4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szent Korona Bank néven értéktelen igazolásokat adnak ki a bedőlt hitellel, tartozással rendelkezőknek. Már büntetőeljárás is folyik az ügyben.

A „Szent Korona Bank” megtévesztő névhasználata ellenére nem bank, pénzügyi szolgáltatások nyújtására nem jogosult, az általa kiállított igazolás fizetési kötelezettségek kiegyenlítésére nem használható. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vissza kívánja szorítani a jelenséget, az ügyben büntetőeljárás van folyamatban.

Számos, egymástól független jelzés érkezett az MNB-hez, amelyek szerint egyes adósok Magyarország törvényes fizetőeszköze helyett egy, úgynevezett „Szent Korona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank Innovációs és Tőketársaság” („Szent Korona Bank”) által kiállított teljesítési igazolással kívánják teljesíteni fennálló fizetési kötelezettségeiket.

A Szent Korona Bank adósságrendező programja

"Ha adósságát már nem tudja fizetni, akkor kínálunk egy lehetőséget, amely nem szokványos eljárás a jelen pénzügyi rendszerben, de jogilag tiszta megoldás. A Szent Korona Bank, követelő (hitelező) cégeket, végrehajtókat, devizaszámlát nyitunk a tartozások rendezésére, az Apostoli Magyar Királyság által kezelt Szent Korona Bankban. "

Nincs ilyen

Az MNB a hozzá beérkezett beadványok vizsgálata, s a nyilvánosan elérhető információk alapján megállapította: „Szent Korona Bank” mint szóösszetétel sem a hiteles cégnyilvántartásban, sem az internetes honlap regiszterben nem szerepel. A nyilvános információk szerint tehát ilyen néven a hatályos jogszabályoknak megfelelően létrehozott jogi személy nem lelhető fel. A „Szent Korona Bank” nem szerepel, nem is szerepelhet pénzügyi szolgáltatások és kiegészítő pénzügyi szolgáltatások végzőjeként az MNB nyilvántartásaiban sem, s nincs erre szóló tevékenységi engedélye sem.

Ez csak egy információhalmaz, nincs mit kezdeni vele

A hitelintézeti törvény nem határoz meg egy nem létező gazdasági társaság szóhasználatára, a gyakorlatban meg nem valósuló tevékenységére vonatkozó rendelkezéseket. Az MNB státustörvénye sem ad módot egy abszurd, a valóság minden elemét nélkülöző, a gazdaságban életképtelen és társasági formával nem is rendelkező „információhalmaz” elleni szakhatósági fellépésre. Az ennek nevében fellépő személy(ek) tevékenységének megítélésére így az MNB-nek nincs hatásköre. A tevékenység nem pénzügyi szolgáltatásként, hanem egy, a jegybanki feladatkörön kívül eső körben értékelhető.

Már büntetőeljárás is folyik

A „Szent Korona Bank” megtévesztő névhasználat, illetve az e mögött megjelenő személyek esetleges – a pénz és tőkepiaci szektor és kiemelten az e szektorral kapcsolatba kerülő ügyfelek számára – káros tevékenysége, az ügyfelek e tevékenységből fakadó esetleges veszteségeinek megakadályozása azonban megköveteli, hogy az MNB egyértelműen elhatárolódjék e jelenségtől. Hivatalos forrásból az is a jegybank tudomására jutott, hogy a tevékenységgel kapcsolatban büntetőeljárás van folyamatban.

Ha jól értjük, a "bank" mögött az Apostoli Magyar Királyság kezdeményezés áll. Ők így határozzák meg magukat: "Törekvéseink a Szent Korona jogainak helyreállításával, az Apostoli Magyar Királyság működésének beindítása. Mint szuverén lényeknek, jogunk van a zsarnokságtól mentes, szabad ősi államunk működtetéséhez, melyhez önként csatlakozhat minden ember, aki elfogadja a Szent Korona fennhatóságát."

Frissítés: Az "Apostoli Királyság" honlapja szerint Szent Korona (Stk) néven virtuális pénzt is hozott létre, melynek váltópénze a Szent Korona fillér. Egy korona szerintük 200 forintot ér, és a szegény, szenvedő magyar állampolgároknak mindjárt jóvá is írnak belőle fejenként ezret, ingyen. A látszat ellenére a régóta örök élettel és ingyen sörrel kampányoló Kétfarkú Kutya Párthoz a szervezetnek valószínűleg semmi köze nincsen...

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
Pénzügyi szektor Folytatódik a harc a bankok és a csalók között: figyelmeztetést küldött mindenkinek az MNB
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:24
Jelentősen csökkent az átutalásos kibercsalások száma és a károk összege a múlt év utolsó negyedévében, de a kártyás visszaéléseké tovább nőtt.
Pénzügyi szektor Élesedik a verseny a banki megtakarítások között - segítünk a legjobbat választani
Privátbankár.hu | 2024. április 7. 16:35
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egészében maximum 5 százalékos inflációt vár. Ennek fényében érdemes áttekinteni a banki betéti ajánlatokat.
Pénzügyi szektor Csak találgathatnak a szakértők is, hogy mitől erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 07:57
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG