3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy cseh orvos szerint a szlovák miniszterelnök állapota jóval súlyosabb, mint az sokan gondolnák.

"Amint végetért Robert Fico szlovák kormányfő ötórás műtétje, a lőtt seb után megmaradt nekrotikus szövetet is el kellett távolítani" - mondta Miriam Lapuníková, a besztercebányai Roosevelt Kórház igazgatója pénteken, de a rendelkezésre álló információk szerint állapota továbbra is súlyos.

Ezeknek az úgynevezett nekrózisoknak a kialakulása azt jelenti, hogy ezek a szövetek valóban kiterjedt pusztuláson mentek keresztül" - mondta Pavel Poštulka orvos a Blesk-nek, szúrta ki a Blikk. 

Poštulka harminc éve dolgozik az orvostudományban, és nagyon súlyosnak minősítette Fico állapotát. "Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálódására" - mondta.

Súlyosabb az állapota, mint az elsőre tűnt
Súlyosabb az állapota, mint az elsőre tűnt
Fotó: MTI / AP / TASR Slovakia / Jan Kroslák

Az orvos szerint a nekrózis kialakulása két negatív hatáshoz vezet.  

A nekrózis továbbra is csökkenti az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és maga is veszélyes méreganyagokat termel. "Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják a súlyos állapotot. Ezenkívül ez egy olyan terhelés, amelyet főként a máj és a vese fog hordozni". 

„Másodszor pedig a szív is gond, mert köztudott, hogy a miniszterelnök egy kettős bypass utáni súlyos szívbeteg. Állandóan vérhígítót szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül nem megfelelő" – tette hozzá a gerinc- és ízületi fájdalmas állapotok kezelésére szakosodott orvos.

"Az a pillanat, amikor egy nagyobb beavatkozást, egy ötórás beavatkozást követő napon nekrektómiát kell végezni, és egyetlen eljárással el kell távolítani, az nem sok jót ígér" - tette hozzá.

"A nekrózisok kialakulása azt jelenti, hogy ezek a szövetek egy igazán kiterjedt pusztuláson mentek keresztül, amellyel nem tudnak megbirkózni" - hangsúlyozta. 

Ráadásul nem ez az egyetlen probléma, a Pravda szlovák napilap korábban arról számolt be, hogy a miniszterelnök továbbra is csípőműtétre vár. 

A besztercebányai kórház orvosai, ahol Fico a merénylet után kórházba került, azt mondták, hogy a miniszterelnök állapota stabil, de még mindig nagyon súlyos. A kórház közleménye szerint az orvosi csapat naponta találkozik. Az orvosok a hétfői konzílium után szeretnének dönteni az esetleges másik intézménybe való áthelyezésről. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Oroszország újabb előrenyomulást jelentett be, de ennek súlyos ára lehet
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 17:04
Magyarország is aláírta a svájci békecsúcs zárónyilatkozatát, Oroszország közben újabb település elfoglalását jelentette be, egy orosz katona pedig mészárszékről beszél. Összefoglaló.
Nemzetközi Vége a svájci békecsúcsnak - kiderült, hogy Magyarország aláírta-e a zárónyilatkozatot
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:32
A svájci békecsúcson résztvevő országok közül majdnem mindenki aláírta a záróközleményt, köztük Magyarország is.
Nemzetközi Putyin azt állítja, leülne a békéről tárgyalni - de a feltételek alapján az is lehet, hogy viccelt
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:01
Putyin akár le is ülne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de olyan feltételekkel, amiket mindenki ésszerűtlennek, abszurdnak, komolytalannak tart a másik oldalon.
Nemzetközi Ki viszi el Putyinnak a Nyugat üzenetét? Hát majd Szijjártó Péter!
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 12:42
Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.
Nemzetközi Politikai földindulás: százezrek vonultak utcára a szélsőjobb ellen
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 11:51
Negyedmilliós vagy bő félmilliós tüntetés lehetett Franciaországban a szélsőjobb ellen - beindult a választások előtti mozgósítás.
Nemzetközi Kiszivárgott egy dokumentum a békekonferenciáról - ez hozná el a háború végét?
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 10:58
Vasárnap is folytatódik a svájci békekonferencia - a kiszivárgott nyilatkozattervezet alapján béke biztosan nem lesz az eredmény. Az USA újabb másfél milliárd dollárt küld - összefoglaló.
Nemzetközi Putyin bedühödött az ukrajnai békecsúcsra
Káncz Csaba | 2024. június 16. 09:32
Ukrajna NATO-csatlakozása kedvezőtlenül hatna Biden újraválasztására, akinek már most is Izrael elhúzódó gázai háborújával és alacsony otthoni megítélésével kell foglalkoznia. A csúcstalálkozó azonban lehetőséget ad arra, hogy Ukrajna helyzete ismét a figyelem középpontjába kerüljön, miután hónapok óta Gáza áll a középpontban. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Ukrajnai békecsúcs: ezt a három témát tárgyalják szombaton
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 18:04
Kína hiányzik a Svájcban szombaton kezdődött ukrajnai békecsúcsról, Putyin szerint a nyugat nem konstruktív a békejavaslataival. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Kukucskálás a filmipar kulisszatitkaiba
Elek Lenke | 2024. június 15. 17:41
A világ egyik legnagyobb üzlete a filmgyártás, amely mára szorosan összefonódott a popzenével, a divattal, a reklámmal. A reflektorok fényes útvesztőiben még a művelt, jó családból való ifjak is elvesztik olykor tájékozódó képességüket. Régen sem volt ez másképp, mára pedig még bonyolultabb lett a helyzet.
Nemzetközi Letette az esküt Szlovákia új elnöke
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 15:53
Peter Pellegrini, Robert Fico Ukrajna-szkeptikus miniszterelnök szövetségese szombaton letette az új szlovák elnöki hivatali esküt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG