BUX
35 913.10
-0.05%
-19.00
OTP
10 880.00
-0.37%
-40.00
MOL
1 871.00
+0.27%
+5.00
RICHTER
6 695.00
+0.00%
+0.00
MTELEKOM
383.00
+0.52%
+2.00
 
2019. április 11. 11:11

Ma új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index, a Mol éves, az OTP mindenkori rekordjához közelít. A forint tovább küzd és keresi az irányt, az európai tőzsdék Párizs kivételével esnek. A jegybankok tartózkodóak, kivárnak és óvatosak, mintha ezt az ütemet vennék fel a részvénybefektetők is.

A britek október végéig kaptak időt tegnap az EU-tól, hogy megegyezzenek saját magukkal, és kilépjenek, vagy… vagy esetleg mégsem. Bár elvileg korábban, júniusban is megtehetik ezt, ezzel egyelőre nagyban csökkent a kemény, azaz megállapodás nélküli Brexit esélye.

Ennek ellenére az európai tőzsdék ma esnek, a Reuters ezt a gazdasági növekedéssel kapcsolatos félelmekkel magyarázza. A német DAX és több más index 0,3 százalékkal esik, a francia CAC hasonló mértékben emelkedik ugyan, de ez inkább kivétel. A franciáknál pár jó gyorsjelentés nyom sokat a latban. Az amerikai határidős indexek lényegében nullán állnak.

Történelmi csúcsán zárt a BUX index tegnap, 42 226 ponton, és ma tovább emelkedik, 0,3 százalékkal 42 355 pontra. Az OTP sincs messze mindenkori árától, alig több mint kétszáz forint hiányzik hozzá. Ma 12 890 az ára, ami 0,6 százalékos plusz. A Mol csak egytized százalékkal emelkedik 3286-ra, és ha nem is történelmi, de legalább 12 havi csúcsához közelít. A Richter 0,5 százalékkal megy fel.

Küzd a forint

A forintból 321,5-et kell adni egy euróért, ami 30 fillérrel magasabb a tegnap estinél. A keddi inflációs adat mintha újra feljebb lökte volna az árat, amely küzd a valahol épp itt húzódó kétszáz napos mozgóátlaggal.

További árfolyamok itt láthatók

Várhatóan az idén már nem lesz kamatemelés a Fed-nél, ez derült ki az amerikai jegybank aktáiból szerda este. A szervezet inkább óvatos és kivár, mintha így tennének ma a részvénybefektetők is. Az EKB sem változtatott a kamatkondíciókon, szintén passzívnak bizonyult. Az amerikai-kínai tárgyalásokról pedig Steven Mnuchin főtárgyaló azt mondta, előrehaladásokat érnek el. Bár, megint igazi konkrétumok nélkül.

Galambok és hullámok

“Galamb jegybankokról” beszél az Equilor reggeli hírlevele, a másikban pedig azt írják, hogy “meghatározó szintnél az euró-forint árfolyama”. Tegnap visszatért a 200 napos mozgóátlag alá az euró/forint, “így a kérdés még nincs eldöntve, de ma ismét gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz. Amennyiben a 200 napos mozgóátlag áttörése szignifikáns lesz, további emelkedés jöhet a 325-ös szint irányába. Ellenkező esetben negatív korrekció indulhat” – írták.

A venezuelai olajkitermelés tovább csökkent, az ország nagy részében már nemcsak áram, víz sincs. Az IEA szervezet jelentése is azt emeli ki, hogy a kínálat szűkül a világban az idén (Irán és Venezuela elleni szankciók, OPEC-megállapodás), a kereslet meg leginkább hullámzó, bizonytalan. Az olaj mindezek ellenére ma fél százalékos mínuszban van, igaz, mostanában sokat emelkedett már.

Zuhant a Lyft

Nagyot esett tegnap a Lyft, valamivel több mint tíz százalékot. A frissen tőzsdére vitt papírt az Uber tőzsdei tervei rántották le. A Tesla viszont felfelé araszol, mivel az amerikai politikusok körében felmerült az elektromos autózás szövetségi szintű adókedvezménye.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Az utazási irodák 85 százaléka csődtől fél, nagyot ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. július 6. 18:50
Kiváló a hangulat a világ fontosabb tőzsdén ma is, aminek részben a Kínához, a kínai gazdasághoz fűzött remény, részben egy jó amerikai szolgáltatóipari adat lehet az oka. Egy német kutatóintézet szerint a cégek 21 százaléka csődtől tart, de a turizmusban ez az arány inkább 60-90 százalék közötti. A BUX is emelkedett, főleg az OTP négy százalékos ugrása vitte fel. A forint stabil, megindultak viszont a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Piros shortban sírdogálhatnak a Tesla-shortosok, kapkodnak a kínai részvények után
Eidenpenz József | 2020. július 6. 11:20
Remekül indult ez a hét is az európai tőzsdéken, de az igazi ugrás Ázsiában volt. Szépséghiba, hogy a nagy emelkedést egy kínai kormányközeli lap kincstári optimizmusa indíthatta el. A BUX is emelkedik, de elmarad úgy Lengyelországtól, mint Nyugat Európa nagy részétől. Elon Musk már megint kitalált valami csodásat hívei és ellenségei szórakoztatására.
Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Friss
hírlevél