2p

Kemény figyelmeztetést kapott az amerikai nagykövet, fontos üzemet találhattak el az ukránok. Kedd reggeli háborús hírek.

  • Miután Oroszország azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy szerepe volt az amerikai ATACMS rakétákkal a Krím félsziget ellen végrehajtott ukrán támadásban, az orosz külügyminisztérium behívatta a moszkvai amerikai nagykövetet. Lynne Tracyvel közölték, hogy „Washington hibrid háborút visel Oroszország ellen, és valójában már a konfliktus egyik résztvevője”, majd hozzátették: „megtorló lépésekre” kell számítania az Egyesült Államoknak. A támadásban négyen haltak meg és 151-en sebesültek meg.
  • A Pentagon szóvivője leszögezte, hogy „Ukrajna saját maga dönti el mit vesz célba, és saját maga hajtja végre katonai akcióit”. A Fehér Ház egy tisztviselője arról beszélt, hogy minden civil élet elvesztése tragédia, de ebbe „feltétlenül beletartozik az a több ezer ártatlan ukrán, akiket az orosz háborús agresszió kezdete óta az orosz erők öltek meg”.
  • Hétfőn legalább öt ember meghalt és 41 megsebesült a kelet-ukrajnai Pokrovszk városában, miután fél óra eltéréssel ugyanoda csapódott be két orosz rakéta is.
  • Leváltotta egy fontos parancsnokát Volodimir Zelenszkij, miután Jurij Szodolt azzal vádolta meg az Azov brigád vezetője, hogy vezetési módszerei túl sok ukrán katonai áldozathoz vezetnek.

  • Az Európai Unió kedden hivatalosan is megnyitja Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat. A luxemburgi ceremónia inkább szimbolikus jelentőséggel bír, abban ugyanis minden szereplő egyetért, hogy a csatlakozási folyamat hosszú és nehéz lesz.
  • A várakozások szerint kedden újabb 150 millió dollár értékű, főként lőszerekből álló, Ukrajnának szánt katonai segélycsomagot jelent be az Egyesült Államok. A csomagban a jelenleg kritikus fontosságú tüzérségi lőszerek mellett HIMARS rakéták is helyet kapnak várhatóan.
  • Hosszú órákon át lángolt Oroszország egyik legfontosabb katonai elektronikai berendezéseket gyártó és fejlesztő központja a Moszkvától 40 kilométerre található Frjazinóban. A NII Platan Intézeben többek között harci repülőgépekhez, nukleáris hordozórakétákhoz és légvédelmi rendszerekhez is gyártanak alkatrészeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Legalább 71 embert megölt Gázában egy izraeli légicsapás
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 18:22
A Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium szerint legalább 71-en meghaltak, közel 300-an pedig megsérültek egy hán júniszi menekülttábort ért izraeli légicsapásban szombaton.
Nemzetközi Tömegével szöktek át az ukrán férfiak Moldovába is
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 18:05
Ennyit ért nekik a hazájuk. Háborús hírek.
Nemzetközi Eb-döntő: az biztos, hogy hatalmasat kaszálnak az angliai pubok
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 16:05
Hétfő hajnalig nyitva tarthatnak az angliai pubok a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti döntője után.
Nemzetközi Trump végre megint posztolhat a Facebookra és az Instagramra
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 14:27
Nincs már korlátozás a kampányban.
Nemzetközi Csehországban is egyre több a filippínó
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 13:22
Több mint egymillió külföldi állampolgár él a 10,8 milliós Csehországban - derült ki a cseh belügyminisztérium éves jelentéséből, amely a tavalyi migrációról és a külföldiek integrációjáról készült, és amelyet szombaton ismertetett a CTK hírügynökség.
Nemzetközi Joe Biden nem megy sehova
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 12:31
Detroitban az amerikai elnök arról beszélt, hogy nem száll ki a versenyből és győzni fog.
Nemzetközi Miről tárgyalt egymással az orosz és az amerikai védelmi miniszter?
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 10:36
Június 20-án is beszéltek egymással.
Nemzetközi A lengyelek szívesen lelőnék az orosz rakétákat
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 08:44
Az ukránok egyáltalán nem bánnák.
Nemzetközi Moszkva álhírnek nevezte a Rheinmetall vezérigazgatója elleni merénylettervet
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 19:34
Ezek történtek az orosz–ukrán háborúban péntek estig.
Nemzetközi Kormánypárti javaslatra mondott nemet a lengyel parlament
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 16:22
215 igen és 218 nem szavazat mellett a lengyel parlament alsóháza elutasította a kormánypárti koalícióhoz tartozó Baloldal abortusztörvény-javaslatát. A szintén a kormánykoalícióhoz tartozó Lengyel Parasztpárt képviselőinek zöme is nemmel voksolt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG