TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az USA tőzsdéi újabb csúcsokra törnek, de a kötvénypiacról rossz hírek érkeztek, lehet, hogy onnét jön majd a negatív impulzus. A BUX ma emelkedett egy kicsit, főleg az OTP húzta. Az olaj a 70 dollárt ostromolja, a dollár nagyot gyengült. Korea a kriptodevizák kereskedésének betiltására készül.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Miután szerdán az idén először sikerült némi visszaesést produkálniuk az amerikai tőzsdéknek, csütörtökön ismét nekiveselkedtek a csúcsoknak. Az S&P 500 és a Nasdaq indexe 0,4, a Dow Jones 0,5 százalékos pluszban van, nagy eséllyel ma újabb történelmi rekordok fognak születni.

Évi 2,2 százalékkal hat éve nem látott növekedést produkált a német gazdaság, az államháztartási többlet is szépen hízott. Az európai indexek azonban a negatív tartományban maradtak, az EuroStoxx 50 index harmad százalékkal esett. A német tőzsde megint alulteljesítő volt, itt 0,6 százalék lett a mínusz.

Viszont most jól teljesítettek a kelet-európai tőzsdék, főleg a bukaresti, amely 1,7 százalékkal ment fel. A hazai BUX index a nap nagy részében mínuszban volt, de a végén 0,3 százalékos pluszba ugrott. Főleg az OTP 1,4 százalékos emelkedése húzta fel, 10 940 forintra ugrott. A Richter és a Mol kissé esett, a Telekom emelkedett. A forint erősödött, mintegy 40 fillérrel lejjebb, 309-en van az euró ára.

A guru figyelmeztet

Az USA-ban nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, sokan ettől új inspirációkat várnak, ha jók lesznek az eredmények, új rekordsorozat indulhat. De a vészmadarak száma is gyorsan nő. Craig Johnson, egy nagyon híres technikai elemző, aki 2012-ben több éves, hosszan tartó részvénypiaci emelkedést jósolt, most arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy veszélyzónába értek a piacok, és fordulat jöhet – írta a Marketwatch.

Szintet léptek a hozamok

Bill Gross kötvénypiaci guru pedig megállapította, hogy bekövetkezett a várva várt fordulat a kötvénypiacon. Érdemes arra felkészülni, hogy a kötvényekről – amelyek az átlagember, vagy kisbefektető számára rendszerint nem túl izgalmasak – sok szó fog esni az idén. A jegybankok pénzhígításának kifutásával ugyanis nagy fordulat következhet a kötvénypiacon, ami a többi piacra is kihathat.

A napokban a japán jegybank ebbe az irányba mozdult el, de az a hír is emelte a hozamokat, hogy a kínaiak kevesebb amerikai állampapírt vennének. A német 10 éves állampapírok hozama 0,52, az amerikaiaké 2,56 százalék volt. A német hozam július vége, az amerikai pedig március óta nem volt ilyen magasan.

Nagyot drágult a gáz

A kötvénypiaci ciklusok sokkal hosszabbak, mint a részvénypiaciak, több évtizedesek is lehetnek. A magas kötvényhozamok pedig rendszerint nem tesznek jót a részvénypiacoknak sem. Lehet, hogy a kötvénypiacról indul majd a következő részvénypiaci összeomlás is?

Az olajár is rekordot rekord után dönt, már a 2014 végi szinteket is elérte. Ma a Brent a hetven dollárt is súrolta, a WTI pedig a 65 dollárt ostromolja. Az amerikai gáz majdnem öt százalékkal drágul. Az erősen gyengülő dollár ellenére ezúttal alig változtak a nemesfémek árai.

Ripple fel

A bitcoin és több más kriptodeviza lefelé tart, miután felmerült, hogy Koreában betiltják őket, pontosabban a tőzsdei kereskedésüket. Az országban nagyon népszerű ez a befektetési forma. A pénzátutalással foglalkozó Moneygram viszont tesztelni készül a ripple kiprovalutát, így az jelentős pluszban volt ma.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
Friss
hírlevél