5p

Az európai tőzsdék felfelé tartanak, a BUX pedig stagnál, ami nem csoda, hiszen a két legnagyobb tőzsdei cégünk hamarosan közzéteszi eredményét. A forint is tartja magát, pedig az energia drágul. A bitcoin egyre újabb és újabb határokat szel át, pedig volt egy egy órás leállás is a rendszerben.

Az európai tőzsdék csütörtökön kisebb-nagyobb pluszban vannak, nagyjából fél százalék az átlagos indexjavulás, míg az USA határidős mutatói plusz nullában, épphogy csak emelkedni tudnak. A Federal Reserve elnöke, Jerome Powell ezen a napon is tart egy beszédet, egy másik Fed-vezető pedig viszonylag enyhe hangnemet ütött meg szerdán a kamatokkal kapcsolatban.

Kínában októberben defláció (árszínvonal-csökkenés) volt, ami nem jó jel a gazdaságra nézve, amelyet a kormányzat pedig élénkíteni próbál. Európában erős a gyorsjelentési kínálat, csütörtökön többek között az AstraZeneca, a Deutsche Telekom és a Merck szerepel az étlapon.

A BUX a délelőtt nagy részét szerény mínuszban töltötte, de mostanra nullába ment fel. Az OTP stagnált, a Mol is csak 0,1 százalékkal drágult, a Richter pedig esett is fél százalékkal. Gyorsjelentése után a Magyar Telekom 0,7 százalékkal ment fel. A forint is stabil, pont 379 az euró, miközben az olaj nagyjából egy, a földgáz három százalékkal emelkedik.

Árfolyamok és grafikonok

Csúcsközelben a BUX index

A héten már közzétette gyorsjelentését a Richter és a Telekom, péntek reggel az OTP és a Mol következik. A BUX, ahogy az ábrán látható, nincs messze szeptember 11-én beállított történelmi rekordjától. Pénteken magyarországi inflációs adat is érkezik, ami a forintra, de a többi magyar eszköz árára is hatással lehet. 

A BUX index utóbbi pár éve. Forrás: Tradingview.com. További árfolyamok, grafikonok: Privátbankár Árfolyamkereső.
A BUX index utóbbi pár éve. Forrás: Tradingview.com. További árfolyamok, grafikonok: Privátbankár Árfolyamkereső.

A várakozásokat is felülmúlta a Telekom?

A nem túl alacsonyan lévő várakozásokat is felül tudta múlni a Telekom a szerda kora este közzétett gyorsjelentésével, így csütörtökön pozitív reakciók érkezhetnek a befektetők részéről – írta reggel a KBC Equitas.

Éves szinten sokat javultak a cég eredményei, ezzel együtt a marzsok is tovább tudtak emelkedni.

Ebben a mobilinternet, illetve a széles sávú internet iránti erős kereslet is szerepet kapott, de az inflációkövető díjkorrekció hatásai is közrejátszottak, ahogy az elemzők várták. (A részvény az utóbbi egy évben egyébként már több mint kétszeresére növelte az értékét.)

Árat emelni nem kell félnetek, jó lesz

Az Erste Befektetési Zrt. értékelése szerint viszont a Telekom harmadik negyedéves számai “nagyjából összhangban voltak a konszenzussal és az Erste várakozásaival is”.  “Bejött a díjemelés a Magyar Telekomnak” – tették hozzá. További elemzői várakozások, vélemények a hazai gyorsjelentés-szezonról:

Erős negyedévet várnak az OTP-től

Az előző időszakhoz képest a bankcsoport profitja ugyan alacsonyabb lehet, de így is kiemelkedő negyedévre lehet készülni – véli a KBC Equitas. Bár a hitelállomány bővülése alacsony lehetett és ebben is inkább az akvizíciók játszanak szerepet, a magas kamatkörnyezet hatásai a külföldi leánybankoknál pozitívan befolyásolhatták a bevételeket. A továbbra is stabil régiós hitelportfólió-minőségnek köszönhetően is magas profitot érhetett el a bankcsoport.

Az egyszeri tételek hatása mérsékeltebb lehetett, így a várható közel 300 milliárd forintos nyereség erős eredménynek ígérkezik.

Áremelkedés és leállás a Bitcoinnál

A bitcoin tovább menetel, az árfolyam átszelte a 36 ezer dolláros határt is, sőt már a következő ilyen szinthez közelít (36 800 körül van). Az ether az 1900 dolláros akadályt vette, ráadásul nagyon megnőtt a forgalma az utóbbi időben, így megugrottak a forgalmi díjai is. Emiatt “deflációssá vált”, erősebben csökken a forgalomban levő mennyiség, a díjak egy részét ugyanis egy ideje már “elégetik”, kivonják a forgalomból.

 

Kripto árfolyamok és grafikonok

 

A Bitcoin-hálózatban ugyanakkor november 7-én volt egy jó órás leállás, amikor nem keletkeztek új blokkok a blokkláncon. Ez állítólag egy visszatérő technikai probléma és a túlterheltség eredménye, utoljára májusban, azelőtt 2021-ben kétszer is előfordult hasonló.

Amikor jobb kimaradni a bizniszből

A héten csődöt jelentő WeWork irodabérlő vállalkozás sosem jött rá, hogyan lehet pénzt keresni. Adam Neumann társalapító viszont igen – írta a Bloomberg. Neumann most hálás lehet, hogy 2019-ben kiszorult a cég vezetéséből a katasztrofális első tőzsdei bevezetési kísérletet követően.

Bár a kilépés megviselte a reputációját, a Bloomberg Billionaires Index szerint még mindig 1,7 milliárd dollárt ér a vagyona.

Jót jelentett a Disney

A Walt Disney Co. a negyedik negyedévben a vártnál jobb eredményt ért el, és közölte, hogy további kétmilliárd dolláros költségmegtakarításra törekszik.

A világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának nyeresége részvényenként 82 centre emelkedett, ami felülmúlta a Bloomberg által összeállított elemzői becslések 69 centes átlagát. A bevétel 5,4 százalékkal 21,2 milliárd dollárra nőtt, szemben a 21,4 milliárd dolláros átlagos becsléssel.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vétel eladás forgalom deviza dátum idő
OTP 14545 14400 14545 +0,21% 0 0 4 792 655 095 HUF 2023-12-01 17:13:36
MOL 2780 2774 2798 0,00% 0 0 400 980 886 HUF 2023-12-01 17:05:09
MTELEKOM 604 591 606 +2,37% 0 0 289 135 852 HUF 2023-12-01 17:05:11
RICHTER 8820 8725 8850 +0,23% 0 0 729 103 780 HUF 2023-12-01 17:05:21
OPUS 383 370 388 -0,65% 0 0 159 604 605 HUF 2023-12-01 17:05:13
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Részvény / Deviza / Áru Onnan kapott versenytársat Magyarország, ahonnan nem is számítottunk rá
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 08:36
Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába Görögországot a Fitch Ratings.  
Részvény / Deviza / Áru Este már nem érte meg frankot váltani
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 19:27
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Részvény / Deviza / Áru Ennyire futotta, aggodalom nincs a tőzsdéken a hét végére
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 19:06
Minimális emelkedés volt a hét végére a tőzsdéken.
Részvény / Deviza / Áru Ezért 380 forint az euró, megvan a kriptovaluta-botrányok igazi nyertese
Eidenpenz József | 2023. december 1. 12:24
Az európai tőzsdék emelkednek a jó inflációs adatok után, a BUX azonban stagnál, mert a bankszektorba ismét belerúgtak. Az euró/forintra vegyes hírek érkeztek, az árfolyam maradt kicsivel a 380-as szint felett. Olcsóbbak az energiahordozók, hízik a 4iG, drágul az ízig-vérig amerikai kriptotőzsde részvénye.
Részvény / Deviza / Áru Irány a pénzváltó! Visszatért az élet a forintba
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 07:41
A hazai fizetőeszköz a csütörtökinél magasabb szinten kezdte a pénteki napot.
Részvény / Deviza / Áru Túl sok volt a fekvőtámasz, izomláz kínozta a forintot
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 18:44
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
Részvény / Deviza / Áru Az arany lesz a küszöbönálló új világrend nyertese?
Eidenpenz József | 2023. november 30. 18:24
A világ politikai és pénzügyi rendszere nagy átalakulás alatt áll, a társadalmakban pedig nagy feszültségek vannak. A biztonságot adó, válságálló befektetések szerepe megnőtt a portfóliókban, de melyeké? Fizikai arany, papírarany vagy digitális arany, azaz bitcoin?
Részvény / Deviza / Áru Ki nyert ma? Hát persze, hogy a Richter és az OTP
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 17:48
Megint emelkedéssel zárták a napot.
Részvény / Deviza / Áru Lemaradt a forint, teljesen új fejezet kezdődik
Csernátony Csaba | 2023. november 30. 11:58
Bár a forint több mint 5 százalékos pluszt hozott össze az idén az euróval szemben, a lengyel zloty ennél is jobban szerepelt. A befektetési piacokon vegyes a kép, a jövő évi kilátások szintén felemásak. 
Részvény / Deviza / Áru A nap végére elfáradt a forint
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 19:11
Gyengült a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére reggelhez képest a bankközi devizapiacon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG