TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Tovább gyengült, így kritikus szinten áll a forint, a 200 napos mozgóátlagon. A BUX index kissé süllyed, főleg az OTP húzza le, de egész Európában a bankszektor a visszahúzó erő. Az olaj is folytatja menetelését.

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos remények éltetik a tőzsdéket, a világgazdaság lassulásától azonban félnek. Ugyanakkor abban is reménykednek a befektetők, hogy a jegybankok majd megint megoldják, alacsony kamatokkal vagy még erősebb intézkedésekkel ismét kihúzzák a piacokat a bajból.

Nálunk magas külkereskedelmi többletről érkezett adat, ami elvileg erősíthetné a forintot – a több export több devizabevételt, több eladó devizát és így forintkeresletet jelent. Ennek ellenére ma is 80 fillérrel többet kell adni az euróért, mint pénteken este, 321,70 az árfolyam. Itt van a 200 napos mozgóátlag (az Erste 321,60-ra tette ma reggel), így ez egy kritikus szint lehet a forint számára.

A Budapesti Értéktőzsdén szerény mínuszban van az index, az OTP fél százalékkal esik, a Mol 0,2 százalékkal emelkedik (12 680, illetve 3236 forintra). Az OTT1 hat, az Opus négy százalékkal emelkedik, jelentős forgalom mellett. A Richter és a Telekom is 1-2 ezrelékes mínuszban forog.

További árfolyamok itt láthatók

Az európai tőzsdeindexek süllyednek, a német 0,4, a francia 0,1, a londoni 0,3 százalékkal. Nagyobb mértékben esnek a török eszközök, ott az Erdogan számára nem túl sikeres helyhatósági választás után a hatalmon levő párt a szavazatok újraszámlálásával próbálkozik. Az amerikai határidős S&P 500 index is mínusz 0,15 százalékon áll.

Kísért a dízel

Ma Európában a bankok húzzák le elsősorban a tőzsdéket, pénteken még az autógyárak voltak a nehezékek. Az Európai Bizottság ugyanis elmarasztalta a nagy német gyártókat, amiért azok állítólag üzleti megfontolásból késleltették környezetkímélőbb dízel-technológiák terjesztését. Az Investing.com a “Dieselgate kísértetéről” beszél. A Fiat pedig a hírek szerint a Teslával készül megállapodást kötni, hogy teljesíteni tudja a szigorú károsanyag-kibocsátási előírásokat.

A kőolaj árfolyama megint emelkedik, a WTI 63,30, a Brent  70,60 dollár. A fő ok az lehet, hogy a hétvégén Líbiában támadást indítottak a központi kormányzat ellen. Ismét 1300 fölé ugrott az arany ára, amely már régóta küzd ezzel a szinttel, konkrétan 1301 dollár a határidős jegyzés. A bitcoin, amely nemrég hónapok óta először 5000 dollár fölé tudott kapaszkodni, jól tartja magát 5200 dollár körül.

Aranyat vesznek a kínaiak

“Az arany árfolyamára pozitívan hathat idén, hogy a jegybankok, élükön a kínai központi bankkal, vevői lesznek a nemesfémnek” – írta az Erste Befektetési hírlevele. “A kínaiak fokozatosan vásárolják az aranyat, és ha ez az ütem fennmarad, akkor Kína lesz idén a legnagyobb aranyvásárló, meghaladva az orosz központi bank tavalyi 274 tonnás vásárlását. A jegybankok tavaly 651 tonna aranyat vásároltak összességében” – teszik hozzá.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Részvény / Deviza / Áru A járvány miatt megint óvatosabbak lettek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 19:20
Pénteken az európai piacokon mérsékelt emelkedést, míg az óceán túlpartján kisebb esést láthattunk. A koronavírus továbbra is meghatározó a befektetők viselkedése szempontjából.
Részvény / Deviza / Áru GVH: mehet az AutoWallis felvásárlási akciója
MTI | 2020. november 20. 17:34
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy az AutoWallis többségi részesedést szerezzen a nyugat-magyarországi régióban meghatározó pozíciót betöltő, 130 embert foglalkoztató Iniciál Autóház Kft.-ben - közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Beszélt Orbán Viktor, zuhant a forint
Csabai Károly | 2020. november 20. 11:36
Reggel 8 óra után a hazai fizetőeszköz az euróval szemben viszonylag nagy mértékben, egy egységgel gyengült. Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban árult el részleteket az EU-költségvetéssel kapcsolatos kormányzati vétó után várható fejleményekről. Később ugyan a forint ledolgozta a veszteségét, rendkívül bizonytalan, az árfolyama hogyan alakul a következő napokban.
Részvény / Deviza / Áru Óriási kamatemelés a törököknél, nagy kanyart írt le ma a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 19. 18:51
Bár a napokban még rekordot döntöttek, mára kifulladt a tőzsdék emelkedése, a befektetők számára súlyosabb a rövidtávon romló járványhelyzet, mint az oltások jelentette távolabbi ígéret. Ismét veszik a “maradjotthon–részvényeket”, az online és technológiai ászokat. A BUX is süllyedt, viszont a forint erősödni tudott. Ritkán látni akkora kamatemelést, mint ma Törökországban.
Részvény / Deviza / Áru Már nem hatnak az oltóanyag-hírek, gyengülésnek indult a forint
Eidenpenz József | 2020. november 19. 11:43
Az oltóanyagokról szóló újabb és újabb jó hírek egyre kisebb hatást váltottak ki a napokban a tőzsdéken, végül a hatás teljesen elmaradt. Közben Amerikában új lezárások indultak. Süllyednek a vezető indexek, az európai átlagnak megfelelően esik a BUX is. Újra gyengülésnek indult a forint, az arany, az ezüst, az olaj, a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Betiltaná a benzineseket a ZETA, megtáltosodott az OTP
Eidenpenz József | 2020. november 18. 19:08
Enyhén optimista a hangulat a világ tőzsdéin, a jó oltáshírek és a rossz vírusszámok között őrlődve. A BUX viszont az európai átlag többszörösét hozta ma, főleg az OTP és a Richter húzta. Az elektromosautó-piacon érdekelt cégek új érdekvédelmi szervezetet hoztak létre, amely nemcsak a környezetkímélő járművek támogatását, hanem a környezetszennyezők tiltását is szorgalmazza. Joe Biden ebben partner lehet.
Részvény / Deviza / Áru Continental: túl a mélyponton
Privátbankár.hu | 2020. november 18. 15:40
A második negyedéves mélypont után a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental javítani tudott. A Magyarországon is komoly gyártó és fejlesztőkapacitással rendelkező társaság szerint az európai járműpiacon még komoly gondok vannak.
Részvény / Deviza / Áru Jön Merkel elektromosautó-injekciója, a magyarok nem akarnak oltást
Eidenpenz József | 2020. november 18. 12:15
Mínuszból pluszba mentek át délelőtt az európai tőzsdék, a BUX felülteljesítő, az OTP erejének teljében, a forint is erősödik. Az európai autóipar szenved, a kínai eladások viszont jól alakultak. De a Tesla csak a harmadik. Az elektromosautó-piacot a német támogatások bővítése is pozitívan érintheti. A magyarok többsége elutasíthatja a koronavírus-oltást.
Friss
hírlevél