2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kemény figyelmeztetést kapott az amerikai nagykövet, fontos üzemet találhattak el az ukránok. Kedd reggeli háborús hírek.

  • Miután Oroszország azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy szerepe volt az amerikai ATACMS rakétákkal a Krím félsziget ellen végrehajtott ukrán támadásban, az orosz külügyminisztérium behívatta a moszkvai amerikai nagykövetet. Lynne Tracyvel közölték, hogy „Washington hibrid háborút visel Oroszország ellen, és valójában már a konfliktus egyik résztvevője”, majd hozzátették: „megtorló lépésekre” kell számítania az Egyesült Államoknak. A támadásban négyen haltak meg és 151-en sebesültek meg.
  • A Pentagon szóvivője leszögezte, hogy „Ukrajna saját maga dönti el mit vesz célba, és saját maga hajtja végre katonai akcióit”. A Fehér Ház egy tisztviselője arról beszélt, hogy minden civil élet elvesztése tragédia, de ebbe „feltétlenül beletartozik az a több ezer ártatlan ukrán, akiket az orosz háborús agresszió kezdete óta az orosz erők öltek meg”.
  • Hétfőn legalább öt ember meghalt és 41 megsebesült a kelet-ukrajnai Pokrovszk városában, miután fél óra eltéréssel ugyanoda csapódott be két orosz rakéta is.
  • Leváltotta egy fontos parancsnokát Volodimir Zelenszkij, miután Jurij Szodolt azzal vádolta meg az Azov brigád vezetője, hogy vezetési módszerei túl sok ukrán katonai áldozathoz vezetnek.

  • Az Európai Unió kedden hivatalosan is megnyitja Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat. A luxemburgi ceremónia inkább szimbolikus jelentőséggel bír, abban ugyanis minden szereplő egyetért, hogy a csatlakozási folyamat hosszú és nehéz lesz.
  • A várakozások szerint kedden újabb 150 millió dollár értékű, főként lőszerekből álló, Ukrajnának szánt katonai segélycsomagot jelent be az Egyesült Államok. A csomagban a jelenleg kritikus fontosságú tüzérségi lőszerek mellett HIMARS rakéták is helyet kapnak várhatóan.
  • Hosszú órákon át lángolt Oroszország egyik legfontosabb katonai elektronikai berendezéseket gyártó és fejlesztő központja a Moszkvától 40 kilométerre található Frjazinóban. A NII Platan Intézeben többek között harci repülőgépekhez, nukleáris hordozórakétákhoz és légvédelmi rendszerekhez is gyártanak alkatrészeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Visszatér a Pan Am - de nem egészen úgy
Szakonyi Péter | 2024. július 20. 14:52
Egy év múlva ismét a levegőbe emelkedik a Pan Am légitársaság gépe. A több mint három évtizeddel ezelőtt  csődbement társaság egy igazán különleges, luxusutazással tér vissza a piacra - kérdés, hogy meddig.
Nemzetközi Vétózott a magyar kormány, itt van az ok
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 14:22
Izrael ügyében vette elő a fegyvert a magyar kabinet.
Nemzetközi Erdogan örülhet: olyan hírt kapott, amire régóta várt
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 13:45
Felminősítette Törökországot a Moody's Ratings.
Nemzetközi Meghátrált az Adidas: óriási balhé lett egy sportcipőből
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 11:12
Az izraeli-palesztin konfliktus fényében inkább átgondolják a kampányt.
Nemzetközi Fogy a levegő Joe Biden körül: egyre többen követelik a fejét
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 09:03
Egyre többen léptetnék vissza.
Nemzetközi Zelenszkij meglepő telefonhívást indított, nem akárkivel beszélt
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 08:16
Az ukrajnai háború lezárásának lehetőségeiről is beszélt telefonon Donald Trump republikánus elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken.
Nemzetközi Oroszországban elítéltek egy vezető amerikai újságírót
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 19:55
Kémkedés vádjával.
Nemzetközi Sikerekről számolt be az ukrán nemzeti gárda
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 19:43
Zelenszkij diplomáciai nyomást vár a Nyugattól Putyinra.
Nemzetközi Nem sokat nyerne Orbán Viktor Donald Trump győzelmével? A hét videója
Juhász Gábor – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2024. július 19. 18:31
A republikánus elnökjelölt elleni sikertelen merénylet még jobban összeforrasztotta táborát, Elon Musk Tesla-vezér is beállt mögé, miközben Joe Biden egyre elveszettebbnek tűnik – Donald Trump lassan behűtheti a pezsgőt. De mi állt valójában a merényletkísérlet hátterében? Lecserélhetik-e még a demokraták Bident? Mivel járna politikailag-gazdaságilag Trump győzelme? És mit nyerne vele valójában a magyar kormány, a vállveregetésen és a szép szavakon túl? Munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs ezúttal az amerikai nagykövetség előtt néztek bele a kristálygömbbe.
Nemzetközi A Nemzetközi Bíróság szerint Izrael telepes politikája sérti a nemzetközi jogot
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 17:40
A Nemzetközi Bíróság (ICJ) pénteken kihirdetett véleménye szerint Izrael telepes politikája és a természeti erőforrások felhasználása a megszállt palesztin területeken sérti a nemzetközi jogot, Izraelnek jóvátételt kell fizetnie a palesztinoknak a megszállás által okozott károkért.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG