztinokkal szemben elkövetett súlyos és rendszeres emberi jogi visszaélésekért - tudatta az Európai Unió Tanácsa hétfőn.
Nemzetközi Megszólalt Donald Trump – ilyen volt a merénylet pillanata
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 18:46
A volt amerikai elnök az ellene elkövetett szombati merényletkísérlet után azt is mondta: most van esélye arra, hogy “egyesítse az országot.”
Nemzetközi Áll a bál Varsóban: őrizetbe vették a volt igazságügyi miniszterhelyettest
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 17:31
Őrizetbe vették Marcin Romanowski volt lengyel igazságügyi miniszterhelyettest, a fő ellenzéki frakció, a Jog és Igazságosság (PiS) alsóházi képviselőjét, és házkutatást végeznek nála - közölte hétfőn a lengyel államügyészség.
Nemzetközi Közös hadgyakorlatot indított Oroszország és Kína
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 16:35
Orosz-kínai haditengerészeti gyakorlat kezdetét jelentette be hétfőn az orosz Csendes-óceáni Flotta sajtószolgálata.
Nemzetközi Több ezer radikálist kapcsoltak le a párizsi olimpia előtt
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 13:44
A jövő héten kezdődő ötkarikás játékok előtt már mintegy három és fél ezer potenciálisan veszélyt jelentő személyt zártak ki az olimpiáról - jelentette ki a francia belügyminiszter.
Nemzetközi Kreml: Az orosz rakéták célpontjaivá válhatnak az európai fővárosok
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 17:59
Donyeckben ismét emberéleteket követelt az orosz-ukrajnai háború. A nap összefoglalója. 
Nemzetközi Ivanka Trump: "Édesanyám vigyázott tegnap fentről édesapámra"
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 16:47
Donald Trump lánya, Ivanka is posztolt a tegnap történekről. Szerinte édesanyja tegnap őrangyalt játszott. 
Nemzetközi Lilában tündököl Katalin hercegné a wimbledoni teniszdöntőn
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 16:11
Már tegnap bejelentette a királyi palota, hogy ma részt vesz a wimbledoni tenisztorna döntőjén, ahol a hagyományokhoz hűen ő adja át majd a fődíjat a nyertesnek. Lila ruhájában elegáns, ahogy mindig. 
Nemzetközi Amerika legnépszerűbb fegyverével követték el a merényletet
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 15:17
Sokan a fegyverviselési jog szimbólumaként emlegetik azt a fegyvert, amivel a a 20 éves Thomas Matthew Crooks merényletet követett el Donald Trump ellen tegnap. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG