<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A City amerikai bankjai elkezdték annak feltérképezését, hogy miként lehet európai székhelyüket Londonból Íroroszágba tenni, ha kenyértörésre kerülne sor London és az EU között - tudósít a Financial Times.

Írországba tehetik át európai székhelyüket Londonból a Wall Street bankjai, ha Nagy-Britannia a 2017-es népszavazás után kilépne az Európai Unióból - írja a Financial Times. A lapnak a Citigroupnál, a Morgan Stanleynél és a Bank of Americánál dolgozó névtelen források elmondták, már vannak kezdetleges tervek erre a forgatókönyvre, még ha a cégek vezetői ezt nyíltan nem is vallják be.

London több szempontból is megfelelő központ az amerikai bankok európai műveleteihez: angol anyanyelvű és szakképzett munkaereje és az amerikaihoz hasonló jogrendszere miatt, továbbá azért, mert innen az egész EU területén nyújthatnak szolgáltatásokat. Ennek ugyanakkor feltétele, hogy az ország az Egyesült Királyság ne csak partnere, hanem tagja legyen az uniónak.

Dublinban Londonhoz hasonlóan minden adott, ráadásul euró fizetnek, sőt a vállalatbarát adórendszer, ami az it-cégeket is csábította, a nagybankoknak is szimpatikus.

A politikusok még nem biztos, hogy érzik a gondokat. David Cameron brit kormányfő korábban azt ígérte, a népszavazás előtt újratárgyalja az ország viszonyát az EU-val, Boris Johnson londoni polgármester (a konzervatívok vezetőaspiránsa) pedig annak a véleményének adott hangot, mely szerint a brit GDP egyötödét kitermelő City az unión kívül is növekedni tud majd, márpedig, ha nem sikerül megreformálni az uniót, jobb, ha az Egyesült Királyság kilép.

A City jövőjéért aggódók arra figyelmeztetnek, hogy a bankunió bevezetésével sok euróalapú szolgáltatást, például a klíringügyleteket Londonból az eurózónába kell majd áthelyezni, így félő, hogy a City amúgy is lassan elszigetelődik Európától.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
Pénzügyi szektor Orbán Viktor veje cégének már bankja is lesz
Privátbankár.hu | 2021. december 30. 11:55
A BDPST Group megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát.
Pénzügyi szektor A kamatstop jól belerondíthatott a bankok 2021-es évébe
Csabai Károly | 2021. december 27. 06:07
Legalábbis erre lehet következtetni a lapunk körkérdésére még az Orbán-kormány újabb piactorzító, egyértelműen választási kampányfogásnak tekinthető intézkedése előtt adott évértékelő válaszaikból. Azok szerint ugyanis a nehézségek, mint a hitelmoratórium, az MNB-kamatemelések és a járványhullámok ellenére az OTP, a K&H, az Erste, valamint a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank egyesülését előkészítő Magyar Bankholding összességében sikeresként értékelte az idei évét.
Pénzügyi szektor Révbe ért Csányi Sándor egykori jobbkeze
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 10:32
Az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi posztjáról 2020 júliusában távozott Barna Zsolt 2022. január 1-jétől a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését előkészítő Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló